• 1398/06/05 - 09:04
  • - تعداد بازدید: 3111
  • - تعداد بازدید کنندگان: 3111
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

اهداف و اولويت هاي رئيس دانشکده پزشکي درگفتگو با روابط عمومي دانشکده

دکتر کامران آقاخاني، رئيس دانشکده پزشکي درخصوص اهداف پيشرو و همچنين اولويت هاي خود در دانشکده پزشکي با واحد روابط عمومي گفتگو و به سوالات دراين خصوص پاسخ داد . اين گفتگو به شرح زير است :

261152.mp3 اهداف و اولويت هاي رئيس دانشکده پزشکي درگفتگو با روابط عمومي دانشکده
دکتر کامران آقاخاني درخصوص اهداف پيشرو و همچنين اولويت هاي خود در دانشکده پزشکي با خبرنگار دانشکده پزشکي گفتگو و به سوالات دراين خصوص پاسخ داد . اين گفتگو به شرح زير است :



  • حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم



دکتر آقاخاني درخصوص پتانسيل هاي دانشکده پزشکي درجهت حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم گفت: ضروري است دانشکده پزشکي تحولي اساسي در پزشکي عمومي و تخصصي و همچنين پژوهش ايجاد کند وي افزود نيروي انساني از جمله مهمترين عامل اين حرکت است که در دانشکده با سه گروه ، اعضاء هيئت علمي دانشجويان و پرسنل هستند  که در خصوص اعضاء هيئت علمي بايد راهکارهاي لازم بهبود کيفي و کمي آموزش و پژوهش در دانشگاه راه اندازي شود.
"هر دانشجو يک پژوهشگر"
ايشان همچنين درخصوص ايجاد انگيزه در دانشجويان افزود : بايد تحولي در امر آموزش ايجاد شود که کلاسهاي آموزشي از استاد محور بودن به سمت دانشجو محوري حرکت کند و دانشجو نيز در فعاليت آموزشي مشارکت داشته باشد .
وي همچنين از اولويت هاي برنامه هاي پژوهشي خود درخصوص دانشجويان ، شعار " هر دانشجو يک پژوهشگر " را عنوان نمود وادامه داد : اين هنر دانشکده پزشکي است که افراد مستعد را شناسايي کند و اطلاعات و توانمنديهاي لازم را به ايشان بدهد تا در سالهاي آتي کليه دانشجويان با توانايي پژوهشي بالا از اين دانشگاه فارغ التحصيل شوند .
رئيس دانشکده پزشکي همچنين با اشاره به اهميت زبان انگليسي در آموزش و پژوهش گفت : آموزش زبان بدليل اينکه يک دانشجو ، يک متخصص و يا يک عضو هيئت علمي نياز دارد که در مجامع بين المللي شرکت داشته باشد و يا در سمينارها و کنگره ها شرکت کند کاملا ضروري است، زيرا اگر توانايي فارغ التحصيلان ما در مکالمه انگليسي در سطح مکالمه پزشکي انگليسي باشد و همچنين توانايي شرکت در سمينارها و کنگره ها را داشته باشد، ما حرفهاي زيادي براي مطرح شدن در سطح بين الملل خواهيم داشت.
ايجاد سيستم تنبيه و خصوصا تشويق
دکتر آقاخاني درخصوص ايجاد انگيزش در پرسنل نيز عنوان داشت : اعضاء دانشکده بايد بدانند فعاليت ايشان ديده مي شود و انتظار من از پرسنل مجموعه دانشکده اين است که هرکس در جاي خود وظيفه محوله اش را به درستي انجام دهد و به کشور و اين دانشگاه خدمت کند .
ايشان همچنين افزود : من معتقدم هرکس همانقدر که فعاليت کند مزد خواهد گرفت که اين مزد هم جنبه مادي و هم جنبه معنوي خواهد داشت و با توجه به شرايط سخت اقتصادي پيش آمده همه تلاش خود را براي ايجاد انگيزه بيشتر در پرسنل خواهم نمود .
 



  • برنامه آموزش پزشکي عمومي نياز به بازنگري دارد



رئيس دانشکده پزشکي درخصوص برنامه هاي آموزش پزشکي عمومي بيان داشت : برنامه آموزش پزشکي عمومي نياز به تحولي عظيم دارد که اين کار بايد توسط وزارت متبوع انجام شود . قطعا اين تغييرات مقاومتهايي در پي خواهد داشت اما ضروري است که انجام شود، زيرا بسياري از موارد آموزشي خصوصا در مقطع علوم پايه حفظي است و کاربردي نيست . البته نبايد از اهميت آموزش علوم پايه غافل شد بلکه بايد موارد غير ضروري حذف شود تا بتوانيم در دوره کوتاه مدت تر وهم کاربردي تر پزشکاني تربيت کنيم که در اقصا نقاط کشور بتوانند بيماري را شناسايي کنند و پس از تشخيص به درمان پرداخته و يا به متخصص آن ارجاع دهند . زيرا درکل جهان معاينه رو به فراموشي است و سي تي اسکن و ام آر آي و آزمايشهاي فوق تخصصي دارد جاي معاينات نظير معاينات شکم و حلق و حنجره و رفلاکس هاي عصبي را ميگيرد و اين يک فاجعه است .
ايشان همچنين با اشاره به اينکه باکاهش دوره آموزشي پزشکي دانشجويان ميتوانند بيشتر در فعاليت هاي فرهنگي نيز مشارکت داشته باشند افزود : دانشجويان پزشکي از ضريب هوشي بالاتري نسبت به عموم  جامعه برخوردارند و درصورتي که تک بعدي تربيت نشوند ميتوانند درآينده پستهاي مديريتي رده بالارا داشته باشند که اين امر مستلزم اين است که ما فضا و زمان فعاليتهاي فرهنگي را به دانشجو بدهيم .



  • به سمت تربيت حکيم پيش ميرويم



دکتر کامران آقاخاني همچنين درخصوص اخلاق حرفه اي گفت : مقوله اخلاق حرفه اي در آموزش پزشکي  به نوعي مظلوم واقع شده و نبايد صرفا به عنوان يک درس 2واحدي ديده شود ، بلکه بايد در طول 7 سال آموزش و در هر ترم مورد توجه قرار گيرد . مطمئن هستم که آموزش مداوم اخلاق تاثير بسزايي در پرورش  پزشکاني حکيم و محرم دارد که بيمار کانون ذهن و فکر ايشان باشد .
رئيس دانشکده پزشکي ادامه داد : من جدا معتقد هستم پزشک يک تافته جدا بافته است البته نه در فخر فروشي به مردم بلکه درخدمت به مردم ، و اين افتخار بزرگي است که خداوند و قانون و شرع به پزشک داده که مي تواند محرم باشد و درحريم شخصي افراد وارد شود پس چنين فردي بايد به لحاظ اخلاقي نيز شرايط خاص داشته باشد بنابراين بايد گزينش هاي اخلاقي در دانشکده پزشکي جدي تر باشد ودانشجو نتواند  صرف اينکه رتبه بالا دارد وارد آموزش شود و اساتيد ما موظف باشند آموزش هاي لازم را به ايشان بدهند تا به سمت تربيت حکيم برويم يعني فردي که جنبه هاي تقدس و روحاني پزشکي را نيز داشته باشد .



  • عدالت محوري از مهمترين اولويت هاست



دکتر آقاخاني درزمينه عدالت محوري خاطر نشان کرد: در تلاشيم با کمک معاونين برنامه ريزي کنيم تا حق محروميت از مطب اساتيد بصورت يکسان نباشد و حتي شده به ميزان ناچيز کساني که فعاليت بيشتري دارند دريافتي بيشتري نيز داشته باشند .
وي با تاکيد بر اينکه عدالت اين نيست که همه يکسان دريافتي داشته باشند، بلکه در اين است که همه بر اساس زحمتي که ميکشند دريافتي داشته باشند . حال چه به لحاظ مادي و چه به لحاظ معنوي . عدالت محوري بايد در کليه سطوح اعضاء هيئت علمي و پرسنل صورت گيرد و قطعا با اجراي درست آن انگيزه بيشتري در هر دو گروه بوجود خواهد آمد .



  • کمتيه پژوهشي بايد علل کم کاريهاي پژوهش را شناسايي کند



رئيس دانشکده پزشکي بيان داشت : ما در دانشکده پزشکي افراد خاصي را داريم که درسطح بين الملل مطرح و شناخته شده هستند و حدود 70%از اعضاءهيئت علمي هم بصورت معمول فعاليت ميکنند يعني درسال 2يا3 مورد فعاليت پژوهشي دارند و مقاله چاپ ميکنند ولي عده محدودي هم در اين زمينه بي انگيزه هستند و کم کاري پژوهشي دارند که بايد کميته پژوهشي دانشکده و دانشگاه با پيگيري خود اين علل را شناسايي و مرتفع کنند که آيا اين علت بدليل اين است که درگيري آموزشي ايشان زياد است و يا در بخش درمان بيمارستان و يا بخش خصوصي بيشتر فعاليت ميکند ، که البته تا کنون با ايجاد کانال ارتباطي با مديران گروههاي آموزشي در جلسات با بارش افکار که در اين خصوص انجام شده مواردي دسته بندي شده که به زودي به حضور رياست دانشگاه ارسال خواهد شد و اميدوارم که با بررسي کارشناسي آن قطار سنگين پژوهش را به حرکت درآوريم و بتوانيم در 2 سال آينده رتبه برتر پژوهش در کشور را کسب نماييم .



  • هزينه کرد خيرين سلامت بايد شفاف سازي شود



رئيس دانشکده پزشکي با تاکيد بر اينکه بايد هزينه کرد خيرين سلامت شفاف سازي شود افزود : اين امر گرايش خيرين  حوزه درمان را بيشتر خواهد کرد .
دکتر آقاخاني ضمن تشکر از خدمات ارزشمند خانم دکتر طلاچيان در زمان تصدي رياست مرکز علي اصغر(ع) و همچنين دکتر ده مرده ئي در بيمارستان شهيد مطهري بيان داشت : اگر خيري علاقه دارد کار خاصي در مرکزي انجام دهد نبايد مانع آن ايده شد و بايد با تبليغات بيشتر در اين خصوص بتوانيم خيرين بسياري که در بين آحاد مردم هستند را شناسايي کنيم .
دکتر آقاخاني در پايان گفتگو با اشاره به شعار زيباي رياست پيشين دانشگاه ابراز اميدواري کرد تا همانگونه که همه عاشق ايران و عاشق دانشگاه ايران هستيم بتوانيم
"دانشگاهي بسازيم به بلنداي نام ايران "

 
 
 
 
 
 

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261152
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings