اين ترکيب در رشد قد کودکان جادو ميکند
اين ترکيب در رشد قد کودکان جادو ميکند
يک متخصص تغذيه و رژيم درماني درباره مصرف شير گفت: شير يکي از مواد غذايي مهم در هرم غذايي است که بايد روزانه بين يک تا دو ليوان شير، ماست، دوغ و يا کشک مصرف شود البته در دوران بارداري اين مقدار به سه واحد در روز و در دوران شيردهي به چهار واحد تبديل مي شود.
مفداايران- به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر ضياالدين مظهري؛ متخصص تغذيه و رژيم درماني و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درباره مصرف شير گفت: به طور متوسط بدن ما به ??? ميلي گرم کلسيم در روز نياز دارد. وقتي يک ليوان شير مي نوشيم به اندازه ??? تا ??? ميلي گرم کلسيم وارد بدن مي شود.
او با اشاره به کاهش مصرف شير در کشور، افزود: براي علاقمند کردن کودکان به مصرف شير مي توانيم شير را به صورت مخلوط با بستني يا با آبميوه به کودک بدهيم. مصرف شير به همراه بادام پوست کنده و آسياب شده باعث افزايش سرعت رشد قدي کودکان مي شود.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه مصرف شير مي تواند آرامش شبانه اي را در افراد ايجاد کند، گفت: به بيماران بدخواب توصيه مي کنيم براي خواب آرام شبانه، شير را به همراه، سيب يا موز، خرما يا عسل مصرف کنند.
او ادامه داد: مصرف نصف ليوان شير به همراه يک عدد سيب در شب، علاوه بر اينکه اثر تصفيه اي در بدن دارد، براي افرادي که دچار خواب ناآرام هستند، خوابآور است.
دکتر مظهري گفت: مصرف شير به همراه خرما ارزش غذايي آن را بالا مي برد. خرما به عنوان يک منبع قندي بسيار ارزشمند حاوي منيزيم و آهن نيز است که هم براي خونسازي و هم براي رفع گرفتگي عضلات مفيد است.
او افزود: موز منبع خوبي از ويتامينهاي C، A، ويتامينهاي گروه B، پتاسيم، کلسيم و منيزيم است و مصرف شير به همراه اين ميوه باعث بالا رفتن ارزش غذايي اين نوشيدني مي شود.
اين متخصص تغذيه گفت: شير و عسل در صورتي که عسل طبيعي باشد يک درمان بسيار مفيدي براي بسياري از بيماري ها است. عسل طبيعي با هر مواد غذايي که مخلوط شود مي تواند براي درمان بيماري ها به کار رود. شير و عسل در درمان سرماخوردگي بسيار اثربخش است.
او گفت: افرادي که شير را تحمل نمي کنند و حساسيت به لاکتوز شير دارند، مي توانند شير را به صورت شيربرنج يا فرني استفاده کنند که تحمل لاکتوز را براي آنها آسان تر کند.
دکتر مظهري خاطرنشان کرد: مادران شيرده بايد حتما از منابع حاوي کلسيم از جمله شير در برنامه غذايي روزانه خود استفاده کنند چون به همراه شيري که به نوزاد خود مي دهند کلسيم و ويتامين هاي گروه ب کمپلکس يا B? از طريق شير به بچه منتقل مي شود و عدم استفاده از تغذيه مناسب در دوران شيردهي باعث مي شود زناني که زايمان پي در پي مي کنند و بچه شير مي دهند زودتر به آرتروز و پوکي استخوان دچار شوند.
او گفت: همه چيز بايد در حد متعادل مصرف شود اگر شير در دسترس نبود افراد مي توانند از خانواده کلم هاي پخته يا کنجد يا از شيربادام يا شيرسويا استفاده کنند.