• 1401/08/21 - 11:21
  • - تعداد بازدید: 44
  • - تعداد بازدید کنندگان: 44
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه
در گفتگو با عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح شد

اهمیت آزمایش های ژنتیک در کاهش بیماری های خاص/ نقش رسانه ها جمعی در پیشگیری

7322.mp3 اهمیت آزمایش های ژنتیک در کاهش بیماری های خاص/ نقش رسانه ها جمعی در پیشگیری
 
 
 

عضور هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نقشه رسانه ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری های صعب العلاج، گفت:  انجام آزمایش های ژنتیک و جلو گیری از ازدواج های فامیلی تنها راه کاهش تعداد بیماران خاص و صعب العلاج است.
دکتر محمد فرانوش؛ فوق تخصص خون و سرطان کودکان در گفتگو با خبرنگار دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماری صعب العلاج به بیماری هایی گفته می شود که درمان قطعی ندارد و فقط می توانیم با داروها و... آن را کنترل کنیم .
وی افزود: این نوع بیماری ها بیشتر در دسته بیماریهای غیر واگیر مانند بیماری های هموفیلی و تالاسمی و بعضی از بیماریهای مادرزادی قرار دارند.
فرانوش خاطرنشان کرد: مهمترین علت موثر در بروز این بیماری ها ضریب هم خونی بوده و در واقع ژنتیک نقش بسزایی در ابتلا به این دسته بیماری ها دارد. به همین علت اساسی در ازدواج‌های فامیلی این بیماری ها شایع تر است.
این متخصص خون و سرطان کودکان با بیان اینکه در مناطقی که ازدواج فامیلی بیشتر است مانند سیستان و بلوچستان، به مراتب بیشتر شاهد انواع تالاسمی و بیماریهای خونریزی دهنده مادرزادی هستیم، افزود: سبک زندگی اگر چه تاثیری در بروز این بیماری ها ندارد اما می تواند عوارض بعضی از این دسته بیماری ها را تشدید کند.
وی گفت: معمولا این نوع بیماری ها در ابتدای زندگی بروز می کنند، مانند تالاسمی همچنین بیماری های خونی که تا  ۱۰سالگی خود را نشان می دهند.
فرانوش در ادامه افزود: نوع دیگری از این دسته بیماری ها با نفوذ کمتر بعد از ۱۵ سالگی بروز کرده و برخی از بیماری‌های عصب عضلانی هستند که در دهه دوم و سوم زندگی بروز می کنند و تا آخر عمر وجود خواهند داشت و فقط با بعضی از داروها قابل کنترل هستند.
وی خاطر نشان کرد: در یکی دو سال اخیر برای بعضی از این بیماریها درمان قطعی پیدا شده مانند تالاسمی که امروزه با ژن درمانی و پیوند مغزاستخوان قابل درمان است. البته به شرط اینکه بیماران به موقع برای درمان مراجعه کنند.
این فوق تخصص خون و سرطان کودکان بیان کرد: در بعضی از بیماریهای عصب عضلانی با درمان های نوین و ژن درمانی مسیر درمان کاملا تغییر کرده و این دسته از مشکلات نیز در دسته بیماری های علاج پذیر قرار گرفته اند.
وی با تاکید بر نقش رسانه ها در پیشگیری و درمان این بیماران تصریح کرد: در واقع آموزش عمومی و آموزش بیماران از طریق رسانه می تواند از ازدواج های فامیلی جلوگیری کند و توصیه می شود اگر قرار است ازدواج فامیلی داشته باشیم حتما قبل از ازدواج، آزمایش های ژنتیک انجام شود تا بتوانیم قبل از متولد شدن فرزند مبتلا به بیماری های ژنتیک از این اتفاق جلوگیری کنیم.
فرانوش گفت: خوشبختانه با توجه به شرایط پیشگیری در ایران، شاهد کاهش بیماری های مانند هموفیلی و تالاسمی هستیم و انشالله همین روند در سایر بیماری‌های ژنتیکی هم ادامه پیدا کند و این امر باعث شود، هزینه های درمان دربخش سلامت به سمت بیماریهای که قابل درمان هستند، برود و وضعیت سلامت جامعه را بهبود بخشد.

  • گروه اخبار :
  • کد خبر : 7322
:

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings