• 1398/05/30 - 06:41
  • - تعداد بازدید: 2616
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2616
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

تبليغات گسترده جواني پوست و مو در کمتر از چند دقيقه درست يا غلط؟

دکتر الهام بهرنگي، مدير گروه پوست دانشگاه علوم پزشکي ايران: تا کنون هيچ کرمي که بتواند در مدت زمان کوتاه چروک پوست را از بين ببرد، وجود نداشته است.

261146.mp3 تبليغات گسترده جواني پوست و مو در کمتر از چند دقيقه درست يا غلط؟
 
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي : نظر به اين‌که در اين روزها شاهد تبليغات گسترده در زمينه زيبايي و جواني از طرف برخي شرکتها هستيم و اين امر توجه هموطنان خصوصا بانوان جوان را به خود معطوف داشته و شفاف سازي در اين خصوص ازجمله رسالت هاي دانشکده پزشکي است، لذااز خانم دکتر الهام بهرنگي ،مديرگروه پوست دانشگاه علوم پزشکي ايران خواستيم تا به سوالات مطرح شده پاسخ گفته و بتوانيم با انتشار آن از زبان يک متخصص مرجع ،اطلاعات لازم را به مخاطبان عزيز ارائه دهيم.

 


  1. به عنوان يک متخصص نظر شما درخصوص محصولات آرايشي و کرم هاي ضد چروکي که در کمتر از يک دقيقه پوست را صاف و جوان مي‌کند چيست؟ آيا چنين محصولي وجود دارد که براي هميشه چروک ها را ازبين ببرد؟


ايجاد چروک يک جزء طبيعي از افزايش سن است که در نواحي در معرض آفتاب مثل پوست صورت، گردن و پشت دست بيشتر ايجاد مي شود. اگر چه عوامل ژنتيک نقش دارند ولي نور خورشيد عامل اصلي ايجاد چروک است. عوامل ديگري مثل آلودگي هوا و سيگار نيز در ايجاد چروک نقش دارند.
لازم به ذکر است که تا کنون هيچ کرمي که بتواند در مدت کوتاه چروک پوست را از بين ببرد وجود نداشته و حتي با پيشرفته ترين تکنولوژيهاي ليزر نيز امکان پاک شدن کل چروکها به شکلي که در تبليغات تجاري نشان داده مي شود، نيست. طي چند جلسه ليزر با تحريک کلاژن سازي پوست، قوام پوست بهتر، رنگ پوست روشنتر و با کاهش چروکها، پوست جوانتر مي‌شود.
 

  1. براي پيشگيري و يا به تاخير انداختن عوارض ناشي از بالا رفتن سن در زمينه پوست توصيه شما به مخاطبان ما چيست؟


راه‌هايي که تا حد زيادي روند ايجاد چروک با افزايش سن را کند مي‌کنند عبارتند از:
1- با محدود کردن مدت زماني که در آفتاب مي‌گذرانيد و با استفاده از کلاههاي لبه دار، لباسهاي آستين بلند، عينک آفتابي و کرم ضد آفتاب هنگام خروج از خانه حتي در زمستان، پوستتان را در برابر آفتاب محافظت کنيد. يک ضد آفتاب وسيع الطيف با فاکتور محافظتي حداقل شماره 30 را هميشه استفاده کنيد و هر دو ساعت تکرار کنيد.
2- حتما از کرم هاي آبرسان يا مرطوب کننده پوست در طول روز استفاده کنيد چون خشکي پوست منجر به بروز چروکهاي ريز پوست مي‌شود.
3- سيگار نکشيد حتي اگر تا الان سيگار مي‌کشيديد. با قطع سيگار از ايجاد چروک هاي بيشتر تا حد زيادي جلوگيري مي‌شود.
4- داشتن رژيم غذايي سالم و خوردن سبزيجات و ميوه هاي تازه و پرهيز از خوردن غذاهاي حاوي مواد نگهدارنده تا حد زيادي در جلوگيري از پيري پوست موثر است.
تصميم گيري جهت درمان چروک هاي پوست بسته به نوع پوست، شدت چروک‌ها و تمايل بيمار، متفاوت است. موثرترين درمانها عبارتند از:
1- درمانهاي دارويي مثل کرمهاي رتينوييد مشتق از ويتامين A
2- ليزرهاي جوانسازي و راديو فرکونسي (RF)
3- تزريق بوتاکس و فيلر
4- ميکرونيدلينگ و مزوتراپي
5- پيلينگ شيميايي
معمولا ترکيبي از چند روش فوق براي جوانسازي پوست لازم است.
 

  1. در زمينه رفع سفيدي مو (دائم) تاچه حد اين مسئله علمي است؟


خاکستري و سفيد شدن موها با افزايش سن ايجاد مي شود طوري که حدود نيمي از جمعيت در پنجاه سالگي تعداد زيادي موي سفيد دارند. افراد سفيد پوست زودتر دچار سفيد شدن رنگ مو مي شوند.
بسته به نژاد و رنگ پوست، در صورتي که موها قبل از سن 25-30 سالگي سفيد شوند، به آن سفيدي زودرس مو اطلاق مي شود. علت دقيق اين حالت ناشناخته است ولي مهمترين علت آن وراثت است.
بيماريهاي خودايمن مثل بيماري خود ايمن تيروييد يا کم خوني خود ايمن، بيماري ويتيليگو، کمبود ويتامين B12، کمبود آهن، روي، مس و ويتامين دي، استرس، سيگار، سندرمهاي پيري زودرس، ايدز و مصرف برخي داروها مي توانند از علل سفيدي مو باشند.
علي رغم تحقيقات گسترده، هنوز درمان قطعي و موثري براي سفيدي مو وجود ندارد. استفاده از مکملهاي ويتاميني، آهن، سلنيوم و ...توصيه مي شود ولي اثر بخشي قطعي نيست.
به همين دليل عمده درمان را روشهاي پوشاننده شامل انواع رنگ کننده هاي مو تشکيل مي‌دهند که شامل انواع موقت (Textile dyes)، رنگهاي طبيعي مثل حنا، رنگهاي نيمه دائم و دائم مي باشد. اما تحقيقات براي کشف درمانهاي جديد با هدف قرار دادن ژنها و پروتئينهاي دخيل در رنگدانه سازي فوليکول مو در حال انجام و اميدوارکننده است.
اما پاسخ به اين سوال که ايا امکان سياه شدن مجدد موي خاکستري يا سفيد وجود دارد، بايد گفت که اگر علت سفيد شدن مو، افزايش سن و ژنتيک باشد، در حال حاضر خير و بايد از درمانهاي رنگ کننده که توضيح آن داده شد، کمک گرفت. ولي اگر علت، بيماري خود ايمن يا کمبود ويتامين و... باشد، با تشخيص زودرس و درمان به موقع، امکان بازگشت رنگدانه مو وجود دارد.
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261146
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings