• 1400/07/17 - 10:03
  • - تعداد بازدید: 239
  • - تعداد بازدید کنندگان: 239
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

بيمارستان حضرت رسول )ص) دانشگاه علوم پزشکي ايران از مراکز فعال در انجام جراحي

بيمارستان حضرت رسول )ص)<

261935.mp3 بيمارستان حضرت رسول )ص) دانشگاه علوم پزشکي ايران از مراکز فعال در انجام جراحي



بيمارستان حضرت رسول از مراکز فعال در انجام جراحي «تحريک عميق مغزي»



بيمارستان حضرت رسول از مراکز فعال در انجام جراحي «تحريک عميق مغزي»


به تازگي فيلمي درفضاي مجازي منتشر شده که درآن نوجواني را مشاهده ميکنيم که فاقد توان حرکتي است و پس از انجام عمل جراحي دي بي اس حرکات او کاملا طبيعي شده است. از اين رو روابط عمومي دانشکده پزشکي نيز براي اطلاع رساني درخصوص اين عمل و چگونگي انجام آن گفتگويي با دکتر روحاني متخصص بيماريهاي مغزواعصاب و فلوشيپ اختلالات حرکتي دانشگاه ايران انجام داده است.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي: دکتر محمد روحاني درخصوص جراحي دي بي اس که به تازگي در مرکز آموزشي و درماني حضرت رسول اکرم (ص) انجام شده است گفت: جراحي دي بي اس يا تحريک عمقي مغز،  يکي از راههاي بسيار موثري است که براي درمان بيماران مبتلا به اختلالات حرکتي استفاده ميشود و اولين بار در جهان حدود ?? سال پيش اين جراحي براي بيماران مبتلا به لرزش استفاده شد و به تدريج براي ساير اختلالات حرکتي از اين جراحي استفاده شده است.
وي افزود: در بيمارستان حضرت رسول به همت اساتيد بزرگوار، دکتر شهيدي، متخصص مغز و اعصاب و فلوشيپ اختلالات حرکتي ودکتر پرورش متخصص جراحي مغز و اعصاب و فلوشيپ جراحي فانکشنال، از سال ???? استفاده از اين روش جراحي شروع شد و اولين بيماران مبتلايان به بيماري پارکينسون و لرزش شديد بودند که تحت جراحي قرار گرفتند، به مرور از آن زمان تا الان جراحي هاي متعددي جهت بسياري از بيماران مبتلا به اختلالات حرکتي انجام شده و پاسخ هاي درماني قابل توجهي نيز داشته ايم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اينکه بيشترين استفاده از جراحي دي بي اس جهت بيماران مبتلا به بيماري پارکينسون بوده است اظهار کرد: صدها بيمار مبتلا به پارکينسون از سال ???? تاکنون در بيمارستان حضرت رسول اکرم (ص) مورد اين عمل جراحي قرار گرفتند.
دکتر روحاني با اشاره به اينکه از همان زمان اين عمل براي بيماران ديستوني (نوعي اختلال حرکتي)که کودکان را بيشتر درگير مي کند انجام شده است، گفت: تا کنون دهها مورد از اين بيماران تحت اين عمل جراحي با نتايج موفق قرار گرفته اند که در سال گذشته نتايج ده ساله ، ده بيمار را در مجله بين المللي نورولوژي و نوروسرجري منتشر کرديم.
وي تصريح کرد:  بيماري که  فيلم آن نيز در فضاي مجازي منتشر شده است نيز مبتلا به نوعي ديستوني ارثي است.
متخصص مغزو واعصاب دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص کاربرد ديگر جراحي دي بي اس گفت: از ديگر موارد مورد استفاده اين جراحي در سندروم تورت (Tourette Syndrome) بوده است که يک اختلال نورولوژيک است که با تيکهاي حرکتي و صوتي مشخص مي شود. جراحي DBS براي درمان تيکهاي مقاوم به دارو براي اولين بار در خاورميانه در مرکز حضرت رسول اکرم (ص) انجام شد و در حال حاضر بيش از ?? بيمار مبتلا به سندروم تورت، تحت اين جراحي قرار گرفته اند .
دکتر روحاني درخصوص کاربردهاي ديگر جراحي دي بي اس افزود: يکي ديگر از اختلالاتي که به اين جراحي پاسخ مثبت داده است بيماري وسواس مقاوم به درمان بوده است که براي اولين بار در ايران و در مرکز حضرت رسول با همکاري گروه روانپزشکي و جراحي اعصاب دانشگاه ايران انجام و چندين بيمار تحت جراحي قرار گرفتند .
متخصص مغزو اعصاب درخصوص نحوه و چگونگي اين عمل تصريح کرد: اساس کار اين جراحي کاشت الکترود در هسته هاي خاصي از مغز است که براي هر بيماري مثلا پارکينسون ويا ديستوني در هسته هاي متفاوتي انجام مي شود و الکترود در آن منطقه خاص قرار ميگيرد .
دکتر روحاني ادامه داد اين جراحي  بسيار ظريف است و با سوراخهاي کوچک که در جمجمه ايجاد مي شود الکترود به سمت نطقه مورد نظر ميرود و درنهايت اين الکتروها با يک سيم در زير پوست به يک باتري متصل مي شود و در ناحيه زير ترقوه قرار ميگيرد و درپايان متخصصين مغزواعصاب اين باتري ها را از بيرون تنظيم مي نمايند .
وي در ادامه روند جراحي دي بي اس گفت : در قسمتي از جراحي بيمار بيدار است و براي تعيين دقيق موقعيت الکترود با تيم جراحي همکاري مي‌کند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران خاطر نشان کرد: اگرچه نتايج خوبي در اين بيماران شاهد بوده ايم، اما متذکر مي شوم  اين روش جراحي براي هر بيمار مبتلا به اختلال حرکتي از جمله پارکينسون و يا ديستوني ،تيک و يا وسواس نمي تواند انجام شود .
وي افزود: براي اينکه بيمار کانديد اين جراحي قرار بگيرد ابتدا بايد با نظر يک تيم پزشکي متشکل از متخصص  مغزواعصاب و فلوشيپ اختلالات حرکتي،  جراح مغزواعصاب ،روانپزشک و روانشناس باليني،  بيماران مناسب اين جراحي را انتخاب کرده و سپس تحت عمل جراحي قرار بگيرند .
دکتر روحاني از بيماران خواست تا ابتدا براي درمان به متخصصان مغزواعصاب در شهر خود مراجعه نمايند و درصورت کانديد بودن توسط همکاران متخصص  به مرکز حضرت رسول ارجاع داده شوند و در مرحله بعد اگر تيم DBS ، مناسب بودن اين افراد را  براي جراحي را تاييد کند، افراد بيمار موردجراحي قرار مي گيرند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درپايان ضمن تشکر و تقدير از زحمات دکتر شهيدي و دکتر پرورش که اين روش جراحي را در مرکز راه اندازي کردند، ، گفت : در حال حاضر علاوه بر اين اساتيد، دکتر حبيبي و بنده (دکتر روحاني) به عنوان فلوشيپ اختلالات حرکتي در دانشگاه علوم پزشکي ايران درکنار ساير اساتيد مجموعه حضرت رسول اکرم (ص) ، مشغول ارايه اين خدمت به هموطنان عزيز مي باشيم.
پايان خبر//
مرجان خرم



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261935
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings