• 1399/03/25 - 03:44
  • - تعداد بازدید: 1265
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1265
  • زمان مطالعه: 8 دقیقه

در فضاي خوابگاه و دانشگاه؛ دانشجويان براي حفظ سلامت خود چه نکاتي را بايد رعايت کنند

در فضاي خوابگاه و دانشگاه؛ دانشجويان براي حفظ سلامت خود چه نکاتي را بايد رعايت کنند

261329.mp3 در فضاي خوابگاه و دانشگاه؛ دانشجويان براي حفظ سلامت خود چه نکاتي را بايد رعايت کنند





در فضاي خوابگاه و دانشگاه؛ دانشجويان براي حفظ سلامت خود چه نکاتي را بايد رعايت کنند
به دنبال بازگشايي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي پس از تعطيلي سه ماهه تمهيداتي براي مراقبت از سلامت دانشجويان در برابر ويروس کوويد ?? ديده شد که دانشجويان براي حفظ سلامت خود بايد اين نکات را مورد توجه قرار دهند.

 
به نقل از  وبدا، شناسايي راه‌هاي انتقال عامل ايجادکننده بيماري کوويد ?? نقش مهمي در کنترل آن دارد. راه‌هاي انتقال اين ويروس هنوز به طور دقيق مشخص نشده است اما به عنوان يک اصل کلي ويروس‌هاي تنفسي به طور عمده از طريق ريز قطرات يا از طريق سرفه يا عطسه و يا لمس اشياء آلوده منتقل مي‌گردند.

براساس دانسته‌هاي کنوني اين بيماري از يک طيف ملايم تا شديد با علائمي همچون تب، سرفه، تنگي نفس مي‌تواند بروز نمايد و در موارد شديدتر ممکن است منجربه ذات‌الريه، نارسايي کليه و مرگ شود.

اين ويروس مي‌تواند در فاصله ? تا ? متري از طريق سرفه يا عطسه منتقل شود. راه ديگر انتقال، تماس دست‌ها با محيط و سطوح آلوده به ويروس مانند تجهيزات، دستگيره درب‌ها، ميز و صندلي، شيرآلات، نرده پله‌ها، پريز و کليدهاي برق و کليه و سايلي است که به طور عمومي و مشترک استفاده مي‌شود، شامل اسکناس، اسناد و مدارک دست به دست شده و نظاير آن.

بنابراين حائز اهميت است پس از تماس با هر فرد يا اشياء مشکوک دست با آب و صابون شستشو گردد.

نکات عنوان شده در زير، بر اساس راهنمايي است که جهت پيشگيري و کنترل کوويد-??( کرونا ويروس) در فضاي آموزشي و خوابگاهي دانشگاه‌هاي کشور تبيين شده و دانشجويان مي‌توانند با رعايت آن در حفظ سلامت خود و پيشگيري از ويروس کوويد ?? سهيم باشند.

فاصله‌گذاري اجتماعي

يکي از راه‌هاي کاهش مواجهه و قطع زنجيره تماس رعايت فاصله‌گذاري اجتماعي است. از آنجاکه بسياري از شاغلين صنايع و واحدهاي توليدي و خدماتي درمعرض بيماري کوويد ?? هستند و محل‌هاي کسب و کار يکي از اماکن تجمع محسوب شده که مي تواند سبب انتقال بيماري شود و از طرفي حفظ سلامت نيروي کار از اهميت بالايي برخوردار است لازم است مقررات ويژه اي از طريق فاصله گذاري اجتماعي علاوه بر رعايت اصول بهداشتي براي کاهش مواجهات متناسب با سطح  اضطرار و درجه اهميت فعاليت اقتصادي و صنايع درنظر گرفته شود.

لازم است دانشجويان بر اساس نوع فعاليت در دانشکده ها و بيمارستان ها به دو دسته «دانشجوياني که بخش هاي باليني و حضور در بيمارستان ندارند» و «دانشجويان داراي بخش هاي باليني (دانشجوياني که نياز به حضور در بيمارستان، مراکز درماني و بالين بيماران دارند)» تقسيم مي شوند.

با توجه به اين شرايط جهت اجتناب از انتقال بيماري در بين گروه هاي مختلف دانشجويي در خوابگاه هاي مختلف، طبقات مختلف و واحدهاي مختلف اسکان داده شوند.

در صورت بروز هرگونه علامت و يا ابتلا به بيماري دانشجوي بيمار به همراه افراد ساکن در اتاق در نقاهتگاه ها و محل هاي مشخص شده جهت گذراندن دوره درمان و يا قرنطينه انتقال و اسکان داده مي شوند.

دانشجويان و کارکنان شاغل در خوابگاهها و اماکن دانشجويي در صورت بروز هريک از علائم باليني شامل احساس ضعف، خستگي، تب، سرفه، عطسه، تنگي نفس، گلودرد و آبريزش بيني فوراً اقدامات را انجام دهند و به نقاهتگاه هاي مشخص شده يا منزل شخصي (براي پرسنل) انتقال داده شوند.

تا حد امکان سرويس هاي بهداشتي، حمام، محل تهيه غذا، محل شستشوي ظروف و ساير محل هاي عمومي و مشترک مورد استفاده براي گروه هاي مختلف جداسازي شود به گونه اي که گروه هاي مختلف با هم حداقل تماس و انتقال بيماري را داشته باشند.

از خوردن غذا در محيط هاي عمومي و همچنين خوردن غذاهاي آماده (غذاهاي غير کارخانه اي) کاملاً اجتناب شود و از مواد غذايي به صورت کاملاً پخته استفاده شود.

مقررات عمومي کنترل و پيشگيري کروناويروس در خوابگاه ها
ممنوعيت تجمع بيش از سه نفر در مکان هاي عمومي خوابگاه
عدم پذيرش مهمان و ملاقات کننده از خارج خوابگاه
عدم استعمال دخانيات در محيط خوابگاه
خودداري دانشجويان از رها کردن ظروف در آشپزخانه
ممنوعيت مکالمه با تلفن همراه در مکان هاي عمومي و راهروها
تعطيل بودن محل هاي تجمع شامل سالن غذاخوري، نمازخانه، سالن ورزشي، سالن  ITو.. . يا رعايت حداقل شرايط استاندارد و فاصله يک و نيم متر تا دو متر در اين مکان ها
تعطيلي کليه صنوف فعال در محوطه خوابگاه و دانشگاه نظير آرايشگاه با رعايت حداقل شرايط استاندارد و فاصله يک و نيم متر تا دو متر در اين مکان ها
محدوديت خروج دانشجويان حاضر در خوابگاه به جز براي حضور در بيمارستان دانشگاه/دانشکده. مسووليت بررسي اين موضوع با مسؤول خوابگاه است.

آموزش هايي براي مديريت خوابگاه ها

ظرفيت خوابگاه ها به نصف ظرفيت اسمي کاهش يابد.
حداکثر افراد ساکن در يک اتاق ? نفر باشند و فاصله حداقل ? متر بين آنها رعايت شود.
کليه افراد شامل دانشجويان و کارکنان ساکن در خوابگاه در سامانه خود اظهاري وزارت بهداشت ثبت نام کنند
کليه افراد شامل دانشجويان و کارکنان ساکن در خوابگاه در سامانه خود اظهاري وزارت بهداشت ثبت نام کنند و در صورتي که علائم بيماري را نداشتند، فرم مربوطه را پرينت کرده و پس از امضا آن را به مدير خوابگاه تحويل دهند.
استفاده از تخت هاي دو طبقه در خوابگاه ممنوع است.
تيمي از کارکنان و کارگران به منظور نظافت روزانه خوابگاه تشکيل شود.
قبل از بازگشايي عمومي خوابگاه، ابتدا کل محيط ضدعفوني شود.
امکانات نظافت و حفاظت شخصي مانند صابون، مواد شوينده و مواد ضد عفوني کننده، براي استفاده کارکنان و دانشجويان در مواقع لزوم در دسترس باشد.
دانشجويان و کارکنان خوابگاه از نظر تب و علائم احتمالي بيماري شامل سرفه، عطسه و تنگي نفس هنگام ورود به خوابگاه و به منظور شناسايي زودرس افراد مبتلا به طور روزانه چک شوند.
از ضد عفوني کردن مرتب قسمت هايي نظير نرده ها، دستگيره ها، ميزها، صندلي ها و نقاطي که در تماس مشترک افراد هستند (روزانه يک نوبت)، تمام تجهيزات نظافتي بلافاصله بعد از استفاده، قسمت کارگران و کارکنان، آشپزخانه، سالن غذاخوري و سالن شست و شوي لباس، تمام سطوح پر تماس (نظير دستگيره درب ها ، تلفن ها، ميزها و پيشخوان ها، کيبوردها و... ) به طور روزانه اطمينان حاصل شود.

از وجود سطل هاي زباله پدالي و قرار دادن کيسه هاي پلاستيکي درون آنها در سالن هاي غذاخوري، از پوشيده بودن درب سطل هاي زباله در تمام مدت و گره زدن مناسب کيسه هاي زباله قبل از دفع آنها و تميزکردن فوري نشت مواد زائد کيسه هاي زباله اطمينان حاصل شود.
از نصب ظروف حاوي مواد ضدعفوني کننده دست ها با پايه نگهدارنده به تعداد مناسب در مکان هاي مناسب نظير ورودي ها، طبقات و راهروها، سالن مطالعه و غذاخوري اطمينان حاصل شود.
براي توزيع مناسب غذا در بين دانشجويان (ترجيحا غذا در ظروف يک بار مصرف تحويل شود). برنامه ريزي شود.

غربالگري در محيط هاي دانشجويي

به منظور پيشگيري از انتقال عفونت به سايرين و تشخيص زود هنگام بيماري، کليه دانشجويان و پرسنل خوابگاه بايد از نظر احتمال ابتلا مورد بررسي قرار گيرند.
آموزش کليه دانشجويان و کارکنان درباره اصول حفاظت فردي، علائم بيماري، روشهاي پيشگيري و انتقال بيماري، آموزش کارکنان براي داشتن توجه و ظن باليني بالا براي شناسايي موارد مشکوک، انجام غربالگري (ارزيابي دماي بدن و کنترل ظهور علائم مشکوک و محتمل در هر شيفت)، آموزش کليه دانشجويان و کارکنان با استفاده از پوسترها با مضمون علائم هشدار دهنده صورت گيرد.
در افراد داراي علامت مشکوک: آموزش استفاده صحيح و دائمي از ماسک (ترويج بهداشت تنفسي)، رعايت موازين کنترل عفونت (به ويژه شستن دست ها و همچنين هدايت کردن بيمار به سمت ياداوري مسابقه سفر و تماس هاي خود با کادر درماني ضروري است.
خوابگاه ها حداقل يک اتاق مناسب (متناسب با تعداد دانشجويان و کارکنان براي برخورد با هر يک از شرايط احتمالي را در نظر داشته باشند تا در صورت مواجهه امکان جداسازي و کنترل عفونت ( تا قبل ازانتقال به مراکز درماني و يا نقاهتگاه ) مهيا باشد.

نکات مهم رعايت دستورالعمل پيشگيري از کرونا در خوابگاه‌هاي دانشجويي

کارکنان مرکز، براي تماس با بيمار مشکوک به بيماري بايد احتياطات استاندارد، تماسي و قطره اي را رعايت کنند.
ضمن ثبت اسامي افرادي که به اتاق قرنطينه بيمار مشکوک وارد مي شوند، بايد ورود کارکناني که وارد اتاق بيماران مشکوک / محتمل کرونا مي شوند نيز به حداقل ممکن تقليل يابد.
در فواصل زماني کوتاه و به صورت مکرر، سطوحي که فرد مشکوک لمس مي کند بايد تميز و گندزدايي شود.
به تمامي افراد در معرض تماس با فرد مشکوک به ابتلا در صورتي که حفاظت فردي را رعايت نکرده اند توصيه مي شود تا مدت ?? روز از زمان تماس، از حضور در مکان هاي عمومي و تماس با ساير افراد خودداري کرده و بر وضعيت سلامتي خود نظارت داشته باشند.
در صورت بروز هرگونه علائم، به ويژه تب، علائم تنفسي مانند سرفه يا تنگي نفس و اسهال، به مراکز درماني مراجعه کنند.
رعايت اصول بهداشت محيط در بخش هاي عمومي خوابگاه هاي دانشجويي (نظير سالن هاي ورزشي، مطالعه، نمازخانه و ..) الزامي است.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261329
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings