• 1400/11/10 - 06:33
  • - تعداد بازدید: 252
  • - تعداد بازدید کنندگان: 252
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

در گفتگو با ايلنا مطرح شد: افزايش ابتلاي کودکان به کرونا طي دو هفته اخير/باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر در شدت انتقال بيماري موثر است

در گفتگو با ايلنا مطرح شد: افزايش ابتلاي کودکان به کرونا طي دو هفته اخير/باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر در شدت انتقال بيماري موثر است

262131.mp3 در گفتگو با ايلنا مطرح شد: افزايش ابتلاي کودکان به کرونا طي دو هفته اخير/باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر در شدت انتقال بيماري موثر است









افزايش ابتلاي کودکان به کرونا طي دو هفته اخير/باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر در شدت انتقال بيماري موثر است



در گفتگو با ايلنا مطرح شد:
افزايش ابتلاي کودکان به کرونا طي دو هفته اخير/باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر در شدت انتقال بيماري موثر است


معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: آمار فوت درحال حاضر گول زننده است و سه تا چهار هفته بعد از شروع پيک بالا خواهد رفت.
«محمد طباطبايي جبلي»، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفت و گو با خبرنگار ايلنا درباره وضعيت شيوع کرونا در کشور گفت: علي‌رغم اينکه تعداد فوتي هاي ناشي از کرونا هنوز پايين است، آمار موارد ابتلا روند بسيار افزايشي دارد و تعداد موارد سرپايي ها و بستري ها روند تصاعدي را طي مي کند. از اين رو يکي از پيش بيني ها اين است که در اواخر بهمن ماه با تعداد بسيار زيادي از بيماران روبرو شويم.
او در ادامه با اشاره به وضعيت کادر درمان گفت: کادر درمان هم مانند مردم هم از بيماري و هم از حجم کار خسته اند. در حال حاضر تقريباً دو هفته‌اي است که آي سي يوها که براي مدتي خالي شده بودند به سمت افزايش موارد بستري مي‌روند. به نظر مي‌رسد باتوجه به سرعت انتقال سويه اميکرون، ميزان مراجعين کرونا نسبت به پيک قبلي که مربوط به دلتا بود، در زمان کوتاه تري شديدتر خواهد شد و مبتلايان بيشتري را خواهيم داشت. اين يعني اينکه در زمان کمتر کادر درمان با درگيري بيشتري مواجه مي‌شوند و هم از جهت امکانات و هم نيروي انساني با مشکلاتي مواجه خواهند شد.
او با بيان اينکه اصلي ترين کاري که درحال حاضر براي مقابله با اوميکرون کمک کننده است، همان توصيه هاي اوليه براي مقابله با ويروس کروناست، تصريح کرد: متاسفانه در مدتي که از پيک پنجم عبور کرده بوديم، کمي از حساسيت‌هاي مردم نسبت به پيشگيري از کرونا کاسته شده است. به ويژه وقتي آمار فوت ناشي از کرونا را مي‌بينند که به اين ميزان کاهش پيدا کرده است، خوشحال مي‌شوند که جاي خوشحالي هم دارد اما واقعيت اين است که آمار فوت در حال حاضر گول زننده است و آمار فوت سه تا چهار هفته بعد از شروع پيک بالا خواهد رفت. درحال حاضر علايم افزايش تعداد بيماري را مي‌بينيم. پس هرچه بيشتر بتوانيم رعايت ها را انجام دهيم کمک مي‌کند اين پيک را با هزينه و عوارض کمتر و حتي مرگ و مير کمتر بگذرانيم.
طباطبايي گفت: هرچند از نظر مرگ و مير بعيد است اوميکرون رکوردهاي پيک پنجم را بشکند. در دنيا ديده شده  است که علي رغم سرعت بالاي انتشار اوميکرون؛، تعداد مرگ و مير آن کمتر است. مشکلي که اين سويه ايجاد مي‌کند اين است که در زمان کوتاه تري تعداد بيشتري از مردم مبتلا مي شوند. زماني که تعداد بيشتري از مردم مبتلا شدند به همان ميزان جمعيت در معرض خطر که براي مثال نقص سيستم ايمني يا مشکلات زمينه اي دارند و بيماري مي‌تواند اثر بيشتري برروي آنها بگذارد، بيشتر به کرونا مبتلا مي‌شوند. به طبع تعداد فوت مي تواند در روزهايي افزايش قابل توجه پيدا کند اما در مقايسه با دلتا کمتر خواهد بود.
او در ادامه گفت: مسلما باز بودن مدارس و هر نوع تجمع ديگر شدت انتقال بيماري افزايش پيدا مي‌کند. يکي از گروه‌هاي پرريسک ما درحال حاضر اطفال هستند و مخصوصا در گروه زير ?? سال هنوز تزريق واکسن نيز نداشته ايم. پس بيماري در آنها مي تواند با سرعت بيشتري انتقال پيدا کند. مدارس مي‌تواند يکي از کانون هايي باشد که سرعت انتقال کرونا را بيشتر کند. در اين دو هفته اخير نيز ابتلاي کودکان به کرونا افزايش پيدا کرده است.
طباطبايي درارتباط با عوارض طولاني مدت ناشي از کرونا گفت: درارتباط با کرونا هنوز مطالعات به صورت گسترده درحال انجام است. بحث هاي بسيار متعددي درباره عوارض کوويد مطرح شده که نياز به مطالعه بيشتر دارد. اما به طور کلي شواهدي مبني بر احتمال بروز عوارض ديررسي مانند بيماري هاي قلبي و اختلالات سايکولوژيک پس از ابتلا به کرونا وجود دارد که البته هنوز نمي‌توان به صورت قطعي درارتباط با آن صحبت کرد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکي ايران درانتها در ارتباط با وضعيت واکسيناسيون در مراکز زيرمجموعه اين دانشگاه گفت: در دز اول و دز دوم همانند کل کشور شرايط بسيار خوبي را داريم و هنوز هم جمعيت کشور از ايمني ناشي از دز دوم به مقدار مناسبي برخوردار هستند، اما در دز سوم به دلايل مختلف چندان به پوشش خوبي دست پيدا نکرده ايم و استقبال مردم از دز سوم از نوبت دوم کمتر است. در فرصت باقي مانده که هنوز در آستانه پيک ششم هستيم خواهشي که از مردم داريم اين است که هرچه زودتر براي تکميل واکسيناسيون مراجعه کنند زيرا هم کمک خوبي به خودشان و هم اطرافيانشان مي‌کنند و هم سرعت انتقال بيماري کاهش پيدا مي کند. اما زماني که وارد پيک شويم و پيک شروع شود ديگر واکسيناسيون چندان کمکي به ما نخواهد کرد.



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262131
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings