به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی مصاحبه با دکتر سعید طالبی، متخصص بیماریهای کودکان و PhD ژنتیک پزشکی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۲/۲۹ |

امروز جهت آشنایی با گروه ژنتیک، درخدمت آقای دکتر سعید طالبی، متخصص بیماریهای کودکان و PhD ژنتیک پزشکی، هستیم. ایشان، استادیار گروه ژنتیک هستند و از تیرماه 1395 جهت گذراندن تعهدات، در دانشگاه علوم پزشکی ایران به عنوان هیات علمی آموزشی فعالیت میکنند. لازم به ذکر است ایشان، فعالیت های پژوهشی به صورت پایان نامه، مشارکت در طرح های تحقیقاتی و یا مشاور علمی پایان نامه ها در پژوهشکده بوعلی مشهد، پژوهشگاه ابن سینای جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه مهندسی ژنتیک در طی 16 سال گذشته را دارند و در 8 سال گذشته نیز در طرح های ملی مربوط به مدیریت بیماریهای ژنتیکی (خصوصا کنترل بیماریهای متابولیک ارثی) با اداره ژنتیک وزارت بهداشت، به عنوان مشاور علمی، همکاری میکنند.

تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در گروه شما در حال حاضر و در کلیه مقاطع (ارشد، دکترا، پزشکی عمومی، دستیار تخصصی و فوق تخصصی) به تفکیک چند نفر هستند؟
درحال حاضر 22 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در این گروه در حال تحصیل هستند.

نقاط قوت و ضعف گروه خود را نسبت به سایر دانشگاههای علوم پزشکی مطرح کشور (از لحاظ سابقه، تجهیزات و امکانات، نوآوریها، اختراعات و...) توضیح دهید.
نقاط قوت این گروه شامل اعضای هیات علمی جوان و با انگیزه و به روز از لحاظ اطلاعات علمی و همچنین فضای آزمایشگاهی در حال توسعه در بیمارستانهای آموزشی حضرت علی اصغر(ع) و شهید اکبرآبادی است.
درخصوص نقاط ضعف هم میتوان به محدودیت نسبی فضای آزمایشگاهی در گروه ژنتیک مستقر در دانشکده پزشکی و همچنین، محدودیت قابل توجه فضای فیزیکی برای استقرار دانشجویان و همچنین فقدان کتابخانه، سایت کلاس درس برای برگزاری جلسات رفع اشکال و کامپیوتر برای استفاده دانشجویان و در نهایت به کمبود تجهیزات جدید برای انجام تکنیکهای به روز در پایان نامههای دانشجویان اشاره کرد.

اهداف و برنامه‌های گروه شما، در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌های هزاره سوم، در 5 سال آینده، چیست؟
در درجه اول، توسعه خدمات تشخیصی، آموزشی و پژوهشی در بیمارستانهای آموزشی دانشگاه به منظور ارائه خدمات ژنتیک مورد نیاز و کاربردی در بالین و همچنین پیش بردن شرایط به سمت امکان برگزاری دوره های دکتری ژنتیک

دستاوردهای مهم گروه آموزشی شما تاکنون چه بوده است؟
از مهمترین دستاوردهای گروه ژنتیک، ارائه مشاوره های ژنتیک و مشورت های بالینی ژنتیک به صورت فعال و همچنین، فعال سازی آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان شهید اکبرآبادی با مدیریت مستقیم اعضای هیات علمی گروه است. از دیگر دستاوردهای این گروه نیز میتوان به آماده سازی و راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان حضرت علی اصغر (ع)، به گونهای که فضا و امکانات برای کارهای پژوهشی و بستری برای ارائه خدمات تشخیصی مهیا باشد، اشاره کرد و البته فراغت از تحصیل دانشجویان اولین دوره کارشناسی ارشد این گروه نیز از دستاوردهای مهم این گروه است.

اگر فعالیت مشترکی با سایر گروههای آموزشی (با ارجحیت ارتباط علوم پایه و بالین) وجود دارد، توضیح داده و در غیر این صورت، در خصوص امکان برقراری این‌گونه فعالیتها و زمینه‌های موجود، شرح مختصری مبذول فرمائید.
بله البته، پروژه هایی بهصورت مشترک با گروههای بالینی در حال انجام است که به تشخیص و مدیرت درمان بیماریها براساس مشخصات ملکولی آنها کمک خواهد کرد.

درخصوص امکانات گروه در زمینه درآمدزایی، چه پتانسیل‌هایی وجود دارد و چه اقداماتی تا کنون انجام شده است؟
بله؛ اقداماتی در این خصوص انجام شده نظیر فعال سازی آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان شهید اکبرآبادی با مدیریت مستقیم اعضای هیات علمی گروه و همینطور، آماده سازی و راه اندازی آزمایشگاه ژنتیک بیمارستان حضرت علی اصغر (ع) به گونه ای که فضا و امکانات برای کارهای پژوهشی مهیا باشد و بستر برای ارائه خدمات تشخیصی آماده اجرا است.

در راستای ارتقاء وضعیت رفتار حرفه‌ای (Professionalism)، چه فعالیت‌هایی در گروه شما تا کنون صورت گرفته، در حال حاضر وضعیت به چه صورت است و چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟
در طی دو سال گذشته اعضای هیات علمی گروه ژنتیک در بیمارستانهای آموزشی مامور شده اند و با تعامل فعال با همکاران بالینی دانش ژنتیک را جهت ارائه خدمات بالینی به کار می برند. این مشارکت در حوزه های تشخیصی، آموزشی و پژوهشی در حال انجام و توسعه است.

لطفا یک پیام آموزشی برای عموم مخاطبان در حوزه مربوطه ارائه کنید.
ژنتیک نقشی بسیار کلیدی در فرایندهای بیولوژی دارد و با توجه به توسعه شگرف تکنولوژیهای نوین، به زودی محور مدیریت تشخیص و درمان تقریبا تمامی بیماریها خصوصا سرطان و بیماریهای ارثی خواهد گشت.

پیام شما برای دانشجویانی که تازه وارد این رشته شده‌اند و یا قصد وارد شدن به این رشته را دارند، چیست؟
ژنتیک نقشی بسیار کلیدی در فرایندهای بیولوژی دارد و با توجه به توسعه شگرف تکنولوژیهای نوین، به زودی محور مدیریت تشخیص و درمان تقریبا تمامی بیماریها خصوصا سرطانها و بیماریهای ارثی خواهد گشت.

دفعات مشاهده: 255 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر