دانشجويان پزشکي تا چه ميزان خطر کرونا را درک ميکنند؟
پژوهشگران با انجام يک مطالعه دانش دانشجويان پزشکي در مورد کوويد-?? و رفتارهاي پيشگيرانه و ميزان درک خطر آنها از همهگيري را بررسي کردند.
به گزارش مفدا دانشجويان پزشکي اولين افرادي هستند که ممکن است با افراد مبتلا به کرونا تماس نزديک داشته باشند و به همين دليل بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري قرار ميگيرند. در صورتي که اين دانشجويان، دانش و آگاهي مناسبي نداشته باشند، ممکن است استرس و اضطراب زيادي را تجربه کرده و همين موضوع تصميمات پزشکي آنها را دچار اختلال کند.
با توجه به اهميت اين موضوع؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي شيراز با انجام يک تحقيق در هفته اول پس از شيوع کرونا ويروس در ايران، به بررسي ميزان دانش دانشجويان پزشکي در مورد کوويد-??، رفتارهاي پيشگيرانه، خودگزارشدهي و ميزان درک خطر اين افراد از همهگيري پرداختند.
پژوهشگران در اين مطالعه، ??? نفر از دانشجويان پزشکي سال پنجم تا هفتم را با استفاده از پرسشنامه آنلاين مورد ارزيابي قرار دادند. بررسي پرسشنامهها نشان داد که ميانگين سني شرکتکنندگان در اين تحقيق حدود ?? سال بود و حدود ?? درصد از آنها زن و ?? درصد، مرد بودند. بر اساس اين بررسي، زنان درک خطر کمتري از اين ويروس داشتند.
در اين مطالعه ?? درصد از افراد، اينترن بودند و اين افراد با موارد مشکوک در اورژانس تماس مستقيم داشتند. طبق بررسيهاي اين تحقيق؛ ميزان درک خطر در اينترنها در مقايسه با نيروهاي استاژر (کارورز باليني) به طور معناداري کمتر بود. افرادي که در بخشهاي اورژانس آموزش ديده بودند، در مقايسه با افرادي که در بخشهايي مانند بخش داخلي و جراحي آموزش ديده بودند، درک خطر کمتري داشتند. همچنين مشخص شد که اکثر شرکتکنندگان عملکرد خوبي در رفتارهاي پيشگيرانه داشتند. در کل مشخص شد که نمره درک خطر کوويد-?? در بين دانشجويان پزشکي، در محدوده متوسط قرار داشت.
پژوهشگران اين مطالعه بر اساس نتايج به دست آمده ميگويند که دانشجويان پزشکي ايراني، دانش مرتبط و عملکرد بالايي در رفتارهاي پيشگيرانه داشتند؛ اما درک خطر متوسطي داشتند. همبستگي منفي بين رفتارهاي پيشگيرانه خود گزارشدهي و ادراک خطر جالبترين يافته در اين مطالعه بود.
اين محققان عنوان ميکنند که عليرغم رفتارهاي پيشگيرانه زياد و خودگزارشدهي خوب دانشجويان، درک متوسط آنها از ??خطر کوويد-?? ميتواند نگرانيهايي را در مورد رفتارهاي محافظتي ايجاد کند.
به گزارش ايسنا، در انجام اين تحقيق؛ محمدحسين تقريري، رهام برازجاني و رامين شيرعلي؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکي شيراز با يکديگر مشارکت داشتند.
يافتههاي اين مطالعه به صورت مقاله علمي با عنوان «کوويد-?? و دانشجويان پزشکي ايران؛ نظرسنجي در مورد دانش مرتبط، رفتارهاي پيشگيرانه و درک ريسک آنها» در نشريه Archives of Iranian Medicine منتشر شده است.