• 1398/11/12 - 10:52
  • - تعداد بازدید: 1500
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1500
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

دکتر منوري : ويروس ها هميشه يک قدم جلوتر از نظام سلامت جهاني بوده اند

دکتر منوري : ويروس ها هميشه يک قدم جلوتر از نظام سلامت جهاني بوده اند

261256.mp3 دکتر منوري : ويروس ها هميشه يک قدم جلوتر از نظام سلامت جهاني بوده اند
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي : دکتر منوري استاد و عضو هيئت علمي گروه ويروس شناسي دانشکده پزشکي درخصوص ويروس کرونا ، با واحد روابط عمومي دانشکده پزشکي  گفتگو کرد .
دکتر منوري در ابتدا تصريح کرد : ويروس کرونا هم در انسان و هم در حيوان ايجاد بيماري مي کند.  با اين کرونا ويروس جديد  مجموعا هفت ويروس  کرونا  فقط در انسان ايجاد بيماري ميکند  که تاکنون شناسائي شده است. ويروسهاي سارس و مرس نيز متعلق به اين خانواده ويروسي است.کرونا ويروس جديد  يا(Novel Corona virus 2019) آخرين مورد گزارش شده از اين خانواده ويروسي است که خاصيت جهش ژنتيکي بالايي دارد .
استاد گروه ويروس شناسي درخصوص ساختار اين ويروس گفت : از لحاظ ساختاري اين ويروس داراي ژنوم RNA هستند و هرچه بيشتر در ميان انسان ها باشد احتمال جهش آن بيشتر نيز خواهد بود . اين ويروس در مقايسه با ويروس آنفلونزا جهش کمتري دارد و کرونا ويروسها بعد از رينو ويروس ها در رتبه دوم در ايجاد بيماري سرماخوردگي قرار دارند.
عضو هيئت علمي دانشگاه همچنين درخصوص علائم ويروس کرونا گفت : علائم اين ويروس شبيه آنفلونزا است و با تب ،سرفه، آبريزش و تنگي نفس شروع مي شود . و اگر اين علائم حاد شود ميتواند منجر به از کار افتادن کليه ها و حتي مرگ شود .
ايشان درخصوص ميزان مرگ و مير ناشي از اين ويروس نيز بيان داشت ،مرگ و مير ناشي از اين ويروس حدود 3% ميباشد وکمتر از بيماري سارس است . تفاوت ديگر اين ويروس  با ويروس آنفلونزا در اين است که ما براي پيشگيري و درمان بيماري آنفلونزا واکسن و دارو داريم اما براي ويروس کرونا صرفا از درمان هاي حمايتي استفاده ميشود .
دکتر منوري همچنين بيان کرد: ويروس ها هميشه يک قدم جلوتر از نظام سلامت جهاني بوده اند .بايد برنامه برنامه ريزي  دقيق و مدوني دراين خصوص داشته باشيم که مهمترين آنها آموزش کادر پرستاري و ايجاد کادر مجرب بهداشتي ،همچنين تجهيز اتاق هاي ايزوله در مراکز درماني است . از نکات مهم ديگر برخوردار بودن از امکانات جهت تشخيص صحيح آزمايشگاهي اين بيماري است خصوصا درزمان اپيدمي هاي نظير اين مورد.
استاد گروه ويروس شناسي برضرورت رعايت نکات بهداشتي تاکيد کرد و افزود : بايد از تماس با افراد مشکوک( دست دادن و روبوسي کردن) خودداري شود . همچنين استفاده از ماسک در اماکن پرجمعيت و ضدعفوني کردن دستها مي تواند جلوي روند رو به رشد اين بيماري را تا حدودي کنترل کند . پختن زياد گوشت و اگر امکان دارد از خوردن گوشت هم خودداري کنيد
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان خاطر نشان کرد : در زمان سرماخوردگي ، منتظر تشديد علائم نباشيد و هرچه سريعتر به پزشک معالج ويا مراکز بهداشتي و درماني مراجعه نماييد. 
 
 
 
 
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261256
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings