دومين سرطان شايع دستگاه گوارش را بشناسيد
عضو انجمن راديوتراپي آنکولوژي ايران گفت: کلورکتال دومين سرطان شايع بين سرطانهاي دستگاه گوارش است و تغذيه ناسالم، استعمال دخانيات و مصرف الکل ميتواند از دلايل بروز آن باشد.
به گزارش خبرآنلاين، حميدرضا دهقان منشادي افزود: افرادي که در خويشاوندان و نزديکان درجه يک خود مانند پدر، مادر، خواهر و برادر، فرد مبتلا به سرطان کلورکتال داشتهاند احتمال ابتلا آنها به اين بيماري بيشتر از ساير افراد است.
وي اظهار داشت: کم خوني، کاهش وزن ناگهاني و درد مبهم شکمي انسداد روده و سوابق بيماري هاي روده اي و پوليپ با سابقه خانوادگي از علايم ابتلا به سرطان کلورکتال است و آزمايش خون ميتواند در تشخيص اين بيماري موثر باشد البته آزمايش خون به تنهايي دقت لازم را ندارد و حتما براي تشخيص دقيق نياز به کلونوسکوپي وجود دارد.
دهقان منشادي ادامه داد: هنگام کولونوسکوپي نوع پوليپ قابل مشاهده است و اين پوليپها يا پايه دار يا چسبنده هستند که نوع چسبنده آن خطرناک و ضايعه پيش سرطاني محسوب ميشوند بنابراين بايد با دقت برداشته شود و آن را به پاتولوژي جهت بررسي ارائه داد تا اگر تشخيص به سرطان باشد حتما عمل جراحي انجام گيرد.
به گفته اين پزشک، در صورتي که فرد مبتلا به سرطان روده بزرگ باشد ابتدا بايد جراحي و سپس شيمي درماني را انجام داد، همه افراد بالاي ?? سال جهت پيشگيري بايد نسبت به انجام کولونوسکوپي و آزمايش خون مربوطه اقدام کنند و اگر فردي قبلا از خويشاوندان درجه يک آنها مبتلا به سرطان کولورکتال باشد اين غربالگري بايد ?? سال زودتر از سن فرد مبتلا صورت گيرد مثلا اگر پدر خانواده در ?? سالگي مبتلا شده پسر يا دختر او در ?? سالگي کولونوسکوپي کند.
دهقان منشادي تاکيد کرد: تکرار انجام کولونوسکوپي هم هر ? تا ?? سال يکبار است زيرا تشخيص زودهنگام در موفقيت درمان بسيار مهم و حائز اهميت است.