به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومی مدیر گروه پزشکی اجتماعی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱/۱۸ |

مصاحبه با سرکار خانم دکتر نجومی مدیر گروه پزشکی اجتماعی

اولین مدیر گروهی که امروز به گفتگو با ایشان می پردازیم، سرکار خانم دکتر مرضیه نجومی، مدیر محترم گروه پزشکی اجتماعی و خانواده، متخصص پزشکی اجتماعی و فلوشیپ اپیدمیولوژی بالینی هستند. ایشان در حدود 200 مقاله تاکنون به ثبت رسانیده و 19 سال است که سابقه فعالیت در دانشکده پزشکی را دارند.
دکتر نجومی در خصوص تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در گروه پزشکی اجتماعی گفت: درحال حاضر 5 دستیار تخصصی پزشکی اجتماعی و 14 دستیار تخصصی پزشک خانواده مشغول به تحصیل هستند. همچنین دانشجویان پزشکی عمومی در پایه های مختلف تحصیلی شامل علوم پایه، فیزیوپاتولوژی، کارآموزی و کارورزی (متوسط ماهانه 25 نفر) به صورت ماهانه یا ترمی، در گروه هایی با تعداد متفاوت به گروه پزشکی اجتماعی و خانواده معرفی می شوند. همچنین 2 نفر در مقطع فلوشیپ در این گروه مشغول به تحصیل می باشند.
مدیر گروه پزشکی اجتماعی و خانواده با تاکید بر اینکه این گروه یکی از باسابقه ­ترین گروه­های پزشکی اجتماعی کشور می باشد گفت: گروه پزشکی اجتماعی با بهره­­ گیری از نیروی انسانی چند تخصصی و توانمند، سعی در ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی گسترده و کاربردی نموده است. وی همچنین تصریح کرد، این گروه در چندین دوره مفتخر به دریافت عناوینی چون گروه پژوهشی و آموزشی برتر شده است. و از این امر به عنوان یکی از نقاط برتر گروه خود یاد کرد.
دکتر نجومی همچنین خاطر نشان کرد، اساتید این گروه در پست­های مدیریتی متنوعی در ستاد وزارت بهداشت، دانشگاه­های علوم پزشکی و سایر نهادهای مرتبط با امور سلامت به عنوان مسئول، مدیر، قائم مقام یا مشاور، ایفای نقش می نمایند. ایشان همچنین ضمن اشاره به محدودیتهای منابع گروه گفت، دانشکده همواره تا حد امکان، سعی در فراهم آوردن تجهیزات و امکانات مورد نیاز گروه، داشته است.

مدیر گروه پزشکی اجتماعی در راستای انجام فعالیت­های نوآورانه گروه خود به اقدامات گروه در زمینه طراحی و اجرای سامانه­ های ارزیابی و مدیریت خطرات سلامت در سطح فردی و جمعیتی اشاره نمود که به زودی در کلینیک پیشگیری و پزشک خانواده آماده بهره ­برداری خواهدشد.
دکتر مرضیه نجومی، ایجاد شرکت­های دانش بنیان در راستای به­ کارگیری توانمندی­ها و دانش موجود در گروه و جذب گرانت­های پژوهشی ملی و بین­ المللی وهمچنین ارائه خدمات در جهت ارتقا سلامت و پیشگیری و کنترل بیماری­ها با استفاده از نرم­ افزار و سامانه طراحی شده را گامی در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌های هزاره سوم، در 5 سال آینده این گروه دانست.
وی همچنین از دستاوردهای مهم گروه پزشکی اجتماعی، به اخذ رتبه های برتر در آزمون بورد تخصصی پزشکی اجتماعی در سال­های متمادی توسط دانش آموختگان این گروه اشاره کرد. ایشان همچنین از دیگر دستاوردهای مهم گروه تاکنون به مواردی نظیر، ارتقای توانمندی­های پژوهشی دستیاران و اساتید سایر گروه­ها از طریق برگزاری دوره­های روش تحقیق و فلوشیپ اپیدمیولوژی بالینی گروه و توسعه و گسترش دانش و مفاهیم مرتبط با پزشکی مبتنی بر شواهد و آموزش پاسخگو، انتخاب گروه آموزشی برتر در دو سال متوالی، وجود دانشمند برتر 1% جهان در این گروه، برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی از اعضای هیئت علمی این گروه، بیشترین استناد به مقالات دانشگاه از اعضای هیئت علمی گروه، وجود 3 فلوشیپ (اپیدمیولوژی بالینی، سلامت جهانی و مدیریت و رهبری سلامت) در اعضای هیئت علمی گروه (بیشترین در بین گروه های پزشکی اجتماعی کشور) اشاره کرد.
دکتر نجومی از همکاری گروه خود با گروه­های مختلف بالینی و علوم پایه در طرح های پژوهشی و ارائه دروس و برگزاری کارگاه­های چند تخصصی و ارائه خدمات در کلینیک پیشگیری و ارتقا سلامت خبر داد و در زمینه درآمدزایی، ضمن اشاره به پتانسیل­های پژوهشی، آموزشی و مدیریتی مختلفی که در گروه وجود دارد، روش­هایی چون شرکت­های دانش­بنیان، گرانت­های پژوهشی و کلینیک­های پیشگیری و ارتقا سلامت را، به عنوان روشهایی که قابلیت درآمدزایی و خلق ثروت برای دانشگاه دارند، برشمرد.
ایشان ضمن تاکید بر حرفه ای گری، گروه پزشکی اجتماعی را متولی برگزاری دوره­های آداب پزشکی در سطح دانشگاه دانست و گفت: دراین راستا از پتانسیل سایر گروه­های مرتبط نیز بهره خواهیم برد. وی افزود بخش مهمی از این دوره، مربوط به رفتار حرفه­ای است.
دکتر نجومی همچنین در خصوص مشاهیر گروه پزشکی اجتماعی به آقای دکتر مازیار مرادی لاکه، اشاره کرد و از افتخارات ایشان، دانشمند 1% جهان، برگزیده استاد نمونه دانشگاهی، برگزیده جشنواره رازی، برگزیده پژوهشگر برتر دانشگاه و وزارت بهداشت عنوان داشت. همچنین آقای دکتر جلیل کوهپایه زاده اصفهانی که به عنوان ریاست دانشکده علوم پزشکی ساوه منصوب گردیده و برگزیده استاد نمونه دانشگاهی هستند.
لازم بذکر است خانم دکتر نجومی عضو وابسته و برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی بوده و همچنین برگزیده سه دوره استاد نمونه کشوری و دانشگاهی و همچنین برگزیده جشنواره بین المللی رویان و پژوهشگر برتر دانشگاه و وزارت بهداشت نیز می باشند.
ایشان در پایان گفتگو، ارتقاء سطح تحصیلات و سواد سلامت افراد به ویژه بانوان را عامل بسیار موثری در ارتقای سطح سلامت جامعه دانست و با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت پیشگیری و ارتقاء سلامت به دانشجویان علاقه مند که تازه وارد این رشته شده‌اند و یا قصد وارد شدن به این رشته را دارند گفت:
با توجه به منابع محدود و نیازها وهزینه­ های روزافزون بخش سلامت، متولیان سلامت گریزی جز حرکت به سمت پیشگیری و ارتقا سلامت نخواهند داشت. از اینرو برخورداری از متخصصینی که از دانش و نگرش صحیحی در این زمینه برخوردار باشند، امتیازی است که تمامی کشورها درمسیر توسعه بدان نیازمند خواهند بود. با این وجود این مهم هنوز در عرصه بین­ المللی و ملی عملا از حیطه­ های نظری به عرصه عمل و برنامه ریزی وارد نشده است و برطرف کردن موانع جهت قرارگرفتن در مسیر صحیح، چالشی است که دلسوزان و علاقمندان این عرصه را به یاری می طلبد. لذا دانشجویانی که قدم در این مسیر می گذارند، با عرصه­ ای ناهموار اما در راستای توسعه پایدار قدم خواهند نهاد و لازم است خود را برای رویارویی با این شرایط آماده سازند.

دفعات مشاهده: 299 بار   |   دفعات چاپ: 15 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر