• 1399/04/25 - 06:32
  • - تعداد بازدید: 954
  • - تعداد بازدید کنندگان: 954
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

اقدامات محافظتي پوست جهت آسيب هاي ناشي از زدن ماسک طي دوران covid-19

خانم دکتر بهرنگي متخصص بيماري هاي پوست و مو، دانشگاه ايران و مدير گروه پوست دانشکده پزشکي درگفتگو با روابط عمومي دانشکده  به نکاتي درخصوص ماسک زدن در اين ايام اشاره کرد که براي برخي افراد ،مشکلات پوستي بوجود آورده است  .

261371.mp3 اقدامات محافظتي پوست جهت آسيب هاي ناشي از زدن ماسک طي دوران covid-19

 
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي : خانم دکتر بهرنگي متخصص بيماري هاي پوست و مو، دانشگاه ايران و مدير گروه پوست دانشکده پزشکي درگفتگو با روابط عمومي دانشکده  به نکاتي درخصوص ماسک زدن در اين ايام اشاره کرد که براي برخي افراد ،مشکلات پوستي بوجود آورده که البته باتوجه به ضرورت ماسک زدن اميدواريم با رعايت نکات زير بتوانيم مشکلات پوستي ناشي از ماسک زدن را به حداقل برسانيم .

مدير گروه پوست دانشکده پزشکي تصريح کرد : طي پاندمي کرونا ويروس ، پوشيدن ماسک يک راه مقابله مهم در برابر انتشار ويروس مي باشد . پوست صورت به علت پوشيدن و تماس طولاني با ماسک ممکن است دچار مشکلات متعددي شود که به آن مي پردازيم :
درماتيت پري اورال يا حساسيت پوست اطراف دهان
به علت ايجاد رطوبت و بخار و ماندن ذرات بزاق و مخاط داخل ماسک اين عوامل به عنوان محرک (irritant) براي پوست عمل مي کنند و بالانس طبيعي پوست اطراف دهان را مختل مي کند . که به شکل قرمزي و پوسته ريزي همراه سوزش و خارش پوست اطراف بيني و دهان و گاهي به شکل جوشهاي چرکي گروهي در پوست اين ناحيه خود را نشان مي دهند .
بهترين راه براي جلوگيري و کاهش تحريک پوست ناشي از پوشيدن ماسک چيست؟
الف : اگر شما جزء کارد درماني و پزشکي نيستيد از پوشيدن ماسک طي زمان طولاني خودداري کنيد و در مکانهايي مانند منزل و اتومبيل شخصي ماسک نزنيد .
ب: پوست خود را بامواد شوينده ملايم بشوييد و از زدن الکل به پوست اطراف دهان خودداري کنيد و پس از هربار شستشوي صورت پوست خود را با کرم مرطوب کننده ويا آبرسان بدون عطريا اسانس چرب نماييد.
ج: اگر جزء کادر درمان و پزشکي هستيد ومجبور هستيد به مدت طولاني ماسک بپوشيد استفاده از کرم هاي برير يا ترميم کننده پوست که يک سد حفاظتي بين پوست و فضاي مرطوب و حاوي مواد محرک داخل ماسک ايجاد ميکند توصيه مي شود .
 
درماتيت تماسي آلرژيک به مواد موجود در ماسک
ممکن است به شکل پوسته ريزي ،قرمزي و خارش و کهير در نواحي درتماس با ماسک ظهور کند که بعلت آلرژي به يکي از مواد تشکيل دهنده ماسک است . بنابراين توصيه مي شود که اگر از ماسک دوخته شده خانگي استفاده مي کنيد حتما پارچه مورد نظر را قبل از دوخت بشوييد واگر ماسک پارچه اي را دوخته خريداري مي کنيد نيز قبل از استفاده حتما آن را بشوييد .
آکنه يا جوش صورت
پوشيدن طولاني مدت ماسک بعلت اصطکاک و بستن منافذ پوست در افراد مستعد به آکنه ميتواند باعث ايجاد يا تشديد جوش صورت شود . بنابراين حتما بعد از شستشوي صورت از مرطوب کنندههاي ملايم فاقد چربي استفاده کنيد و درصورت عدم بهبود با متخصص پوست خود مشورت کنيد .
تغييرات رنگدانه اي پوست
ناشي از اصطکاک ماسک و بعد از التهاب ناشي از قرمزي هاي پوست ايجاد مي شود . معمولا موقت مي باشد و با استفاده منظم از يک مرطوب کننده و کرم ترميم کننده که روي پوست صورت باشد به مرور برطرف مي شود در صورت تشديد و يا پايدار ماندن به متخصص پوست مراجعه کنيد .
ايجاد زخم و تحريک پوست روي بيني و پشت گوش ناشي از پوشيدن ماسک
استفاده از پمادهايي مثل زينک اکسايد ويا کرم هاي ترميم کننده زير ماسک ميتواند عارضه فوق را در نواحي بوجود آمده کاهش دهد .
 
دکتر بهرنگي در پايان مجددا تاکيد نمود . اگردستورات فوق را رعايت کرديد و ضايعات پوستي بهتر نشد حتما به  متخصص پوست مراجعه شود .
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261371
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings