• 1398/09/19 - 06:06
  • - تعداد بازدید: 876
  • - تعداد بازدید کنندگان: 876
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

بزرگترين مرکز جراحي تحريک عمقي مغز (Deep Brain Stimulation ( DBS در دانشگاه علوم ايران

روش جراحي  DBS به صورت دو طرفه در دانشگاه علوم پزشکي ايران بعنوان بزرگترين مرکز اين نوع جراحي با بيشترين تعداد جراحي در ايران انجام ميشود.

261211.mp3 بزرگترين مرکز جراحي تحريک عمقي مغز (Deep Brain Stimulation ( DBS در دانشگاه علوم ايران


بزرگترين مرکز جراحي تحريک عمقي مغز (deep  brain stimulation ( dbs  در دانشگاه علوم ايران
به گزارش روابط عمومي دانشگاه : دکتر منصور پرورش عضو هيئت علمي؛ متخصص جراحي مغز و اعصاب  و فلوشيپ جراحي فانکشنال مغز دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفتگو با خبرنگار روابط عمومي عنوان کرد : روش جراحي  DBS که  به روش تحريک هسته هاي عمقي  مغزي هم در دنيا معروف است  در دانشگاه علوم پزشکي ايران از سال  1385شروع شد که اولين بار اين عمل جراحي بر روي يک بيمار پارکينسوني بود. درآنزمان براي اولين بار در ايران  اين عمل جراحي بصورت دو طرفه و با  کار گذاري الکترود در هسته هاي زير تالاموس (STN) انجام شد.
وي افزود: اين روش که در اکثر موارد بصورت دوطرفه بوده ، با گذاشتن الکترودهاي مغزي در هسته هاي عمقي مغز است  و در صورت رعايت موازين علمي نتايج بسيار خوبي در کنترل علائم بيماران خواهد داشت.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران بيان کرد: مبناي اين روش اين است که هسته هايي که در عمق مغز وجود دارند و در واقع تجمع جسم نورون هاست و همينطور ارتباطات نوروني مغزي  دچار اختلال کارکرد مي شوند و بيماري هاي مختلفي را به وجود مي آورد مثل بيماري پارکينسون ، ديستوني و ...
دکتر پرورش اشاره کرد : که خط مقدم درمان اين بيماري ها درمان دارويي است و هنوز هم دارو، بهترين روش درمان مي باشد ، البته در بعضي موارد درمان دارويي کفايت کافي را ندارد و آن موقع بايد با رعايت شرايطي جراحي صورت بگيرد .
وي  گفت: يکي از پيشرفته ترين روش‌ها گذاشتن الکترود در مغز و تحريک آن است که به روش DBS معروف مي باشد  که اين روش در اواخر سال ???? ميلادي در اروپا معرفي شد و در دانشگاه علوم پزشکي ايران  در سال  1385 و براي اولين بار در ايران بصورت دو طرفه انجام شد.
جراح مغز و اعصاب مجتمع حضرت رسول (ص)  اعلام نمود: اين روش DBS به صورت دو طرفه براي اولين بار در دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام شده است هرچند در زمان قبل از روش‌هاي ديگر DBS به صورت محدود انجام شده ولي مزيت اين روش دو طرفه بودن آن است. پس از اين شروع بود که براي اولين بار در ايران اين جراحي در بيماران ديستوني در اين دانشگاه انجام شد و چند سال قبل هم براي اولين بار در خاور ميانه و غرب آسيا بيماران با سندرم تورت و همينطور بيماران وسواس در دانشگاه علوم پزشکي ايران تحت اين روش جراحي قرار گرفتند که خود افتخاري براي کشور و دانشگاه علوم پزشکي ايران بود و نياز به اعزام به خارج از کشور را کاملا مرتفع نمود. 
اين روش در درمان بيماري‌هاي اختلال حرکتي و يا غير حرکتي کاربرد زيادي دارد مثل پارکينسون ، ديستوني، لقوه و ترمور، تورت، وسواس و موارد خاص صرع و تشنج.
وي خاطر نشان کرد: در مورد درمان بيماري‌هاي روانپزشکي مثل افسردگي ، اضطراب ، آلزايمر ، چاقي و همينطور درد هاي مزمن اين روش در حال بررسي است و نتيجه گيري قطعي آن انشالله در آينده مشخص خواهد شد.
دکتر پرورش تصريح کرد: در روش هاي قديمي که سوزاندن و تخريب هسته هاي عمقي مغز انجام مي شد ، مثل سوزاندن با راديوفرکونسي و يا روش هايي که جديدا معرفي شده مثل فوکوس اولترا سوند ، جراحي  به صورت يک طرفه انجام مي‌شود و فقط علايم را
 مي توان در يک نيمه بدن کنترل کرد،  ولي روش DBS دو طرفه است و مهمترين مزيت آن بعد از دو طرفه بودن قابل کنترل بودن پارامترهاي درماني آن است که در واقع مي‌توان پارامترها را کم و زياد کرد . همچنين ميزان ارائه الکتريسيته به بيمار قابل تنظيم است و اين روش در صورت انجام صحيح آن عارضه خاصي ندارد.
وي تاکيد کرد:  البته بايد به اين نکته توجه داشت که اين روش درمان قطعي  بيماري نيست و حتماً بايد بيماران پس از عمل جراحي تحت نظارت نورولوژيست و يا روانپزشک مربوطه داروهاي تنظيم شده خود را مصرف نمايند و با اين روش فقط مصرف داروها کمتر و کنترل علائم بهتر مي‌شود ، در واقع مي توان جمع بندي کرد روش DBS براي درمان اختلالات کارکردي مغز يک روش جراحي پذيرفته شده است .
دکتر پرورش با اشاره به اينکه نتيجه جراحي حائز اهميت است ، اظهار کرد: در درجه اول پزشک نورولوژيست و با تجربه اين کار بايد همه ابعاد بيماري  را با دقت بررسي و تشخيص داده  سپس بيمار براي جراحي انتخاب گردد.
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261211
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings