اجراي 2300 طرح تحقيقاتي حوزه کرونا در ايران
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي به نقل از ايرنا : رئيس اتاق فکر ستاد فرماندهي عمليات مديريت کرونا در کلانشهر تهران گفت: حدود ? هزار و ??? طرح تحقيقاتي در ايران در حوزه بيماري کوويد ?? در حال انجام است که ظرفيت بالاي علمي کشور را نشان ميدهد.
دکتر حسين قناعتي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ايرنا اظهار داشت: تاکنون حدود ?? هزار مقاله در سطح دنيا در حوزه کرونا منتشر شده که از اين تعداد ??? مقاله متعلق به محققان ايراني است.
وي به انجام کارآزمايي هاي باليني در زمينه روش هاي درماني کرونا در کشور در ماه هاي اخير اشاره کرد و افزود: ??? کارآزمايي باليني در حوزه کرونا هم اکنون در حال انجام است تا خدمات بهتري به بيماران ارائه شود.
قناعتي همچنين در خصوص ساير دستاوردهاي محققان ايراني در مقابله با بيماري کرونا گفت: محققان ايراني در قالب شرکت هاي دانش بنيان يا مراکز تحقيقاتي دانشگاهي دستاوردهاي خوبي تاکنون در اين زمينه به دست آورده اند که ساخت کيت هاي تشخيصي سرولوژي براي انجام تست الايزا، مواد ضدعفوني کننده و دستگاه ونتيلاتور از جمله آنها است.
وي ادامه داد: متاسفانه در همه کشورهاي جهان از جمله کشور ما خبرهاي کذب و سوءاستفاده از فضاي مجازي در حد قابل توجهي وجود دارد. بر همين اساس است که تدروس آدهانوم دبيرکل سازمان بهداشت جهاني خطر Infodemy را کمتر از خطر خود ويروس نمي داند.
Infodemy (اينفودمي) پيش آمدن وضعيتي است که طي آن افراد فعال و کاربران فضاهاي مجازي دوشادوش ويروس به تبادل اطلاعات درباره اين بيماري ميپردازند به طوري که جامعه قرباني ويروس کرونا، با يک شبهويروس ديگري نيز روبهرو مي شود. در اين شرايط است که شفافيت اطلاعات پزشکي و سرعت انتشار اطلاعات دقيق و ثبات و پايداري آنها اهميت مييابد.
رئيس اتاق فکر ستاد فرماندهي عمليات مديريت کرونا در کلانشهر تهران ادامه داد: براي مقابله با خطر اينفودمي راهکارهايي وجود دارد؛ مردم بايد اطلاعات خود را از منابع رسمي پيگيري کنند و مسئولان نيز بايد از پراکنده گويي و ناهماهنگي خبري به جد بپرهيزند.