تبلیغات گسترده جوانی پوست و مو در کمتر از چند دقیقه درست یا غلط؟

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۵/۳۰ |

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی : نظر به این‌که در این روزها شاهد تبلیغات گسترده در زمینه زیبایی و جوانی از طرف برخی شرکتها هستیم و این امر توجه هموطنان خصوصا بانوان جوان را به خود معطوف داشته و شفاف سازی در این خصوص ازجمله رسالت های دانشکده پزشکی است، لذااز خانم دکتر الهام بهرنگی ،مدیرگروه پوست دانشگاه علوم پزشکی ایران خواستیم تا به سوالات مطرح شده پاسخ گفته و بتوانیم با انتشار آن از زبان یک متخصص مرجع ،اطلاعات لازم را به مخاطبان عزیز ارائه دهیم.

1. به عنوان یک متخصص نظر شما درخصوص محصولات آرایشی و کرم های ضد چروکی که در کمتر از یک دقیقه پوست را صاف و جوان می‌کند چیست؟ آیا چنین محصولی وجود دارد که برای همیشه چروک ها را ازبین ببرد؟
ایجاد چروک یک جزء طبیعی از افزایش سن است که در نواحی در معرض آفتاب مثل پوست صورت، گردن و پشت دست بیشتر ایجاد می شود. اگر چه عوامل ژنتیک نقش دارند ولی نور خورشید عامل اصلی ایجاد چروک است. عوامل دیگری مثل آلودگی هوا و سیگار نیز در ایجاد چروک نقش دارند.
لازم به ذکر است که تا کنون هیچ کرمی که بتواند در مدت کوتاه چروک پوست را از بین ببرد وجود نداشته و حتی با پیشرفته ترین تکنولوژیهای لیزر نیز امکان پاک شدن کل چروکها به شکلی که در تبلیغات تجاری نشان داده می شود، نیست. طی چند جلسه لیزر با تحریک کلاژن سازی پوست، قوام پوست بهتر، رنگ پوست روشنتر و با کاهش چروکها، پوست جوانتر می‌شود.

1. برای پیشگیری و یا به تاخیر انداختن عوارض ناشی از بالا رفتن سن در زمینه پوست توصیه شما به مخاطبان ما چیست؟
راه‌هایی که تا حد زیادی روند ایجاد چروک با افزایش سن را کند می‌کنند عبارتند از:
1- با محدود کردن مدت زمانی که در آفتاب می‌گذرانید و با استفاده از کلاههای لبه دار، لباسهای آستین بلند، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب هنگام خروج از خانه حتی در زمستان، پوستتان را در برابر آفتاب محافظت کنید. یک ضد آفتاب وسیع الطیف با فاکتور محافظتی حداقل شماره 30 را همیشه استفاده کنید و هر دو ساعت تکرار کنید.
2- حتما از کرم های آبرسان یا مرطوب کننده پوست در طول روز استفاده کنید چون خشکی پوست منجر به بروز چروکهای ریز پوست می‌شود.
3- سیگار نکشید حتی اگر تا الان سیگار می‌کشیدید. با قطع سیگار از ایجاد چروک های بیشتر تا حد زیادی جلوگیری می‌شود.
4- داشتن رژیم غذایی سالم و خوردن سبزیجات و میوه های تازه و پرهیز از خوردن غذاهای حاوی مواد نگهدارنده تا حد زیادی در جلوگیری از پیری پوست موثر است.
تصمیم گیری جهت درمان چروک های پوست بسته به نوع پوست، شدت چروک‌ها و تمایل بیمار، متفاوت است. موثرترین درمانها عبارتند از:
1- درمانهای دارویی مثل کرمهای رتینویید مشتق از ویتامین A
2- لیزرهای جوانسازی و رادیو فرکونسی (RF)
3- تزریق بوتاکس و فیلر
4- میکرونیدلینگ و مزوتراپی
5- پیلینگ شیمیایی
معمولا ترکیبی از چند روش فوق برای جوانسازی پوست لازم است.

1. در زمینه رفع سفیدی مو (دائم) تاچه حد این مسئله علمی است؟
خاکستری و سفید شدن موها با افزایش سن ایجاد می شود طوری که حدود نیمی از جمعیت در پنجاه سالگی تعداد زیادی موی سفید دارند. افراد سفید پوست زودتر دچار سفید شدن رنگ مو می شوند.
بسته به نژاد و رنگ پوست، در صورتی که موها قبل از سن 25-30 سالگی سفید شوند، به آن سفیدی زودرس مو اطلاق می شود. علت دقیق این حالت ناشناخته است ولی مهمترین علت آن وراثت است.
بیماریهای خودایمن مثل بیماری خود ایمن تیرویید یا کم خونی خود ایمن، بیماری ویتیلیگو، کمبود ویتامین B12، کمبود آهن، روی، مس و ویتامین دی، استرس، سیگار، سندرمهای پیری زودرس، ایدز و مصرف برخی داروها می توانند از علل سفیدی مو باشند.
علی رغم تحقیقات گسترده، هنوز درمان قطعی و موثری برای سفیدی مو وجود ندارد. استفاده از مکملهای ویتامینی، آهن، سلنیوم و ...توصیه می شود ولی اثر بخشی قطعی نیست.
به همین دلیل عمده درمان را روشهای پوشاننده شامل انواع رنگ کننده های مو تشکیل می‌دهند که شامل انواع موقت (Textile dyes)، رنگهای طبیعی مثل حنا، رنگهای نیمه دائم و دائم می باشد. اما تحقیقات برای کشف درمانهای جدید با هدف قرار دادن ژنها و پروتئینهای دخیل در رنگدانه سازی فولیکول مو در حال انجام و امیدوارکننده است.
اما پاسخ به این سوال که ایا امکان سیاه شدن مجدد موی خاکستری یا سفید وجود دارد، باید گفت که اگر علت سفید شدن مو، افزایش سن و ژنتیک باشد، در حال حاضر خیر و باید از درمانهای رنگ کننده که توضیح آن داده شد، کمک گرفت. ولی اگر علت، بیماری خود ایمن یا کمبود ویتامین و... باشد، با تشخیص زودرس و درمان به موقع، امکان بازگشت رنگدانه مو وجود دارد.

دفعات مشاهده: 2302 بار   |   دفعات چاپ: 99 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر