مصاحبه با دکتر کامران سلطانی عربشاهی ،مدیر گروه آموزش پزشکی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۱/۲۶ |

به نام خدا

امروز جهت آشنایی با گروه آموزش پزشکی، درخدمت جناب آقای دکتر کامران سلطانی عربشاهی هستیم. مدرک ایشان دکترای پزشکی تخصصی و با رتبه استادی که تا کنون 95 مقاله از ایشان چاپ شده است. ایشان همچنین سابقه 28 سال خدمت درخشان در دانشگاه علوم پزشکی ایران را دارند.

تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در گروه آموزش پزشکی در حال حاضر، در کلیه مقاطع به تفکیک چند نفر هستند؟
درحال حاضر 13 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد حضوری، 19 نفر دانشجوی PhD و 60 نفر دانشجوی کارشناسی ارشد مجازی در گروه آموزش پزشکی مشغول به تحصیل هستند.

نقاط قوت و ضعف گروه خود را نسبت به سایر دانشگاههای علوم پزشکی مطرح کشور (از لحاظ سابقه، تجهیزات و امکانات، نوآوریها، اختراعات و...) لطفا توضیح دهید.
در خصوص نقاط قوت، باید به جذب اولین دوره دانشجویان دکتری تخصصی آموزش پزشکی اشاره کنم. همچنین داشتن اساتید با علاقه و انگیزه و متخصص و درنهایت، ارتباط و هماهنگی با مرکز مطالعات و توسعه و مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی ازجمله نقاط قوت این گروه است.
درمورد نقاط ضعف هم مواردی نظیر نداشتن امکانات و تجهیزات کافی و فضای لازم برای آموزش دانشجویان از طرفی و کمبود تعداد اساتید گروه از طرف دیگر را میتوان مطرح کرد و البته کمبودData Base  ها و مجلات و کتابهای به روز در گروه.

اهداف و برنامه‌های شما در گروه آموزش پزشکی، در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌های هزاره سوم، در 5 سال آینده، چیست؟
اولویت ما در گروه، حرکت به سمت انجام فعالیتهای پژوهشی محصول محور است.

دستاوردهای مهم گروه آموزش پزشکی تاکنون چه بوده است؟
از مهمترین دستاوردهای گروه آموزش پزشکی، آموزش 180 دانشجوی مجازی در این رشته و همچنین فارغ التحصیلی اولین دانشجوی دکتری آموزش پزشکی است. داشتن فرایند برتر و دریافت جوایز آموزشی در همایش آموزش پزشکی و داشتن حداقل 200 مقاله علمی و 50 کتاب آموزشی از دیگر دستاوردهای این گروه است.

اگر فعالیت مشترکی با سایر گروههای آموزشی (با ارجحیت ارتباط علوم پایه و بالین) وجود دارد، توضیح داده و در غیر این صورت، در خصوص امکان برقراری این‌گونه فعالیتها و زمینه‌های موجود، شرح مختصری مبذول فرمائید.
در قالب طرح تحول آموزش، این گروه با چند گروه آموزشی علوم پایه طرح های تحقیقاتی مشترک اجرا کرده و امکان اجرای آن نیز همچنان فراهم است.

درخصوص امکانات گروه در زمینه درآمدزایی، چه پتانسیل‌هایی وجود دارد و چه اقداماتی تا کنون انجام شده است؟
 موارد مختلفی در خصوص درآمدزایی در گروه وجود دارد ازجمله، برگزاری دوره های آموزشی مجازی برگزاری کارگاه های آموزشی و پژوهشی، دوره های کوتاه مدت حضوری و مجازی، ارائه مشاوره های آموزشی و تحقیقاتی، تهیه و تدوین بازیهای آموزشی و اپلیکیشن های آموزشی تلفن همراه، تهیه و تدوین و بازنگری و ارزشیابی برنامه های درسی و تحلیل و آنالیز و استاندارد سازی آزمون های کتبی و شفاهی که برخی موارد تا کنون انجام شده و برخی نیز نیاز به پیگیری دارد.

در راستای ارتقاء وضعیت رفتار حرفه‌ای (Professionalism)، چه فعالیت‌هایی در گروه شما تا کنون صورت گرفته، در حال حاضر وضعیت به چه صورت است و چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟
تاکنون چندین مطالعه فردی در این زمینه صورت گرفته و همچنین سوق دادن پایان نامه های دانشجویی در راستای رفتار حرفه ای و در نهایت تهیه مقاله در این خصوص.

لطفا افراد شاخص و پیشکسوت گروه آموزش پزشکی (از لحاظ اخلاقی، علمی و...)، که در حال حاضر مشغول به کار بوده و یا باز نشسته شده‌اند، را نام ببرید.
از افراد فرهیخته گروه میتوان از اساتیدی چون، دکتر حمیدالله بهادر (بازنشسته)، دکتر زینب بیابانگردی (بازنشسته)، خانم ربابه شکرآبی (بازنشسته) و آقای حسین سلمانزاده (بازنشسته) یاد کرد.

لطفا یک پیام آموزشی برای عموم مخاطبان در حوزه آموزش پزشکی ارائه کنید.
با یادگیری اصول آموزش پزشکی می توانید کیفیت آموزش خود را در بالین و علوم پایه ارتقا دهید.

پیام شما برای دانشجویانی که تازه وارد این رشته شده‌اند و یا قصد وارد شدن به این رشته را دارند، چیست؟
با یادگیری هر چه بهتر این رشته، در ارتقا و توانمندی جایگاه خود و آموزش دانشگاه بکوشید.

کد امنیتی را در کادر بنویسید
دفعات مشاهده: 64 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر