• 1398/07/07 - 05:39
  • - تعداد بازدید: 2122
  • - تعداد بازدید کنندگان: 2122
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

توصيه هاي مهم مدير گروه سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص ورزش در سالمندان، به مناسبت 9 مهرماه روز جهاني سالمند

توصيه هاي مهم مدير گروه سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص ورزش در سالمندان، به مناسبت 9 مهرماه روز جهاني سالمند

261166.mp3 توصيه هاي مهم مدير گروه سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص ورزش در سالمندان، به مناسبت 9 مهرماه روز جهاني سالمند

به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي: دکتر سيمين سجادي، مدير گروه سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران توصيه هايي در خصوص اهميت ورزش در سالمندان بيان نمودند:
 
ورزش در سالمندي
 
يک مسئله مهم در حفظ کيفيت زندگي در افراد سالمند، توانايي انجام فعاليت‌هاي روزمره به صورت مستقل است.
قدرت و توان عضلات و همچنين محدوده حرکتي مفاصل نقش مهمي در عملکرد فيزيکي افراد دارند. قدرت عضلاني يک فرد در سنين ?? الي ?? سالگي به اوج مي رسد و پس از آن به صورت فيزيولوژيک از دهه پنجم زندگي سالانه ?? الي ?? درصد کاهش مي يابد. البته اين کاهش به اندازه اي نيست که بتواند در افراد سالمند سالم و فعال منجر به کاهش عملکرد شود. اگر چه بيماري هاي حاد و مزمن، بستري شدن و همچنين کم تحرکي که در سالمندي اتفاق مي‌افتد، موجب کاهش بيشتر توده و قدرت عضلات و اختلال عملکرد فرد مي شود. حال هرچقدر اوج قدرت عضلاني  در يک فرد بالاتر باشد، کاهش کمتري را در قدرت عضلاني در سنين سالمندي تجربه خواهد کرد.
 بنابر اين قدم اول در پيشگيري از کاهش قدرت عضلاني در سالمندي، ايجاد قدرت عضلاني بالا قبل از ?? تا ?? سالگي و از دوران کودکي مي باشد و پس از آن نيز از سنين ميانسالي فرد بايد همچنان سبک زندگي فعال و برنامه منظم ورزشي داشته باشد. اگرچه در سالمندي پاسخ عضلات به ورزش کاهش مي‌يابد اما همچنان ورزش به عنوان عامل  مهم جهت ايجاد و حفظ توده و قدرت عضلاني مي باشد. ورزش در سالمندي همچنين در پيشگيري از ابتلا به پوکي استخوان، ايجاد تعادل و پيشگيري از سقوط و همچنين افسردگي نقش مهمي دارد.
 
توصيه مي شود برنامه ورزشي يک فرد سالمند  ترکيبي از هر سه گروه ورزش هاي مقاومتي، هوازي و کششي باشد.
ورزش هاي مقاومتي ورزشهايي هستند که عضله را در برابر يک مقاوت ( وزنه) تقويت مي کنند و موجب حفظ قدرت و توده عضلات مي شوند. توصيه مي شود ورزشهاي مقاومتي حداقل دو روز غير متوالي در هفته با شدت متوسط انجام شود و شامل گروه هاي عضلاني بزرگ در اندام هاي فوقاني و تحتاني با تکرار حدود ? الي ?? بار براي هر حرکت باشد.
ورزش هاي هوازي  نظير پياده روي، دوچرخه سواري و شنا موجب بهبود ظرفيت قلبي ريوي و سلامت عمومي فرد مي شود. توصيه مي شود ورزشهاي هوازي حداقل پنج روز در هفته و هر بار حداقل به مدت ?? دقيقه با شدت متوسط  انجام شود.
ورزش هاي کششي نيز موجب حفظ انعطاف پذيري و حرکت مفاصل مي شود و حداقل دو روز در هفته در مفاصل بزرگ بايد انجام شود.
 
(شدت ورزش متوسط به زبان ساده شدتي از ورزش است که براي بيماران تا حدي سخت باشد)
 
البته توصيه هاي ورزشي بالا در مورد سالمندان سالمي است که مبتلا به بيماري حاد و مزمني نيستند و همچنين فاکتورهاي خطر بيماريهاي قلبي عروقي را نيز ندارند. در غير اين صورت حتما جهت شروع ورزش، فرد سالمند بايد تحت معاينه و بررسي هاي لازم قرار بگيرد.
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261166
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings