• 1399/03/31 - 07:18
  • - تعداد بازدید: 1036
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1036
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

راهکارهاي پيشگيري از گرمازدگي و عدم تاثير افزايش دما بر بيماري کرونا

راهکارهاي پيشگيري از گرمازدگي و عدم تاثير افزايش دما بر بيماري کرونا

261335.mp3 راهکارهاي پيشگيري از گرمازدگي و عدم تاثير افزايش دما بر بيماري کرونا







راهکارهاي پيشگيري از گرمازدگي و عدم تاثير افزايش دما بر بيماري کرونا
با توجه به شروع فصل گرم و مشکلات گرما زدگي ؛ گفتگويي با متخصص طب اورژانس و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران انجام گرفته است.

به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر بابک مهشيد فر؛ متخصص طب اورژانس و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران عنوان کرد: گرما در جاهايي که تغييرات دما محسوس است تاثيرات متفاوتي را روي افراد مي‌گذاردو نواحي جنوبي کشور ،کوير ها و حتي نواحي شمالي کشور به علت نزديکي به دريا داراي گرماي قابل توجهي هستند؛ همچنين در شهرهاي کوهستاني به علت عادت نداشتن به گرما، افراد در فصل تابستان با مشکلاتي مواجه مي‌شوند.
دکتر مهشيد فر بيان کرد: گاهي اوقات مشکلات گرمازدگي جزئي است مثل ادمي که در اندام تحتاني رخ مي دهد و يا ايجاد عرق سوز در اثر فعاليت زياد در هواي گرم که بسيار شايع است و به راحتي درمان مي‌شود .
وي افزود : اگر دما از حدي بالاتر رود سبب از دست رفتن آب و الکتروليت قابل توجهي از بدن مي شود و در مراحل اوليه گرمازدگي به صورت خفيف و اگر از آن پيشگيري نشود گرمازدگي شديد رخ مي‌دهد.

متخصص طب اورژانس دانشگاه گفت : در فصل گرما و با افزايش دما ، شاهد سوختگي‌هاي درجه يک هستيم که بر اثر اشعه ماوراي بنفش ايجاد مي شود ؛ به خصوص افرادي که چندين ساعت در معرض نور خورشيد حتي غير مستقيم قرار داشته باشند دچار اين عارضه مي شوند.
وي اشاره کرد : گرمازدگي از درجات ضعيف شروع مي شود نظير فعاليت و ورزش در فضاي باز که عوارضي همچون گرفتگي‌عضلات، کوفتگي بدن ، تعريق و از دست رفتن آب و نمک را به دنبال دارد و به علت افزايش دماي بدن ، فرد دچار ضعف و بي حالي مي شود؛ البته در اين مرحله عارضه چندان جدي ، افراد را تهديد نمي کند.

 دکتر مهشيد فر افزود : ما بايد سعي کنيم در اين مرحله فرد را از محيط گرم دور نگه داريم و به ايشان مايعات خنک، آب و نمک بدهيم تا بهبودي حاصل شود،همچنين اين افراد بايد کم‌کم با با محيط گرم مواجه شوند تا بدن بتواند خود را با افزايش دما تطبيق دهد .
لازم به ذکر است موارد پيشگيري هم  بايد رعايت شود، به ويژه در يکسري از مشاغل مثل نانواها، آهنگر ها و افرادي که با قير و آسفالت سرکار دارند و در معرض آفتاب هستند بايد از تهويه هاي خنک کننده استفاده نمايند.
 وي خاطرنشان کرد:  گرمازدگي شديد دو نوع است ؛ گرمازدگي فعاليتي و کلاسيک که نوع اول شامل افراد جوان و ورزشکاران است و گرمازدگي کلاسيک در افراد ناتوان ، پير و کساني که داروهاي خاص و يا مواد اعتياد آور  استفاده مي کنند،  ديده  مي شود که اين دسته هوشياري خود را از دست مي‌دهند ،آب و نمک بدن کم و فرآيند تعديل دما در بدن مختل مي شود .
به گفته ايشان، افرادي که در فضاي بسته قرار مي‌گيرند به ويژه سالمندان يا کودکان خردسال؛  به علت عدم تهويه مناسب و ناتواني دچار گرمازدگي کلاسيک مي شوند.

 وي افزود: گرمازدگي فعاليتي اصولاً پيش آگهي بهتري دارد ، چراکه در افراد جوان و سالم رخ مي‌دهد  و سرعت بهبودي آن بيشتر است.

دانشيار دانشگاه علوم پزشکي ايران ذکر کرد : برخورد در هر دو نوع گرمازدگي شديد و پيشگيري از آنها يکسان است .
در مرحله پيشگيري بايد عادت سازي انجام شود ، فرد يکدفعه و به شدت در معرض گرما قرار نگيرد و مصرف مايعات مورد توجه قرار گيرد .
البته تنها  نوشيدن آب کافي نيست، مايعات حاوي نمک و نوشيدني هاي ورزشي مفيد است ، ولي نوشيدني هاي انرژي زا نبايد استفاده شود زيرا آنها پرکالري هستند.
 انجام فعاليت‌هاي ورزشي در ساعات خنک و استفاده از لباس‌هاي نخي و روشن درفصل گرما بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي ادامه داد: کرم‌هاي ضدآفتاب اثري در جلوگيري از گرمازدگي ندارند و فقط براي پيشگيري از سوختگي هاي پوستي مناسب هستند.

دکتر مهشيد فرد در خصوص علائم گرمازدگي گفت: در گرمازدگي خفيف فرد هوشيار است ولي در گرمازدگي شديد هوشياري افراد پايين است ؛ حتي ممکن است يکدفعه غش   کنند و بيهوش  شوند ، اختلالات در تعريق به وجود آيد و دما به بالاي ?? درجه رسد و به علت  کاهش خونرساني پوست حتي با دستگاه هاي تشخيص دهنده افزايش دما مشخص نشود.
 در اين مرحله فرد توانايي خوردن و نوشيدن و ايستادن را ندارد ،لذا بايد فرد را بلافاصله به محيط خنک ببريم  و به حالت نيمه نشسته و يا دراز کش قرار دهيم ، پاهاي آن را جمع و يا بلند کنيم، لباس هاي آن را درآورده و آب ولرم يا گرم روي صورتش  بپاشيم.
همچنين مي‌توان از کيسه‌هاي يخ در جاهاي پر خون نظير زير بغل، دو طرف سر و گردن،  دو طرف سينه و کشاله هاي ران استفاده کنيم و يک روش ايده‌آل اين براي کاهش درجه حرارت بدن اين است که فرد را در يک وان آب و يخ غوطه ور کنيد به شرطي که فرد هوشيار باشد.

وي تاکيد کرد:  هر چه اقدامات سريعتر انجام شود؛ احتمال عوارض گرمازدگي پايين مي آيد.
بايد توجه داشت عوارض گرمازدگي شديد و خطرناک است و مي‌تواند باعث افزايش سموم و  آزاد شدن آنزيم هاي عضلاني در بدن و اسيب به کليه‌ها و کبد شود .
 بهترين مايعات براي فرد همان نوشيدني‌هاي ورزشي و مايعاتors است و اگر آنها در دسترس نيست،  از دوغ خنک به عنوان جايگزين استفاده و در مورد افراد غير هوشيار هم بايد مايعات درون رگي خنک تزريق شود.
 دکتر مهشيد تصريح کرد: بعد از بهبودي ،فرد بلافاصله به فعاليت نبايد برگردد، حتي در نوع کلاسيک آن ممکن است نياز به بستري باشد.

- افزايش دما تاثيري در کاهش  بيماري کوويد-19 ندارد


 عضو هيئت علمي دانشگاه بيان کرد  علت سرماخوردگي، کاهش دما نيست ، چرا که سرماخوردگي در فصول گرم هم اتفاق مي افتد و دليل آن تهويه نامناسب است ، به عبارتي ديگر، بازدم آلوده افراد در فضاي بسته سبب بيماري شود.

وي گفت : در خصوص بيماري کوويد ?? تحقيقات انجام شده، نشان مي دهد  که افزايش دما تاثيري در کاهش اين بيماري ندارد، در واقع افزايش دما سبب مي‌شود تا افراد در و پنجره را باز کنند و تهويه صورت گيرد. آنچه باعث جلوگيري از ابتلا به بيماري کوويد ?? و انتقال ويروس کرونا مي شود، رعايت فاصله اجتماعي و تهويه مناسب است.
 دکتر مهشيد فر اظهار داشت : استفاده از ماسک در فضاي بسته و در جاهايي که تجمع زياد است ، ضروري مي باشد.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261335
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings