پیامدهای مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک‌ها

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۹/۳ |

پیامدهای مصرف غیرمنطقی آنتی بیوتیک‌ها
سرپرست مجموعه مدد ایران: آنتی بیوتیک‌ها جزو پرمصرف ترین داروهای در ایران هستند که مصرف غیرمنطقی آنها عوارض و هزینه های زیادی را در پی خواهد داشت.
به نقل از روابط عمومی مجموعه مدد : به مناسبت هفته جهانی " آگاهی آنتی بیوتیک ها"  گفتگویی با دکتر فتحی سرپرست مجموعه مدد ایران انجام شد، به شرح زیر است:
دکتر فتحی بیان کرد : مصرف آنتی بیوتیک‌ها حتما باید با تجویز پزشک باشد و خودسرانه انجام نگیرد. مصرف آنتی بیوتیک باید صحیح، به موقع و به اندازه باشد و بیمار باید بداند چه آنتی بیوتیکی برای چه موردی و طی چه دوره ای مصرف می‌کند.
سرپرست مجموعه مدد ایران گفت: در این میان  وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تلاش جدی در هدایت جامعه به سمت تجویز منطقی دارو ها از جمله آنتی بیوتیک ها  به لحاظ تحمیل بار مالی سنگین در بودجه سلامت را مورد توجه قرار داده است و توجه به تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها در شرایط فعلی کشور که با محدودیت های جدی مالی روبرو  هستیم مهم و ضروری است.
وی اظهار داشت: مساله جدی در این زمینه مقاومت های آنتی بیوتیکی است که می تواند به لحاظ تاثیرگذاری در حوزه سلامت عوارض نامطلوبی را به  دنبال داشته باشد و حل این مساله به اصلاح حلقه های قبلی تجویز و مصرف باز می گردد.
دکتر فتحی افزود: توجه و نگاه جمعی در فرهنگ سازی، تجویز و مصرف منطقی آنتی بیوتیک ها باید بیش از گذشته  مورد توجه قرار گیرد و در این راستا از نقش مردم نباید غافل شد چرا که نقش اساسی در پیشبرد برنامه های این بخش دارند.
سرپرست مجموعه مدد ایران نیز در ادامه پیوستن به برنامه پایش مصرف آنتی بیوتیک ها را از اهداف اصلی مجموعه مدد در راستای تجویز و مصرف بهینه دانست و اعلام کرد برنامه های کوتاه مدت و طولانی مدت در مراکز تحت پوشش این مجموعه با هدف کنترل مصرف در حال اجرا می باشد و جمع بندی آمارها کاهش مصرف آنتی بیوتیک ها را نشان داده است.

دفعات مشاهده: 279 بار   |   دفعات چاپ: 5 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر