• 1399/05/14 - 03:38
  • - تعداد بازدید: 196
  • - تعداد بازدید کنندگان: 196
  • زمان مطالعه: 7 دقیقه

با ايمني جمعي کرونا مخالفيم / امواج بعدي بيماري خواهد آمد

با ايمني جمعي کرونا مخالفيم / امواج بعدي بيماري خواهد آمد

261396.mp3 با ايمني جمعي کرونا مخالفيم / امواج بعدي بيماري خواهد آمد







گزارش تصويري نخستين نشست دکتر زالي معاونين دانشجويي و فرهنگي دانشکده ها_ ?? ديماه ????_عکس اکبر بدرخاني



فرمانده عمليات مديريت بيماري کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به وضعيت ابتلا و فوتي‌هاي ناشي از کرونا در تهران، گفت: بالاترين گروه سني که در تهران به دليل کرونا فوت شده‌اند بين ?? تا ?? سال بوده است. در حالي که بيشترين گروه سني که در تهران از نظر ابتلا داشته‌ايم، بين ?? تا ?? سالگي بوده است.




به گزارش مفدا ؛ دکتر عليرضا زالي درباره وضعيت کرونا در تهران، گفت: در بيماري‌هاي مزمن فرسايشي که نوپديد هستند، صحبت از شکست دادن بيماري، بيشتر يک واکنش هيجاني زودرس است. بنابراين من به اين پارادايم اعتقادي ندارم و شکست کرونا به عنوان يک بيماري مزمن، نوپديد و فرسايشي بيشتر يک شعار هيجاني است. شايد بهتر باشد بگوييم که ما کرونا را ريشه‌کن مي‌کنيم، براي ريشه‌کن کردن اين ويروس هم طبيعتا بايد روش‌هاي مديريتي تاثيرگذار اعمال شود.



وي افزود: مطلقا نبايد فريفته شويم و نبايد در مقابل اين بيماري، غرور ما را بگيرد. بايد بدانيم که با يک بيماري مواجهيم که شواهد جهاني درباره آن اندک است و کم بودن اطلاعات علمي درباره اين بيماري باعث مي‌شود که ما سلاح کمتري در برابر آن داشته باشيم. زيرا شناخت‌مان از اين بيماري کمتر است. بنابراين در چند ماه اخير کمتر در ادبيات علمي جهان بحث شکست دادن بيماري کوويد-?? را ديده‌ام. مانيفست اکثر کشورها اين بوده است که بايد به نوعي به سمت شکستن زنجيره انتقال اين بيماري حرکت کنيم.



کرونا قطعا امواج چندين باره خواهد داشت



زالي ادامه داد: اين بيماري قطعا امواج چندين‌باره خواهد داشت. بايد توجه کرد که در اين زمينه کشورها به چند دسته تقسيم مي‌شوند؛ کشورهايي که از روز اول با مديريت منطقي و چابک در برابر اين بيماري تدابير جدي اتخاذ کردند و البته مولفه‌هاي اجتماعي، اقتصادي، سياسي آن‌ها با کشور ما در انطباق نيست. مانند کشور تايوان، سنگاپور، کره جنوبي و بعضا در آلمان. برخي کشورها در دور اول کرونا را مديريت کردند و البته آسيب‌هايي هم ديدند و حالا موج دوم بيماري به سراغ‌شان آمده است؛ مانند ايران. تقريبا اکثر کشورهاي دنيا در همين مدل هستند. بررسي جهاني نشان مي‌دهد که اروپايي‌ها به يک کفه رو به پايين و رو به افول رسيده‌اند. مجددا در بخش‌هايي از فرانسه و مناطقي از اسپانيا و انگليس، خوشه‌هاي جديد بيماري در حال شکل‌گيري است، اما نه به شکلي که در موج اول بود. در عين حال در آمريکاي جنوبي، بخش‌هايي از آمريکاي شمالي و کشورهاي آفريقا، به ويژه آفريقاي جنوبي و آسيا کشورهايي هستند که برخلاف مدل اروپايي در حال افزايش موارد جديد ابتلا هستند. در کشوري مانند ترکيه با توجه به اين‌که ديرتر از ما موج اول را تجربه کردند، طبيعتا امواج بعدي با تاخير قابل توجهي انجام خواهد شد.



وي گفت: ما بايد زرنگ باشيم و با استفاده از مباني علمي و بدون اين‌که دچار غرور کاذب شويم، با استفاده از توصيه‌ها و مدل‌هاي کشورهاي موفق، پيش رويم. بايد توصيه‌هاي سازمان بهداشت جهاني را به صورت جدي مورد توجه قرار دهيم؛ چراکه نقشه راه را ترسيم مي‌کند. نگاه هيجاني زودرس در اين زمينه درست نيست.



پيچيدگي هاي مقابله با کرونا در تهران



وي درباره اقدامات ستاد مقابله با کرونا در تهران، گفت: بايد توجه کرد که در استان تهران با پيچيدگي‌هايي مواجهيم، به گونه‌اي که بالاترين جمعيت را در تهران داريم و بالغ بر ?? ميليون و ??? هزار نفر در تهران سکونت دارند، تهران بالاترين چگالي يا تراکم جمعيت را در کشور دارد، منطقه‌اي مانند بهارستان در جنوب غربي استان تهران بالاترين ميزان تراکم جمعيتي را در کشور دارد، ما بيشترين ميزان سکونت غيررسمي را در تهران داريم که بين ?? تا ?? درصد پيش‌بيني مي‌شود و بالغ بر يک ميليون نفر در طول روز به عنوان جمعيت شناور وارد تهران مي‌شوند و اين پيچيدگي‌ها در تهران وجود دارد.



با ادبيات علمي صحبت کنيم



با ايمني جمعي مخالفيم



زالي تاکيد کرد: اين‌که بخواهيم در برابر کرونا پرچم افتخار بالا ببريم، اصلا علمي نيست. بايد با ادبيات علمي صحبت کنيم. به هر حال امواج بعدي کرونا خواهد آمد. اين‌طور نيست که فکر کنيد که کشورهايي که در دور اول کرونا توفيق داشتند، قطعا گارانتي مي‌شوند و ديگر کرونا سراغ‌شان نمي‌آيد. تا زماني که يا ?? درصد افراد در جامعه دچار اين بيماري نشوند و يا داروي مطمئن و واکسن آن پيدا نشود، اين سناريو در کشورهاي دنيا قابل تکرار خواهد بود. البته ما به شدت از نظر علمي با ايمني جمعي مخالفيم و اين حرف بسيار خطرناک است. بايد دارو و واکسن کاراي اين دارو پيدا شود و يا در بدترين و سخت‌ترين شرايط که از نظر علمي کاملا با آن مخالفيم و آن را منسوخ شده تلقي مي‌کنيم، ?? درصد جامعه مبتلا شوند که در اين صورت با حجم بسيار زياد بيماري و تلفات بسيار زياد همراه خواهد بود. در عين حال راه ديگر اين است که اين بيماري الگوي بيماري‌هاي سارس و مرس را طي کند و دچار سقوط و زوال خود به خودي در طبيعت شود.



تنها راه فائق آمدن بر کرونا



وي افزود: در عين حال بايد زنجيره انتقال ويروس را در هم بشکنيم. تنها راه فائق آمدن بر اين ويروس همين است. ادامه حيات کرونا در طبيعت تا زماني که موجود زنده را به عنوان ميزبان جديد شکار نکند، متوقف مي‌شود. اين ويروس تا زماني مي‌تواند به حيات بيولوژيک خود ادامه دهد که چرخه انتقال وجود داشته باشد. بايد زنجيره انتقال شکسته شود.



بالاترين گروه سني ابتلا و فوتي کرونا در تهران



جامعه پزشکي خسته است



زالي ادامه داد: در تهران ?? دستگاه اجرايي و ??? خرده‌نهاد در حوزه مديريت شهري با اين بيماري درگير هستند. در عين حال اکنون هم آماري که در تهران داريم، آمار نسبتا خوبي است. به طوري که در تهران در حال حاضر ميزان کساني که به دليل کرونا فوت شده‌اند، نسبت به مجموع بستري و بيماري ?.? است. بالاترين گروه سني که در تهران به دليل کرونا فوت شده‌اند، بين ?? تا ?? سال بوده است. در حالي که بالاترين گروه سني که در تهران از نظر ابتلا داشته‌ايم، بين ?? تا ?? سالگي بوده است. از روز آغازين اپيدمي کرونا تاکنون در ??.? درصد موارد در کليه متوفيان ناشي از کرونا در تهران، فرد فوت‌شده حتما يک عامل زمينه‌اي هم داشته است. اين موضوع در سايه تلاش جامعه پزشکي و بهداشتي و درماني در تهران مي‌دانيم. جامعه پزشکي خسته شده، بسياري از معوقاتش را دريافت نکرده و دچار فرسودگي شده است، اما بازهم در حال تلاش هستند.



لزوم افزايش سه برابري ظرفيت مترو



زالي گفت: براي اقدامات مديريتي بايد دستگاه‌هاي مختلفي را کنار هم قرار دهيم. ما معتقديم که هم استانداران و هم روساي ستادي بايد بيش از گذشته در مديريت اپيدمي‌ها از جمله کرونا اختيارات مبسوط‌تري را داشته باشند. به عنوان مثال ما في نفسه با طرح ترافيک مشکلي نداريم، بحث ما اين بود که توليد سفر را در حمل و نقل عمومي تهران کاهش دهيم. استدلال شهرداري اين بود که اجراي جديد طرح ترافيک در تهران بار جديدي به حمل‌ونقل عمومي اضافه نمي‌کند، اما با توجه به اينکه تهران در شرايط قرمز است، ما استدلال کرديم که طبيعتا ما نيازمند اين هستيم که به هر طريقي توليد سفر و فشار بر حمل و نقل عمومي را کاهش دهيم. در تهران بالغ بر ?.? ميليون نفر از حمل و نقل عمومي استفاده مي‌کنند که ??? هزار نفر از مترو و ??? هزار نفر از ساير سيستم‌ها استفاده مي‌کنند. ما به ستاد ملي مقابله با کرونا در رابطه با تهران پيشنهاد داديم که براي حل مساله، مترو و سيستم اتوبوس‌راني تهران بايد بتوانند با چابک‌سازي سيستم حمل و نقل خودشان، توليد سفر را به گونه اي ساماندهي کنند که اجراي فاصله‌گذاري اجتماعي با خدشه روبه‌رو نشود، مترو بايد تا سه برابر ظرفيت فعلي خود افزايش ناوگان داشته باشد و تعداد زيادي اتوبوس وارد شهر تهران شود. در اپيدمي‌ها بايد ميان‌بر بزنيم.



وي درباره اخذ جريمه از افرادي که پروتکل‌هاي بهداشتي را رعايت نمي‌کنند، گفت: در همه کشورهاي دنيا عدم رعايت شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي و عدم استفاده از وسايل پيشگيري مانند ماسک، حتما با جرايمي روبه‌رو است و ما تنها کشوري هستيم که براي اين موضوع جريمه در نظر نگرفته‌ايم. البته من از مردم هم تشکر مي‌کنم و مردم اصلا مقصر نيستند، نبايد تمام کاسه و کوزه‌ها را بر سر مردم بشکنيم. خوشبختانه اجراي شيوه‌نامه‌هاي بهداشتي در تهران به ?? درصد رسيده است؛ درحالي که در هفته سوم خرداد به ?? درصد رسيده بود. همچنين در تهران به طور ميانگين ?? درصد از ماسک استفاده مي‌کنند./




  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261396
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings