درگفتگو با دکتر ناطقیان، فوق تخصص عفونی کودکان ضرورت واکسیناسیون کرونا جهت کودکان با شروع فصل سرما

| تاریخ ارسال: 1400/7/10 |

ضرورت واکسیناسیون کودکان در برابر کرونا با شروع فصل سرما

با توجه افزایش ابتلا کودکان در سویه های جدید کرونا به ۲۵ درصد و نقش آنان در انتقال بیماری به بزرگسالان، ضروری است در آستانه فصل سرما کودکان واکسینه شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی؛ دکتر علیرضا ناطقیان متخصص کودکان و نوزادان و فوق تخصص عفونی کودکان درخصوص واکسیناسیون کرونا درگروه سنی زیر ۱۸ سال افزود: خطر واکسن نزدن به مراتب بیشتر از تزریق آن در کودکان است.
دکترناطقیان در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه برخی بزرگسالان بدلیل کهولت و یا مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی، ایمنی ضعیفی دارند؛ ناقل بودن کودکان می تواند بسیار خطرناک باشد.
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه ابتلای کودکان به کرونا درصورت شدت می تواند به ارگان های داخلی آسیب برساند هشدار داد: کووید جهش یافته می تواند کودکان را دچار سندرم التهابی چندگانه یا میسک(MIS-C) کند.
فوق تخصص عفونی کودکان در پاسخ به این سوال که چه واکسن هایی تاکنون برای کودکان استفاده شده و آیا عوارض داشته یا خیر توضیح داد: یکی از آنها واکسن فایزر است که درکودکان بالای ۱۲ سال مجوز مصرف اضطراری از سازمان بهداشت جهانی گرفته و شدت عوارض این واکسن درکودکان کمتر از یک در هزار با عوارض ملایم گزارش شده است.
وی در ادامه گفت: واکسن دیگر سینوفارم است که با تکنولوژی ویروس غیر فعال شده تهیه و درچند ماه گذشته در کشور چین مطالعات وسیعی را پشت سر گذاشته است. به خاطر غیر فعال بودن ویروس، این واکسن نسبتاً بی خطر بوده و دو فاز مطالعات صورت گرفته، نشان دهنده بی‌خطربودن و تقریباً پاسخ مناسب و ایجاد ایمنی در کودکان است که توانسته  مجوز مصرف درکشور امارات و بحرین را نیز اخذ نماید.
دکتر ناطقیان سومین واکسن مورد تایید مصرف درکودکان را واکسن پاستور اعلام کرد و افزود: این واکسن نوترکیب کوبایی در کودکان بالای ۳ سال این کشور مورد مطالعه و استفاده قرار گرفته است و تلاش می کنند مجوز های سازمان بهداشت جهانی را کسب کنند.
وی افزود: واکسن هایی مثل جانسون اند جانسون نیز در فاز مطالعه بر روی کودکان است.
فوق تخصص عفونی کودکان درپایان خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط پیش رو و نزدیک شدن به فصل سرما و احتمال افزایش سایر ویروس های تنفسی در کودکان که مشابهت بسیار زیادی در علائم بالینی با بیماری کرونا دارند و همچنین حضور کودکان در مدرسه، ایمن شدن کودکان با انجام واکسیناسیون ضروری به نظر می رسد.
دکتر ناطقیان ابراز امیدواری کرد با واکسیناسیون گروه زیر ۱۸ سال بتوانیم زنجیره ی این بیماری را قطع کنیم و هزینه های زیادی که خانواده ها برای تشخیص و درمان کرونا پرداخت می کنند را کاهش دهیم.

خبر: خرم

دفعات مشاهده: 138 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر