• 1400/04/05 - 15:14
  • - تعداد بازدید: 138
  • - تعداد بازدید کنندگان: 138
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

زنان 2 برابر مردان به بيماري آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند

زنان ? برابر مردان به بيماري آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند

261762.mp3 زنان 2 برابر مردان به بيماري آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند


زنان ? برابر مردان به بيماري آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند
زنان ? برابر مردان به بيماري آرتريت روماتوئيد مبتلا مي‌شوند
آرتريت روماتوئيد يک بيماري التهابي ناشي از اختلالات خود ايمني بوده و زنان دو برابر مردان به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.
سيد ضياء الدين مظهري عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ايرنا افزود: آرتريت روماتوئيد موجب تورم و تخريب تدريجي مفاصل حرکتي مي شود و روز به روز محدوديت حرکتي را افزايش مي دهد.
وي اظهار داشت: علت اصلي بروز اين بيماري به طور دقيق مشخص نيست، ولي بررسي ها نشان مي دهد عوامل ارثي، استعمال دخانيات، اضافه وزن و چاقي، نوع مواد خوراکي و عادات غذايي از عوامل زمينه ساز و شيوع آرتريت روماتوئيد است.
عضو انجمن تغذيه ايران ادامه داد: افرادي که زمينه ارثي و ژنتيکي اين بيماري را دارند، به طور دائم  فعل و انفعالاتي را در سيستم سوخت و ساز خود هدايت مي کنند و مواد توليد شده موجب آسيب، تخريب غضروف ها و تغيير بافت استخواني و مفاصل مي شوند.
به گفته وي، نوع تغذيه، ميزان انرژي دريافتي از طريق خوراک روزانه، حذف بعضي مواد غذايي در پيشگيري از چاقي  در تسکين و کاهش التهابات مفاصل، به خصوص مفاصل حرکتي، تاثيرگذار بوده و  در کنار  درمان هاي دارويي يا جراحي و فيزيوتراپي، اجراي يک برنامه غذايي متناسب با نوع التهاب،  فرسودگي و تخريب مفاصل، طول مدت بهبودي را کوتاه تر مي کند.
اين استاد دانشگاه افزود: از جمله مواد غذايي مستعد کننده بيماري آرتريت روماتوئيد  گوشت قرمز و  مصرف زياد مواد پروتئيني و قهوه  است و در عين حال مصرف ماهي روغن زيتون، سبزيجات و ميوه جات باعث کاهش عوارض اين بيماري مي شود.
مظهري تصريح کرد: استفاده از ماهي، به خصوص ماهي هاي پر چرب، منبع خوبي براي تامين اسيدهاي چرب امگا ? محسوب مي شود و به موازات استفاده از برنامه غذايي متناسب و متعادل، گنجانيدن دو وعده در طول هفته بسيار تاثير گذار خواهد بود.
وي اظهار داشت: مشکلات حرکتي و درد مفاصل ممکن است اولين تظاهرات آرتريت، آرتروز و نقرس باشد که باعث تحليل رفتن مفصل يا غضروف شده ولي ما اغلب توجه چنداني به اين عوارض نمي کنيم و علائم و دردهاي هشداردهنده را ناديده گرفته و به خوددرماني مي پردازيم.
عضو انجمن تغذيه ايران خاطرنشان کرد: از بين رفتن فرصت هاي طلايي براي درمان آرتريت روماتوئيد، باعث  از بين رفتن تدريجي غضروف و آسيب وارد شده به مفاصل  شده و فرد مبتلا را زمين گير مي کند، در حاليکه با اقدام و مراجعه به موقع به متخصص مربوطه،  کنترل وزن  زير نظر يک کارشناس و يا متخصص تغذيه، نه تنها از تورم مفاصل و گسترش بيماري جلوگيري مي شود، بلکه صرفه جويي بسياري نيز از نظر هزينه هاي درمان بيماري در حالت هاي پيشرفته يا از کارافتادگي خواهد شد.
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261762
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings