به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی گفتکو با دکتر توراندخت بلوچ نژاد ،مدیر گروه فیزیولوژی

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۷/۸/۹ |

امروز جهت آشنایی هرچه بیشتر با گروه فیزیواوژی، در خدمت سرکار خانم دکتر توراندخت بلوچ نژاد هستیم. ایشان دارای مدرک PhD فیزیولوژی انسانی و با مرتبه علمی استادی هستند. از تاریخ 70/1/21 به صورت رسمی در گروه فیزیولوژی مشغول به کار شدند و در مجموع 185 مقاله در زمینه بیماریهای نورودژنراتیو و دیابت و یک کتاب در زمینه فیزیولوژی کلیه تالیف کرده اند.

- تعداد دانشجویان مشغول به تحصیل در گروه شما در حال حاضر و در کلیه مقاطع (ارشد، دکترا، پزشکی عمومی، دستیار تخصصی و فوق تخصصی) به تفکیک چند نفر هستند؟
در حال حاضر در گروه فیزیولوژی 26 دانشجو در مقطع PhD و  15 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند. این گروه به حدود 450 دانشجوی پزشکی، 50 دانشجوی پزشکی بین الملل و 40 دانشجوی پزشکی و داروسازی غیر ایرانی و  120دانشجوی پرستاری و مامایی، خدمات آموزشی نظری و عملی ارائه می دهد.
- نقاط قوت و ضعف گروه خود را نسبت به سایر دانشگاههای علوم پزشکی مطرح کشور (از لحاظ سابقه، تجهیزات و امکانات، نوآوریها، اختراعات و...) توضیح دهید.
از نقاط قوت گروه فیزیولوژی، بالا بودن H-index اساتید گروه، تنوع در بساط های تحقیقاتی، ظرفیت بالای پذیرش دانشجویان تکمیلی، انجام پروژه های بین رشته ای و تنوع در موضوعات پروژه های پژوهشی و هسته های پژوهشی است. ولی متاسفانه یکی از نقاط ضعف این گروه این است که علیرغم اینکه گروه فیزیولوژی بیشترین حجم واحد و پایان نامه های دانشجویی را ارائه می دهد، فضای فیزیکی گروه و تجهیزات تحقیقاتی و آموزشی آن به هیچ وجه جوابگوی این حجم عظیم درخواست نمی باشد.

- اهداف و برنامه‌های گروه شما، در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌های هزاره سوم، در 5 سال آینده، چیست؟
برنامه های گروه عبارتند از:
  • ادامه برنامه چهار ساله ثبت بیماری آلزایمر در سطح استان تهران
  • تاسیس بیوبانک مایعات بدن بیماران آلزایمری ثبت شده در طرح فوق
  • ادامه پروسه تغییر کوریکولوم رشته فیزیولوژی در مقطع PhD جهت کاربردی کردن و درآمدزایی این رشته
  • کسب برنامه ثبت بیماریها از طریق هسته های پژوهشی
  • همکاری با گروه های بالینی جهت کاربردی کردن یافته های علمی
  • برگزاری کارگاه های پژوهشی برای اعضای هیئت علمی و دانشجویان
  • توسعه ارتباطات علمی بین دانشگاهی و بین المللی

- دستاوردهای مهم گروه آموزشی شما تاکنون چه بوده است؟
از دستاورد های مهم گروه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • انجام طرح ثبت چهار ساله بیماری آلزایمر در سطح استان تهران و فراهم نمودن بیوبانک مربوطه
  • انجام پروژه های تحقیقاتی که منجر به ارتقاء رتبه بندی دانشگاه از حیث H-index شده است.
  • تربیت تعداد قابل توجهی از دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و PhD
  • برقراری ارتباط با همکاران بالینی در جهت کاربردی کردن پروژه های تحقیقاتی
  • جذب دانشجویان پزشکی جهت انجام پروژه های تحقیقاتی

- اگر فعالیت مشترکی با سایر گروههای آموزشی (با ارجحیت ارتباط علوم پایه و بالین) وجود دارد، توضیح داده و در غیر این صورت، در خصوص امکان برقراری این‌گونه فعالیتها و زمینه‌های موجود، شرح مختصری مبذول فرمائید.
در حال حاضر گروه فیزیولوژی با سایر گروه های علوم پایه از جمله بیوشیمی، آناتومی، فارماکولوژی، نوروساینس و همچنین همکاران بالینی در رشته های نورولوژی، روانپزشکی، داخلی و... همکاری پژوهشی مستمر و مفیدی دارد.
  • درخصوص امکانات گروه در زمینه درآمدزایی، چه پتانسیل‌هایی وجود دارد و چه اقداماتی تا کنون انجام شده است؟
برای درآمد زایی، گروه سعی دارد از طریق راه اندازی بساط های پیشرفته تحقیقاتی، کارگاه های تحقیقاتی، طراحی و هدایت پروژه های تحقیقاتی کاربردی، سهمی در درآمدزایی داشته باشد. همچنین با همکاری با سایر گروه ها از جمله ایمونولوژی و فارماکولوژی در طراحی و تست  داروها و کیت های آزمایشگاهی بر روی نمونه های حیوانی شرکت کند.
- در راستای ارتقاء وضعیت رفتار حرفه‌ای (Professionalism)، چه فعالیت‌هایی در گروه شما تا کنون صورت گرفته، در حال حاضر وضعیت به چه صورت است و چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟
بسیار امیدوارم که علاوه بر برگزاری جلسات درون گروهی، دانشگاه نیز با تشکیل جلسات مستمر، به ارتقاء رفتار حرفه ای تمامی گروه ها و همکاران کمک نماید.
- لطفا یک پیام آموزشی برای عموم مخاطبان در حوزه مربوطه ارائه کنید.
یکی از مهمترین رشته های علوم پزشکی، رشته فیزیولوژی است که به خصوص دانشجویان پزشکی را با عملکرد طبیعی اندام های بدن آشنا می کند و زمینه آموزش شرایط غیر طبیعی و بیماری را برای آنها فراهم می کند. لذا توصیه من به دانشجویان پزشکی و رشته های وابسته، توجه بیشتر و یادگیری عمیق تر مباحث این رشته است.
- پیام شما برای دانشجویانی که تازه وارد این رشته شده‌اند و یا قصد وارد شدن به این رشته را دارند، چیست؟
دانشجویانی که قصد ورود به حوزه علم فیزیولوژی را دارند، باید بدانند که در درجه اول، تحصیل در این رشته مستلزم علاقه به فراگیری علم محض است که اگر توانمندی کافی داشته باشند، قادر خواهند بود آن را به علمی کاربردی تبدیل کنند.

دفعات مشاهده: 142 بار   |   دفعات چاپ: 2 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر