با تصويب آييننامهاي محقق ميشود؛
استعدادهاي برتر در دستگاههاي اجرايي کشور جذب ميشوند
استعدادهاي برتر در دستگاههاي اجرايي کشور جذب ميشوند
قائم مقام بنياد ملي نخبگان از تصويب آييننامه «جذب و نگهداري سرمايه انساني استعداد برتر و نخبه در دستگاههاي اجرايي کشور» در هيات وزيران خبر داد.
به گزارش مفدا، ناصر باقريمقدم درباره تصويب آييننامه «جذب و نگهداري سرمايه انساني استعداد برتر و نخبه در دستگاههاي اجرايي کشور»، گفت: هيئت وزيران پيشنهاد مشترک سازمان اداري و استخدامي کشور و بنياد ملي نخبگان آيين نامه جذب و نگهداري سرمايه انساني استعداد برتر و نخبه در دستگاه هاي اجرايي را تصويب کرد و کليه دستگاههاي اجرايي ملزم به انجام تکاليف مقرر در اين آييننامه هستند.
باقري مقدم ادامه داد: بر همين اساس، بنياد متعهد است با همکاري سازمان اداري و استخدامي کشور ظرف سه ماه از تاريخ ابلاغ اين آييننامه، شيوه نامه شناسايي صاحبان استعداد برتر داراي توانمنديهاي بالقوه و بالفعل را با در نظر گرفتن شايستگيهاي علمي پژوهشي، فناوري و افتخارات متقاضيان، شايستگيهاي شغلي، فرهنگي، اجتماعي و سوابق کاري با جهتگيري ايجاد تحول در دستگاههاي اجرايي تنظيم کند و به تصويب شوراي توسعه مديريت و سرمايه انساني موضوع ماده (???) قانون مديريت برساند.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان همچنين با اشاره به متقاضيان برخورداري از مزاياي اين آييننامه، بيان کرد: متقاضيان ميتوانند در سال آخر تحصيل در دانشگاه و يا طي زمان گذراندن خدمت ضرورت سربازي درخواست خود را جهت احراز صلاحيت به بنياد اعلام دارند.
باقريمقدم درباره نحوه ورود به خدمت، جذب و استخدام نخبگان و استعدادهاي برتر نيز گفت: دستگاههاي اجرايي بر اساس سهميهاي که با بنياد به طور سالانه تعيين و توافق ميکنند، با تأييد سازمان اداري و استخدامي کشور و واحدهاي تابع آن، در چهارچوب منابع مصوب ساليانه و با رعايت قوانين و مقررات استخدامي مربوط نسبت به جذب و بهکارگيري مشمولين اين آييننامه اقدام خواهند کرد.
وي در ادامه با بيان اينکه برنامه زمان بندي جذب و سهميههاي استخدامي سالانه تهيه و به اطلاع عموم خواهد رسيد، گفت: سازمان موظف است ترتيبي اتخاذ کند که در اصلاح طرحهاي طبقهبندي مشاغل دستگاههاي اجرايي، شرايط احراز پستهاي سازماني تخصصي و اختصاصي به گونهاي اصلاح شود که متضمن شرايط نخبگي و استعدادهاي برتر براي جذب و انتصاب باشد.
وي ادامه داد: همچنين بنابر مفاد اين آييننامه سازمان اداري و استخدامي کشور بايد هر ساله آزمون عمومي و اختصاصي متناسب با مشاغل موضوع اين آيين نامه را همراه با ساير آزمونهاي استخدامي يا مستقل از آنها، ويژه استخدام برگزيدگان صاحب استعداد برتر و نخبه در دستگاههاي اجرايي برگزار کند و متقاضيان جذب و استخدام وفق اين آييننامه چنانچه بتوانند با موفقيت آزمون عمومي، اختصاصي و گزينش را طي کنند، دستگاههاي اجرايي موظفند تمهيدات لازم براي تصدي پست ثابت در مشاغل حاکميتي و رسمي شدن براي آنها را فراهم کنند.
باقري مقدم در ادامه افزود: درصورتي که هرکدام از دستگاههاي مشمول اين آييننامه نياز به دريافت خدمات نخبگان و استعدادهاي برتر برگزيده داشته باشند، سازمان اداري و استخدامي کشور بايد اشخاص ياد شده را در اولويت قرار دهد. همچنين دستگاه اجرايي ميتوانند در صورت نياز، مشمولين اين آيين نامه را در قالب سمتهاي مديريت حرفهاي بدون رعايت سلسله مراتب مديريتي وفق بند (الف) ماده (??) قانون مديريت منصوب کنند.
به گفته وي مطابق آيين نامه مذکور و با هدف اثرگذاري بيشتر نخبگان و استعدادهاي برتر دورههاي آموزشي، رشد و توانمندسازي براي مشمولين طراحي و اجرا خواهد شد.
قائم مقام بنياد ملي نخبگان درباره مستعدان برتر مشمول نظام وظيفه نيز گفت: دستگاههاي اجرايي موظفند در استفاده از نيروها از محل امريه سربازي، افراد نخبه و استعداد برتر را در اولويت قرار دهند. همچنين برگزيدگان موضوع مواد (?) و (??) اين آيين نامه از محدويتهاي سني مندرج در مقررات دولتي براي احراز هرکدام از پستها و مشاغل دولتي معاف هستند(به استثناي حداقل و حداکثر سن).
باقريمقدم درباره توجه اين آييننامه به موضوع نگهداشت نخبگان و استعدادهاي برتر نيز، گفت: سازمان موظف است با همکاري بنياد ظرف ? ماه از تاريخ ابلاغ اين آيين نامه، شيوه نامه نگهداشت و ارتقاي نيروهاي استعداد برتر و نخبه دستگاههاي اجرايي، شامل نحوه شناسايي، ترسيم کارراهه شغلي، تعيين شاخصهاي ارزيابي عملکرد نخبگاني و حفظ پويايي و چگونگي زمينه سازي براي اثرگذاري را تدوين کند و به تصويب شوراي توسعه مديريت و سرمايه انساني موضوع ماده (???) قانون مديريت برساند و سامانه ذي ربط را براي اجراي شيوهنامه مذکور ايجاد کند.
وي در ادامه از تشکيل کارگروه پايش و نگهداري سرمايه انساني نخبه و استعداد برتر خبر داد و گفت: به منظور راهبري اجراي اين آيين نامه در دستگاه اجرايي، پايش عملکرد برگزيدگان و ارائه گزارش عملکرد ساليانه به سازمان و بنياد، کارگروه پايش و نگهداري سرمايه انساني نخبه و استعداد برتر، ذيل شوراي راهبري توسعه مديريت دستگاه تشکيل ميشود.
باقري مقدم با بيان اينکه کارگروه دائمي مشترکي با حضور نمايندگان سازمان برنامه و بودجه کشور و بنياد تشکيل ميشود و بر حسن انجام مواد اين آيين نامه نظارت خواهند داشت، تصريح کرد: اين کارگروه موظف است اعتراضات برگزيدگان را نسبت به امور استخدامي آنها در دستگاههاي اجرايي، سازمان و بنياد پيگيري کرده و نتيجه بررسي را به معترضين اعلام کند.
به نقل از پايگاه اطلاعرساني بنياد ملي نخبگان، امتيازات و تسهيلات برگزيدگان اين آيين نامه به شرح ذيل اعلام شده است:
قرار گرفتن در دو رتبه يا سه طبقه بالاتر از رتبه و طبقه تعيين شده بر اساس ماده (??) قانون مديريت در بدو استخدام.
استفاده از سقف امتياز فوق العاده ويژه موضوع بند (??) ماده (??) قانون مديريت.
اولويت در استفاده از راتبههاي آموزشي کوتاه مدت داخل و خارج از کشور در شرايط يکسان با ساير کارمندان.
کاهش سوابق تجربي مورد نياز براي انتصاب به پستهاي مديريتي و سرپرستي طبق مواد (??)، (??) و (??) قانون مديريت و مقررات مربوط براي مشمولين اين آيين نامه تا پنجاه درصد (??/) نسبت به ساير کارمندان.
تغيير وضعيت استخدامي از پيماني به رسمي در صورت درخواست برگزيده شاغل در دستگاه اجرايي.
برخورداري از شرايط شناوري ساعت کار يا دورکاري در چهارچوب شيوه نامه موضوع ماده (??) اين آيين نامه.
اولويت در عهده گرفتن مسئوليتهاي تخصصي و خبرگي در دستگاه اجرايي و ارتقاي شغلي نسبت به ساير مستخدمين.
پرداخت حق التحقيق و حق التأليف تا سقف پنجاه درصد (??/) بيش از ساير کارکنان.
الزام دستگاههاي اجرايي به جابهجايي برگزيدگان به شکل انتقال بين دستگاههاي اجرايي و واحدهاي سازماني در صورت موافقت دستگاه مقصد.
افرادي که پيش از ابلاغ اين آييننامه، بر اساس تصويب نامه يادشده برگزيده شدهاند، در صورت عدم برگزيدگي بر طبق اين آييننامه، کماکان از امتيازات تصويب نامه سابق برخوردار هستند.