• 1402/06/28 - 08:41

20420.mp3 رتبه جهانی دیگر برای دانشگاه علوم پزشکی ایران/ ایران در لیست دانشگاه های مطرح جهان قرار گرفت

بر پایه گزارش سال ۲۰۲۳ میلادی "رتبه‌بندی عملکرد مقاله‌های علمی دانشگاه‌های جهان" دانشگاه علوم پزشکی ایران را بین 1000 دانشگاه مطرح جهان گنجاند. بدین ترتیب این دانشگاه رتبه هفتم کشور رتبه ۵۵۱ جهان را کسب کرد.

به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در سال ۲۰۲۳ میلادی نیز ۱۸ مؤسسه در این نظام رتبه‌بندی جایگاه جهانی به دست آورده بودند.

«دانشگاه ملی تایوان» برای انتشار سیاهه پایانی مؤسسه‌های برتر جهان از سه شاخص (بهره‌وری پژوهشی، تأثیر پژوهشی، و تعالی پژوهشی) و هشت سنجه (شمار مقاله‌های ۱۱ سال پیش، شمار مقاله‌های سال پیش، شمار استنادهای ۱۱ سال پیش، شمار استنادهای دو سال پیش، میانگین استنادهای ۱۱ سال پیش، شاخص «اچ» دو سال پیش، شمار مقاله‌های پراستناد ۱۰ سال پیش، و شمار مقاله‌ها در نشریه‌های با ضریب تأثیر بالا در دو سال پیش) بهره‌برداری می‌کند.

در جدول یک، امتیاز کل و رتبه مؤسسه‌های ایرانی و در جدول دو، امتیاز آنها در سنجه‌های گوناگون در این نظام رتبه‌بندی آمده است.

بر پایه گزارش سال ۲۰۲۳ میلادی نظام رتبه‌بندی دانشگاه ملی تایوان، «Harvard University» با بیشترین امتیاز پیشگام مؤسسه‌های جهان است. سپس، «Stanford University»، «University of London»، «University of Oxford»، «University of Toronto»، «Johns Hopkins University»، ، «University of Washington - Seattle»، «MIT»، «University of Cambridge»، و « University of Michigan – Ann Arbor » در جایگاه دوم تا نهم این نظام رتبه‌بندی هستند.

این گزارش در سامانه «نما» در دسترس است. سامانه «نما» که پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) راه‌اندازی کرده است، به پایش و گزارش جایگاه علم، فناوری و نوآوری ایران در جهان می‌پردازد. این سامانه با پایش و گزارش نزدیک به ۹۰ شاخص جهانی، در نشانی NEMA.IRANDOC.AC.IR در دسترس همگان است.

• گروه اخبار : گروه های محتوا,اخبار آموزشی ,اخبار سلامت
  • کد خبر : 20420