• 1398/09/24 - 05:45
  • - تعداد بازدید: 707
  • - تعداد بازدید کنندگان: 707
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

در نشست خبري آنفلوانزا عنوان شد: مدارس از پذيرش کودکان تبدار خودداري کنند

کمبودي از لحاظ داروي درمان آنفلوانزا در بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي ايران نداريم

261213.mp3 در نشست خبري آنفلوانزا عنوان شد: مدارس از پذيرش کودکان تبدار خودداري کنند




در نشست خبري آنفلوانزا عنوان شد: مدارس از پذيرش کودکان تبدار خودداري کنند

به گزارش روابط عمومي دانشگاه: معاونان بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران در نشست خبري آنفلوانزا که مورخ 23 آذر ماه در سالن طبقه هفتم ستاد مرکزي دانشگاه برگزار شد، با اعلام آخرين آمار مراجعان و موارد بستري مشکوک به آنفلوانزا در بيمارستان هاي تابعه دانشگاه تاکيد کردند:  با اقدامات به موقع، موج گسترش آنفلوانزا که از حدود دو هفته پيش آغاز شده بود در حال فروکش کردن است و مشکلي از لحاظ تامين داروي آنفلوانزا در بيمارستان ها وجود ندارد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر نادر توکلي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران در نشست خبري اي که با هدف آگاهي رساني عمومي در زمينه پيشگيري و کنترل آنفلوانزا برگزار شد با اشاره به بروز سالانه اپيدمي فصلي آنفلوانزا در کشور اظهار داشت: با هماهنگي ها و اقدامات خوبي که در سطح معاونت هاي بهداشت و درمان وزارت بهداشت و دانشگاه صورت گرفته در پايان موج ابتدايي گسترش بيماري هستيم.
وي در خصوص آمار مراجعان مشکوک به بيماري انفلوانزا به مراکز درماني تابعه اين دانشگاه گفت: با توجه به سرپايي بودن مراجعات آنفلوانزا، بخش عمده مراجعان به کلينيک ها و مطب ها و درمانگاه ها مراجعه کرده اند ولي در مورد 64 بيمارستان تحت پوشش دانشگاه در مجموع حدود 14 هزار مورد مراجعه به بخش بيمارستاني داشته ايم که حجم زيادي از اين مراجعات بي مورد بوده اند. در اين بين حدود هزار و 400 مورد در اورژانس بيمارستان ها و 510 مورد هم در بخش هاي بيمارستاني بستري شده اند.
دکتر توکلي تعداد موارد مرگ و مير ثبت شده مرتبط با آنفلوانزا در سطح مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي ايران را هم حدود 15 نفر عنوان و خاطرنشان کرد: عمده فوت شدگان افراد سالمند و مبتلايان به بيماري هاي زمينه اي بوده اند که به عوارض آنفلوانزا به ويژه نارسايي هاي تنفسي گرفتار شده اند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي ايران با تاکيد بر اين که در عمده موارد ابتلا به آنفلوانزا که عامل ويروسي دارد، هيچ نيازي به مصرف دارو و مراجعه به مراکز درماني نيست درباره موارد ضروري بستري در مبتلايان به اين بيماري گفت: بستري معمولا در مورد مبتلايان به بيماري هاي زمينه اي مثل مشکلات قلبي، تنفسي و کليوي يا در مورد کودکان زير پنج سال که تب شديد يا مشکلات تنفسي دارند يا در مواردي که کل بدن در اثر ويروس درگير مي شود ضرورت دارد.
دکتر توکلي درباره علت بالا بودن مراجعات به بيمارستان ها گفت: افزايش بار مراجعه به بخش هاي بيمارستاني و بستري ناشي از برخي باورهاي غلط در بخشي از مردم است که تصور مي کنند در صورت مثبت بودن هر تست آنفلوانزا بايد به بيمارستان مراجعه کنند در حالي که در شرايطي که فرد مبتلا بيماري زمينه اي جدي و حال عمومي چندان بدي نداشته باشد و قادر به غذا خوردن باشد نياز به بستري ندارد. بايد توجه داشت که بستري بي مورد علاوه بر اشغال تخت بيمارستان، فرد را نيز در معرض عفونت هاي بيمارستاني قرار مي دهد. 
وي گفت: باور غلط ديگر اين است که افراد تصور مي کنند با مصرف دارو بيماري آنها سريعتر درمان مي شود و  با هدف گرفتن دارو به اورژانس ها  و بيمارستان ها مراجعه مي کنند در حالي که در عمده موارد هيچ نيازي به مصرف دارو نيست و اثربخشي داروي موجود هم در گروه هاي در معرض خطر بالا و نهايتا طي 48 تا 72 ساعت اول بيماري است.  
دکتر توکلي در ادامه بر ضرورت پرهيز از مصرف خودسرانه دارو خصوصا شربت ايبوپروفن که مواردي از خونريزي گوارشي در کودکان زير پنج سال را در پي داشته و نيز داروي دگزامتازون که سيستم ايمني بدن را تضعيف مي کند تاکيد کرد.
دکتر بابک عشرتي، معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي ايران هم با بيان اين که داروهاي ضدويروس صرفا در بخشي از مبتلايان به بيماري هاي ويروسي استفاده مي شوند و در مورد آنفلوانزا هم داروي موجود صرفا در زنان باردار و برخي بيماران زير پنج سال يا مبتلايان بيماري هاي زمينه اي تجويز مي شود اظهار داشت: داروي آنفلوانزا به ميزان کافي در اختيار بيمارستان ها قرار گرفته به طوري که در بيمارستان هاي کوچک حداقل به تعداد 10 بيمار و در بيمارستان هاي بزرگ حداقل  به تعداد20 بيمار دپو شده و هر جا تعداد داروها از اين حد کمتر شود در عرض دو ساعت دارو را تامين مي کنيم. خوشبختانه يک شرکت ايراني هم اخيرا موفق به توليد اين دارو شده که توزيع آن توسط معاونت غذا و دارو صورت مي گيرد.
وي با تاکيد بر اين که مصرف بي مورد داروهاي ضد ويروس و آنتي بيوتيک ها خطر مقاومت دارويي را افزايش داده و بدن را در مقابل بيماري بي دفاع مي کند از بيماران مبتلا به آنفلوانزا خواست از مراجعه به مراکز درماني و درخواست تجويز داروي آنفلوانزا که تاثيري هم روي شدت علائم و دوره بيماري ندارد جدا خودداري کنند. 
دکتر عشرتي در پاسخ به اين سوال که آيا احتمال شدت گرفتن شيوع آنفلوانزا طي هفته هاي آينده وجود دارد يا نه گفت: با توجه به انتقال فرد به فرد ويروس آنفلوانزا ممکن است طي روزهاي آينده پيک هاي دوم و سوم گسترش بيماري را نيز داشته باشيم. معمولا الگوي گسترش آنفلوانزا در کشور ما به اين صورت است که از نيمه  دوم آبان ماه به سرعت افزايش مي يابد سپس از شدت آن کاسته مي شد و در ادامه چند پيک افزايش بيماري را با شدت کمتر تا بهمن ماه شاهد خواهيم بود.
وي درباره واکسن آنفلوانزا نيز اظهار داشت: از آنجا که ويروس آنفلوانزا به سرعت تغيير شکل مي دهد لذا واکسن آن فقط يک سال کارايي دارد و هر سال بايد واکسن جديدي توليد کرد. از آنجا که زمان طلايي واکسن زدن، 10 روز قبل از قرار گرفتن فرد در معرض ويروس است از شهريورماه تا مهرماه سال جاري نسبت به توزيع واکسن در گروه هاي پرخطر اقدام کرديم.
دکتر عشرتي در ادامه در پاسخ به اين سوال که آيا استفاده از واکسن آنفلوانزا در مقطع کنوني کمکي به پيشگيري از ابتلا به اين ويروس مي کند يا نه گفت: زدن واکسن به گروه هاي پرخطر مثل خانم هاي باردار، کودکان زير پنج سال و مبتلايان به بيماري هاي زمينه اي مثل ديابت و همچنين گروه هاي شغلي در معرض خطر مثل کارکنان بخش هاي ويژه بيمارستاني توصيه مي شود البته الان دوره طلايي مصرف واکسن گذشته و ممکن است اثر چنداني نداشته باشد. 
وي خاطرنشان کرد: در شرايط فعلي مهمترين راه براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوانزا شستن مرتب دست ها خصوصا پيش از غذا خوردن و بعد از مراجعه به دستشويي و نيز بعد از خروج  از اماکن عمومي و محل هاي پرازدحام است. خانواده بيماران نيز بايد حتما وسايل شخصي خود را از وسايل شخصي بيماران جدا کنند. غرغره کردن آب نمک در طول روز خصوصا قبل از خواب هم باعث تضعيف ويروس هاي راه يافته به مجاري تنفسي مي شود.
دکتر عشرتي در پايان از اولياي دانش آموزان و مربيان مدارس خواست از حضور دانش آموزاني که علائم سرماخوردگي خصوصا تب دارند در مدارس خودداري کنند و تا فروکش کردن تب و علائم ديگر کودک را در منزل تحت مراقبت قرار دهند. مدارس همچنين نسبت به قرار دادن صابون مايع در دستشويي ها و توصيه دانش آموزان به شست و شوي مکرر دست ها اقدام کنند.
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261213
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings