• 1400/10/20 - 06:29
  • - تعداد بازدید: 126
  • - تعداد بازدید کنندگان: 126
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

در يک مطالعه ملي بررسي شد استرس، اضطراب و ميزان تاب‌آوري ايراني‌ها در ابتداي همه‌گيري کرونا

در يک مطالعه ملي بررسي شد استرس، اضطراب و ميزان تاب‌آوري ايراني‌ها در ابتداي همه‌گيري کرونا

262091.mp3 در يک مطالعه ملي بررسي شد استرس، اضطراب و ميزان تاب‌آوري ايراني‌ها در ابتداي همه‌گيري کرونا

 








استرس، اضطراب و ميزان تاب‌آوري ايراني‌ها در ابتداي همه‌گيري کرونا



در يک مطالعه ملي بررسي شد
استرس، اضطراب و ميزان تاب‌آوري ايراني‌ها در ابتداي همه‌گيري کرونا





پژوهشگران با انجام يک مطالعه و بررسي بيش از ?? هزار نفر، ميزان استرس، اضطراب و تاب‌آوري افراد را در روزهاي ابتدايي همه‌گيري کوويد-?? در ايران مورد ارزيابي قرار دادند.
به گزارش ايسنا، بيماري ناشي از کروناويروس جديد ???? (کوويد-??) اولين‌بار در اواخر سال ???? در شهر ووهان چين ظاهر شد و به سرعت در سراسر چين و تقريباً در تمام کشورهاي جهان گسترش يافت.
اين ويروس به دليل قابليت انتقال زياد، حتي در صورتي که فرد بدون علامت باشد، مي‌تواند سرايت کند. تعداد بسيار بالاي موارد ابتلا و ميزان زياد مرگ‌ومير منجر به مشکلات رواني مانند استرس، اضطراب و افسردگي در بين کادر پزشکي و همچنين در جامعه شده و وحشت عمومي ناشي از شيوع ويروس کرونا علائم اضطراب را افزايش داده است.
اين علائم مربوط به پاسخ محافظتي طبيعي بدن در برابر استرس ناشي از بيماري همه‌گير است. سيستم پاسخ به استرس مي‌تواند دو جنبه مثبت و منفي داشته باشد. با وجود اين‌که اين سيستم پاسخ به استرس، باعث ايجاد علائمي مي‌شود، مي‌تواند با افزايش سازگاري براي افراد مزاياي بلندمدتي داشته باشد. بنابراين، پاسخ به استرس تا حدودي يک مکانيسم ضروري و مفيد است.
البته اضطراب مفرط و دائمي يک مشکل ناتوان‌کننده است که رنج قابل‌توجهي را براي فرد و اطرافيانش ايجاد مي‌کند. همچنين اضطراب مي‌تواند باعث علائمي مانند تب، تعريق، تنگي نفس و ... شود و به دليل اين‌که اين علائم با علائم بيماري کوويد-?? مشترک است، مي‌تواند براي افراد گيج‌کننده باشد. به علاوه؛ اضطراب مي‌تواند باعث تغييرات فيزيولوژيک و تضعيف سيستم ايمني شود و بدن را در برابر عوامل بيماري‌زا، آسيب‌پذير کند.
تحقيقات قابل‌توجهي که در مورد نقش تاب‌آوري در شرايط مختلف انجام شده، نشان مي‌دهد که تاب‌آوري مي‌تواند به افراد در مواجهه با ناملايمات استرس‌زاي زندگي کمک کند و با تعديل موقعيت‌هاي استرس‌زا، مهارت‌هاي حل مسئله را افزايش دهد.
با اين وجود، پيشگيري از اضطراب در بين افراد، آموزش اصول بهداشتي به آن‌ها و حفظ آرامش موضوع مهمي است. بر همين اساس؛ پژوهشگران با انجام يک مطالعه، با بررسي شدت اضطراب، استرس و تاب‌آوري در ايرانيان، نيازهاي سلامت روان آن‌ها را شناسايي کردند.
اين مطالعه مقطعي ?? اسفند ???? تا ششم فروردين ???? انجام شد و پژوهشگران با طراحي يک پرسش‌نامه آنلاين ?? هزار و ??? نفر از ?? استان کشور را از نظر ميزان استرس، اضطراب و تاب‌آوري مورد بررسي قرار دادند و داده‌هاي به‌دست آمده با استفاده از روش‌هاي آماري تحليل شدند.
بررسي اين پرسش‌نامه‌ها نشان داد که بيشتر شرکت‌کنندگان در اين مطالعه مرد (??.? درصد)، متاهل (??.? درصد)، داراي مدرک تحصيلي ليسانس (??.? درصد)، داراي سطح درآمد متوسط ??(??.? درصد) و فاقد شرايط مزمن قبلي (??.? درصد) بودند. ميانگين سني شرکت‌کنندگان نيز  حدود ?? سال بود.
در اين مطالعه؛ اکثر ايرانيان در طول اپيدمي کوويد-?? داراي اضطراب متوسط تا شديد (??.?? درصد) بودند. سطح بالاي استرس بيش از حد در  ?.? درصد از افراد گزارش شد. اکثر افراد (??.? درصد) سطح متوسط ??و ?? درصد از افراد سطح پايين استرس را گزارش کردند. اکثر افراد سطوح تاب آوري متوسط ??(??.? درصد) و بالا (??.? درصد) را گزارش کردند.
بررسي‌هاي اين مطالعه نشان داد که جنسيت و وضعيت تاهل تنها متغيرهايي بودند که با اضطراب و تاب‌آوري ارتباط معني‌داري داشتند. مرد بودن، به طور قابل توجهي با سطح تاب‌آوري بالاتر و سطح اضطراب پايين‌تر مرتبط بود. وضعيت تاهل نيز به طور قابل توجهي با سطوح تاب‌آوري مرتبط بود. مجرد بودن و بيوه يا مطلقه بودن، به طور قابل توجهي با تاب‌آوري بالاتر و با اضطراب کمتر همراه بود.
يافته‌هاي به‌دست‌آمده از اين تحقيق حاکي از آن است که در روزهاي ابتدايي همه‌گيري کوويد-??، اکثر افراد در طول اپيدمي کوويد-?? داراي اضطراب متوسط ??تا شديد و سطح بالايي از تاب‌آوري بودند و اکثريت شرکت کنندگان داراي سطح متوسط ??استرس بودند.
همچنين کمترين شيوع اختلالات روان‌پزشکي در استان سيستان و بلوچستان و بيشترين شيوع اين اختلالات در استان سمنان بوده است. طبق اين بررسي مرد بودن و مجرد بودن، تنها متغيرهايي بودند که به طور معني‌داري با اضطراب و تاب آوري مرتبط بودند. سن، جنسيت و تحصيلات به طور قابل توجهي با برانگيختگي استرس بيش از حد مرتبط بود.
پژوهشگران اين مطالعه با توجه به نتايج به‌دست آمده مي‌گويند که سطوح بالا و متوسط ??اضطراب و استرس در ايرانيان مي‌تواند تأثيرات منفي بر رفاه و عملکرد افراد داشته باشد و منجر به مشکلات جدي شود. همچنين، انعطاف‌پذيري بالا در طول رويدادهاي منفي زندگي (مانند همه‌گيري کوويد-?? ) با رفاه در زندگي افراد مرتبط است.
به گفته پژوهشگران اين مطالعه؛ يکي از محدوديت‌هاي اين تحقيق روش نمونه‌گيري آن بود و شرکت‌کنندگان به صورت تصادفي انتخاب نشده بودند. ولي با اين حال به دليل حجم نمونه بزرگ که حدود يک‌دهم درصد از جمعيت ايران را پوشش مي‌داد، بازنمايي قوي از جامعه ايران بود. همچنين جمع‌آوري داده‌ها به صورت آنلاين نيز مي‌تواند به عنوان يک محدوديت باشد؛ چرا که همه به اينترنت دسترسي ندارند. به علاوه در اين مطالعه ابتلا و يا عدم ابتلاي افراد به کوويد-?? بررسي نشده بود، در صورتي که اين عامل مي‌ت احتمالا نقش مهمي در ميزان استرس افراد داشته باشد.
در انجام اين مطالعه حميد شريف‌نيا از دانشگاه علوم پزشکي ساري، الهام اخلاقي و سمانه ترکيان از دانشگاه علوم پزشکي ايران، وحيد خسروي از دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد، رضا اعتصامي از دانشگاه شهيد باهنر کرمان، Erika Sivarajan Froelicher از دانشگاه کاليفرنياي ايالات متحده آمريکا و سعيد پهلوان شريف از دانشگاه تيلور مالزي با يکديگر مشارکت داشتند.
يافته‌هاي اين مطالعه مهرماه سال جاري با عنوان «پيش‌بيني کننده‌هاي تداوم اضطراب، برانگيختگي استرس بيش از حد و تاب‌آوري در همه‌گيري کوويد-??: يک مطالعه ملي در ايران» در ژورنال بين‌المللي Frontiers in Psychology منتشر شده است.
 
انتهاي پيام



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262091
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings