• 1400/05/06 - 05:55
  • - تعداد بازدید: 137
  • - تعداد بازدید کنندگان: 137
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

«استان تهران» در بخش مراقبت ويژه کرونا بستري شد!/چگونه «پايتخت» از بحران کوويد 19 خارج مي‌شود؟

«استان تهران» در بخش مراقبت ويژه کرونا بستري شد!/چگونه «پايتخت» از بحران کوويد ?? خارج مي‌شود؟

261827.mp3 «استان تهران» در بخش مراقبت ويژه کرونا بستري شد!/چگونه «پايتخت» از بحران کوويد 19 خارج مي‌شود؟









«استان تهران» در بخش مراقبت ويژه کرونا بستري شد!/چگونه «پايتخت» از بحران کوويد ?? خارج مي‌شود؟



«استان تهران» در بخش مراقبت ويژه کرونا بستري شد!/چگونه «پايتخت» از بحران کوويد ?? خارج مي‌شود؟


رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه شرايط کرونايي استان تهران خوب نيست، گفت: مراجعات به مراکز درماني دولتي و خصوصي استان افزايش يافته؛ به طوري که ورودي بيمارستانها نسبت به ترخيص بيماران بيشتر شده است.
گروه سلامت خبرگزاري فارس- محمد تاجيک:اين روزها کرونا با شکل و شمايل جديد خود بي محابا مي‌تازد و هر روز تعداد مبتلايان، بستري شدگان و به دنبال آن جانباختگان روندي افزايشي به خود گرفته است.
استان تهران نيز با جمعيت بيش از ?? ميليون نفري و حجم زياد نقل و انتقال افراد از نقاط مختلف کشور شرايط پر نوسان و نگران کننده‌اي به خود گرفته و مانند غالب نقاط کشور درب وضعيت قرمز قرار گرفته است؛ به طوري که اکنون وضعيت مراکز بهداشتي و درماني استان تهران در شرايط ويژه اي قرار دارد.
براي بررسي آخرين وضعيت کرونايي استان تهران و مراکز درماني آن، با جليل کوهپايه زاده، رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران و عضو ستاد مقابله با کرونا ي استان تهران به گفت‌وگو نشستيم. آنچه در ادامه از نظرتان مي‌گذرد مشروح اين گفت‌وگوست.
*اوضاع خوب نيست
آقاي دکتر! به عنوان اولين پرسش با توجه به شرايط خاص کرونا در کشور و شيوع کروناي دلتا و ويژگي خاص اين نوع واريانت، وضعيت کنوني کرونا در مناطق مختلف استان تهران چگونه است؟
اوضاع خوب نيست. به طوري که مراجعات به مراکز بهداشتي و درماني دولتي، خصوصي، عمومي غير دولتي و خيريه در سطح استان افزايش يافته است و به مرز ???? بستري در استان تهران رسيدهايم؛ به طوري که ورودي بيمارستانها نسبت به ترخيص بيماران بيشتر است.
*افزايش ???? تخت به مراکز درماني استان تهران
 در نتيجه شاهد روند افزايشي روزانه هستيم. در ستاد مقابله با کروناي استان تهران قرار شد تا ?? هزار تخت بيمارستاني در زمينه کوويد به سرعت اضافه شود؛ يعني ???? تخت بيمارستاني به مجموعه ???? تختي که بيمار بستري است اضافه شود.
با توجه به توضيحاتي که در خصوص روند نامناسب شيوع کرونا در استان تهران بيان کرديد، چه تصميماتي اتخاذ شده است؟
قرار است تعداد مراکز درمان سرپايي کوويد ?? که از نظر کلينيک‌هاي حاد تنفسي و امکان درمان سرپايي وجود داشته باشد را در سطح استان به دوبرابر برسانيم.
در روز شنبه هفته جاري بيش از ? هزار درمان تزريقي روزانه کوويد در کلينيک‌هاي سرپايي داشتيم و بايد براي بيماراني که بستري کردن آنها الزامي نيست اين موضوع را مديريت کنيم.
*تزريق روزانه ?? هزار واکسن در استان تهران
آقاي دکتر! اکنون با توجه به اينکه در سير واکسيناسيون کشوري قرار داريم، وضعيت واکسيناسيون در سطح استان تهران چگونه است؟
روزانه واکسيناسيوني بين ?? تا ?? هزار دز در استان تهران صورت مي‌گيرد و اميدواريم با حجم بيشتر واکسيناسيون جمعيت هدف نفرات بيشتري ايمن شوند تا مرگها به حداقل برسد.
البته شرايط واکسيناسيون خوب است؛ يعني الان آمادگي داريم روزانه بين ?? تا ?? هزار واکسن تزريق کنيم و اين آمادگي را نيز داريم به ?? تا ?? هزار تزريق روزانه  داشته باشيم.
 
*وجود ?? مرکز تجميعي واکسيناسيون در استان تهران
در تهران ?? مرکز تجميعي واکسيناسيون داريم که ?? مرکز از اين مجموعه در محدوده دانشگاه علوم پزشکي ايران قرار دارد و ارائه خدمت مي‌کنند.البته مي‌تواند شرايط به شکلي باشد که اگر حجم بيشتري براي واکسيناسيون نيز مراجعه کنند، واکسيناسيون آنها انجام شود.
البته بايد تأکيد کنم از نظر کاهش سرايت بيماري در سطح جامعه بهترين مسير کماکان رعايت پروتکل‌ها و فاصله گذاري است؛چراکه کروناي دلتا قدرت انتقال بالايي دارد.
اکنون چه تعداد مرگ ومير روزانه در استان تهران داريم؟
آمار دقيق را ستاد مقابله با کروناي استان تهران مي‌داند اما به نظر مي‌آيد به تناسب، اين ميزان افزايش يافته و به سه رقمي رسيده است و متناظر اين نيز در سطح ملي افزايش مرگ و ميرها را داشته‌ايم.
با يک تاخير، افزايش مراجعات اکنون به افزايش فوتي‌ها تبديل مي‌شود؛ با توجه به اينکه يک چهارم افراد بستري ما معمولا در بخش مراقبت ويژه قرار مي‌گيرند.
*? هزار بيمار در بخش مراقبت ويژه
وقتي تعداد تخت‌هاي بيماران مراقبت ويژه به بالاي ? هزار تخت مي‌رسد، به همان نسبت آمار مرگ را بالا مي‌برد؛ چون احتمال مرگ در بخش بيماران مراقبت ويژه از بخش عادي بيشتر است.
به تناسب چنين وضعيتي افزايش مرگ و مير نيز رخ مي‌دهد؛ در نتيجه بايد هر چه سريعتر جلوي شيب افزايشي بيماري را بگيريم و اين وضعيت به حالت کاهش يافته دربيايد.
آقاي دکتر! در چند روز گذشته شاهد تعطيلات ? روزه در سطح استان تهران و البرز بوديم، اما متاسفانه تاثير مثبتي مشاهده نشد و حتي با رشد ? درصدي تردد روبرو بوديم؛ به نظر شما چه اقداماتي بايد صورت گيرد؟
به هر جهت آنچه بنده مي‌دانم که مي‌تواند مانع روند افزايشي بيماري شود قوانين سفت و سخت قرنطيه نيست؛چراکه امکان تعطيلات کامل به علت وجود مسائل اجتماعي و اقتصادي وجود ندارد.
در نتيجه بايد به تغيير رفتار برگرديم و در آنجا که مي‌توان اجتناب کرد، خود مردم نيز حساسيت لازم را نشان دهند؛کما اينکه مي‌بينيد رعايت پروتکلها نسبت به گذشته بسيار پايين آماده و اين موضوع نشان دهنده ساده انگاري مردم است.
ويروس دلتا کرونا نسبت به نسل‌ها و فرم‌هاي  قبلي خود واگيرداري بالاتري دارد.اکنون هر يک نفري که در خانواده‌اي مبتلا مي‌شود، حتما همه اعضاي خانواده‌اش به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.اين وضعيت اگر ادامه پيدا کند، شرايط غير قابل کنترل خواهد شد.
تعطيلات اگر بخواهد رخ دهد بايد خيلي کامل و همه جانبه باشد. نمي‌توانيم بخش‌هايي را فعال و دائر کنيم و بخش‌هايي راتعطيل کنيم؛ مثلا نمي‌توان دو استان را محدود کرد.
*راه حل طلايي کنترل کرونا در استان تهران
الان تقريبا تمام کشور در وضعيت قرمز هستند و سه چهار استان شايد در وضعيت نارنجي و زرد قرار داشته باشند. زمان تعطيلات ? روز کفايت نمي‌کند و حداقل يک لاک داون دو هفته‌اي لازم است و بايد تمام مراکز مانند تعطيلات عيد به تعطيلي کامل برسد؛ مگر مراکز اورژانسي مانند بيمارستانها،پليس، آتش نشاني و...
بايد مراکز دولتي و غير دولتي تعطيل شوند تا گردش ويروس به حداقل برسد؛ به هيچ عنوان اجازه تردد بين شهري نداشته باشيم و حتي پروازها هم به صورت پروازهاي در حالت اضطرار صورت گيرد.
 آقاي دکتر! شما به عنوان صاحب نظر در حوزه سلامت چرا اين مسائل و نيازها را به ستاد ملي مقابله با کرونا ارائه نمي‌دهيد؟
 
البته اين پيشنهادات و مسائل به ستاد ملي مقابله با کرونا مکرر ارائه داده شده است، اما در ستاد ملي مقابله با کرونا ملاحظات ديگري نيز وجود دارد. بنده به عنوان بخش سلامت نظر مي‌دهم.ما جانب سلامت هستيم اما به هرحال مسائل اقتصادي و اجتماعي است که در ستاد مورد توجه قرار دارد.
 
 البته اينکه وزن کدام يک از اين مسائل و تصميمات بيشتر و کمتر است متفاوت است؛ وظيفه ما گفتن و عمل کردن به دستورات است؛ از طرفي تلاش مي‌کنيم آنچه فکر مي‌کنيم درست است را انجام دهيم.
*کمبود تخت بيمارستاني در استان تهران
با توجه به شرايط حال حاضر کرونايي و وضعيت نامطلوب در استان تهران آيا کمبود تخت و تجهيزات پزشکي نداريم؟
به شدت کمبود تخت داريم؛ به خصوص تخت‌هاي ويژه بيمارستاني. البته بايد توجه کنيم آماده سازي و تبديل تختها به تخت هاي ويژه زمان دو سه روزه‌اي مي‌برد و همه بيمارستانها عزم خود را جزم کرده‌ اند اين اقدام انجام شود.
سامانه ???? نيز که مربوط به به جايابي بيمارستاني است به اين موضوع کمک مي‌کند.شرايط به شکلي است که بخش مراقبت ويژه يا اصلا جايي براي بستري ندارد يا  تعداد تخت‌هاي اين بخش بسيار اندک است.
اعمال جراحي را متوقف کرديم و اعمال الکتيو به هيچ عنوان انجام نمي‌شود و در بيمارستانهاي دولتي کاملا تعطيل شده و در مراکز درماني خصوصي نيز دستور کاهش وحتي به صفر رساندن اين اعمال را داده‌ايم.
 همزمان نيز کلينيک‌هاي سرپايي را افزايش داده‌ايم؛براي اينکه نظارت روزانه داشته باشيم؛ضمن اينکه از امروز موضوع درمان در منزل را نهايي مي‌کنيم تا با کمک پرستاري در منزل، بتوانيم تعدادي از بيماران را در منازل خودشان که امکانات مراقبت از خود را دارند به کمک پرستار  خدمات لازم را در منزل ارائه کرده و موضوع را مديريت کنيم.
آقاي دکتر!اين روزها بسياري از بيماران کرونايي که بنا به تجويز پزشکان بايد از داروي رمديسيور استفاده کنند در تهيه اين دارو دچار مشکل هستند، در اين خصوص چه اقدامي انجام داده‌ايد؟
اين دارو تحت پوشش بيمه قرار گرفته است و بيمه آن را حمايت مي‌کند. در دانشگاه علوم پزشکي ايران و مراکز تحت پوشش اين دانشگاه نيز ما نياز بيمارستانها و مراکز تحت پوشش خودمان چه خصوصي و چه دولتي را براي ?? روز آينده به طور کامل تامين کرده‌ايم و مشکلي در اين خصوص نداريم.
 البته برخي بيمارستان‌هاي دولتي، خصوصي و داروخانه‌ها به دليل بدهکاري به شرکت‌هاي پخش، دچار مشکلاتي در خصوص تأمين اين دارو شده‌اند.
هر دز دارو رمديسيور حدود ??? هزار تومان است و حداقل سه تا ? دز نياز است و هزينه چند ميليون توماني به همراه دارد.  پرداخت اين مبالغ  و هزينه‌ها براي سيستم درماني بخش دولتي، خصوصي و داروخانه‌ها آسان و راحت نيست.
آقاي دکتر!درباره آخرين وضعيت وضعيت پروژه‌هاي درماني تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران در استان تهران توضيح دهيد.
اکنون بيمارستان شهر قدس و فيروز آبادي شهرري افتتاح شده تلاش مي‌کنيم بيمارستان ملارد را افتتاح کنيم و اگر شرکت طرف اين پروژه بتواند به موقع تحويل دهد، ظرف مدت کوتاهي با حمايت وزارت بهداشت و هيأت امناي ارزي اين مراکز را تجهيز و راه اندازي کنيم.



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261827
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings