• 1399/05/06 - 03:51
  • - تعداد بازدید: 271
  • - تعداد بازدید کنندگان: 271
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

آسيب پذيري بيماران کبدي در برابر کرونا

آسيب پذيري بيماران کبدي در برابر کرونا

261393.mp3 آسيب پذيري بيماران کبدي در برابر کرونا








آسيب پذيري بيماران کبدي در برابر کرونا
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران: داشتن بيماري‌هاي زمينه‌اي و برخي بيماري‌هاي کبدي مانند سيروز کبدي فرد را در مقابل ابتلا به کرونا آسيب‌پذيرتر مي‌کند.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: به مناسبت روز جهاني هپاتيت(?? جولاي؛ ? مرداد) ، گفتگويي با دکتر محسن مسعودي؛ دانشيار، متخصص بيماري هاي داخلي، فوق تخصص گوارش و کبد بزرگسال و رئيس بخش گوارش بيمارستان حضرت رسول اکرم (ص)  انجام شده است.
-    انواع هپاتيت: 
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به شعار بهداشت جهاني؛  آينده عاري از هپاتيت (Hepatitis-free future)عنوان کرد:
هپاتيت ويروسي از نوع A,B,C,D,E  هستند .
البته ويروسهاي ديگر مثل سيتومگالوويروس و هرپس نيز از عوامل هستند.
-    علائم بروزهپاتيت :
دکتر مسعودي بيان کرد:
عامل بيماري هپاتيت ويرال (ويروسي) يک ويروس است و در ابتدا مي‌تواند مثل يک سرماخوردگي بروز نمايد. بيشتر مبتلايان به هپاتيت از نوع C و B علائمي ندارد. برخي از اين بيماران علائم از قبيل خستگي، دل درد، ، درد عضلاني و تهوع و بي اشتهايي، ولي در موارد پيشرفته علائم نارسايي کبدي بروز مي‌کند که شامل تورم شکم و اندامها، يرقان و خونريزي‌هاي گوارشي و کاهش سطح هوشياري  است
-    راههاي انتقال و پيشگيري از هپاتيت:
رئيس بخش گوارش بيمارستان حضرت رسول اکرم (ص) در خصوص روش‌هاي انتقال هپاتيت B وDوC تصريح کرد: اين ويروس عمدتاً از طريق تماس با خون افراد آلوده منتقل مي‌شود.
همچنين روش‌هاي زير مي‌تواند باعث انتقال اين ويروس شود:
* ارتباط جنسي با افراد آلوده
*  استفاده از سوزن‌هاي آلوده به ويژه در افراد معتاد
*  سوزن آلوده مثل خالکوبي غير بهداشتي
*    استفاده از لوازم شخصي به صورت اشتراکي
وي افزود: هپاتيت Cواکسن ندارد لذا از ريش‌تراش، مسواک، و لوازم آرايشي با لوازم شخصي ديگران به‌طور مشترک استفاده نکنيد. واکسن هپاتيتB در پيشگيري از بيماري مؤثر است.  هپاتيت AوE از طريق خوردن يا نوشيدن غذا و آبي که با مدفوع فرد آلوده، آلوده شده‌است گسترش مي‌يابد.
اين بيماري در مناطقي از جهان که وضعيت بهداشتي ضعيفي دارند و آب سالم به اندازه کافي در دسترس نيست رايج تر است.
واکسن هپاتيتA در پيشگيري از بيماري مؤثر است. در برخي از کشورها اين واکسن به‌طور معمول براي کودکان و افراد در معرض خطر بالاي ابتلاء که قبلاً واکسينه نشده‌اند توصيه مي‌شود و به نظر مي‌رسد به صورت مادام العمر مؤثر باشد. ساير اقدامات پيشگيرانه شامل شستن دست و پخت صحيح غذا مي‌شود.
-    تاثير هپاتيت برعملکرد کبد :
دکتر مسعودي خاطرنشان کرد:
ويروسها در موارد شديد وحاد مي توانند موجب تخريب و از کار افتادن کبد شوند ودر موارد ديگر مي توانند مزمن شوند و بتدريج به کبد صدمه بزنند وطي سالها منجر به سيروز کبد شوند ولي بدن انسان اکثرعفونت ها را کنترل مي کند و ويروس از بين مي رود.
-    ارتباط بيماري هاي کبدي و ويروس کرونا  
فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه ايران اظهار داشت: کرونا را جدي بگيريد. داشتن بيماري‌هاي زمينه‌اي و برخي بيماري‌هاي کبدي مانند سيروز کبدي فرد را در مقابل ابتلا به کرونا آسيب‌پذيرتر مي‌کند. علايم گوارشي بيماري کوويد?? شامل علائمي همچون اسهال، اسهال خوني و درگير کردن سيستم کبدي وافزايش 
آنزيم هاي کبدي است.
-    توصيه هاي جدي :
دکتر مسعودي در پايان تاکيد داشت : هپاتيت قابل پيشگيري است لذا با توجه به علائم و خطرات بيماري هاي کبدي بايد توصيه هاي بهداشتي را جدي گرفت. همچنين واکسيناسيون به موقع انجام شود و از رفتارهاي پرخطر اجتناب کرد.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261393
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings