• 1395/09/13 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 376
  • - تعداد بازدید کنندگان: 376
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

ستاندارد‌سازي‌ ساخت‌وسازهاي بيمارستاني و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهاي جهاني

رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران :استاندارد‌سازي‌ ساخت‌وسازهاي بيمارستاني و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهاي جهاني از اهميت ويژه اي برخوردار است

260703.mp3 ستاندارد‌سازي‌ ساخت‌وسازهاي بيمارستاني و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهاي جهاني


    

 

روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران :دکتر حاجي مير اسماعيل رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران و رئيس سومين کنگره تخصصي ساخت بيمارستان و مديريت منابع و تجهيزات اظهار داشت :  استاندارد‌سازي‌ ساخت‌وسازهاي بيمارستاني و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهاي جهاني از اهميت ويژه اي برخوردار است.
رئيس دانشگاه با بيان مطلب فوق عنوان کرداز آنجائيکه نظام سلامت به عنوان يکي از زير نظامهاي اصلي جامعه به دليل پيچيدگي و مسائل خاص خود در معرض بيشترين تحولات مي باشد و در اين ميان با توجه به هزينه بري امر درمان بويژه احداث و نگهداري بيمارستانها لازم است توجه و مديريتي جامع بر آن حاکم باشد.
وي افزود:زندگي و سلامت افراد بسياري، در دستان نظام هاي بهداشت و درمان (سلامت) قرار دارد. از زايمان بي خطر يک نوزاد سالم گرفته تا مراقبت همراه بااحترام از يک فرد سالمند، بخش بهداشت و درمان مسؤوليتي حياتي و مداوم نسبت به افراد در کل دوره زندگي شان دارد.
دکتر حاجي مير اسماعيل ادامه داد: در بخش سلامت، بيمارستان، به عنوان يکي از نهادهاي مهم ارائه دهنده خدمات بهداشتي درماني و آموزشي کشور به شمار مي رود که با تسهيلات ويژه خود در بازگشت سلامت جسماني و رواني افراد بيمار جامعه، آموزش نيروهاي متخصص بخش بهداشت درمان، پژوهشهاي پزشکي و نهايتا ارتقا سطح سلامت جامعه نقش اساسي ايفا مي کند. از سوي ديگر براساس مطالعه وسيع بانک جهاني، بين ?? تا ?? درصد منابع بخش سلامت در کشورهاي در حال توسعه، به بيمارستانها اختصاص دارد. بنابراين استفاده بهينه و صحيح از منابع آنها بايستي کانون توجه مديران و مسوولان بيمارستاني قرار گيرد.
وي اضافه کرد:استاندارد‌سازي‌ ساخت‌وسازهاي بيمارستاني و دارابودن برنامه مدون منطبق با استانداردهاي جهاني از اهميت ويژه اي برخوردار است. اين مشکل همچنين در حوزه نگهداشت اين سازه‌ها به چشم مي‌خورد. به‌طور کلي در طراحي، ساخت، نگهداشت و بهره‌برداري بيمارستان‌ها در کشور، وزارت بهداشت به‌عنوان سياستگذار بايد داراي استراتژي قابل‌قبول در اين عرصه باشد.
دکتر حاجي مير اسماعيل عنوان کرد:بسياري از بيمارستان‌ها از نظر مقاوم‌سازي‌ داراي ضعف هستند. بايد برنامه‌اي براي جلوگيري از فرسودگي سريع بيمارستان‌ها در پيش گرفته شود. تعداد زيادي از بيمارستان‌هايي که در چند سال اخير ساخته شده به سبک و سياق بيمارستان‌هايي بوده که حدود 30 تا 40سال پيش ساخته شده است. درحالي‌که در دنيا معماري پايدار و نحوه استفاده حداکثري از انرژي از بحث‌هاي مهم در اين نوع ساخت و ساز‌ها است.
وي خاطرنشان کرد:معماري بيمارستاني بايد متناسب با افرادي که در اين فضا در گردش هستند اعم از بيمار، همراهان بيمار و پرسنل بيمارستان ساخته شود چرا که افراد نام‌برده از نظر روحي در وضعيت مناسبي نيستند و تحت‌تأثير مسائل و مشکلات و رنج‌هاي حاصل از بيماري و حتي شاهد مرگ هستند. به همين دليل اکثر بيمارستان‌هايي که در دنيا ساخته مي‌شود به نور، رنگ، مصالح، ترکيب رنگ و هارموني آنها با طراحي و فضاي داخلي بيمارستان اهميت زيادي داده مي‌شود چون براساس يافته‌هاي علمي و تحقيقات پزشکي مي‌تواند در فرايند درمان و کاهش مدت اقامت و تسريع در ترخيص بيمار از بيمارستان نقش بسيار مهمي ايفا کند.
  رئيس سومين کنگره تخصصي ساخت بيمارستان و مديريت منابع و تجهيزات در خاتمه گفت: از آنجا که در کشور‌هاي پيشرفته مصالح به‌کار گرفته شده، طراحي، ساخت، بهره‌برداري و نگهداشت بيمارستان‌ها براساس استاندارد صورت مي‌گيرد، يعني پروسه مطالعه، بودجه‌بندي، برنامه‌ريزي و... با قانون و مقررات سختگيرانه انجام مي‌شود بيمارستان‌ها حدود 100تا 150سال عمر مي‌کنند و گاه با بازسازي‌هاي خيلي دقيق عمر آنها را افزايش مي‌دهند و گاه نيز تغيير کاربري مي‌دهند و براي کارهاي ديگر از آن استفاده مي‌کنند. اما در کشور ما عمر مفيد بيمارستان‌ها 30تا 40سال بيشتر نيست و بعد از اين مدت شروع به فرسودگي مي‌کنند.


****************************
گفتني است:سومين کنگره تخصصي ساخت بيمارستان و مديريت منابع و تجهيزات (Hospital Build & Facility Management) در تاريخ 28 الي 29 آذرماه 1395 با وب سايت اختصاصي www.hospitalbuild.ir به همراه جشنواره تقدير از خيرين سلامت و پيشگامان ساخت بيمارستان در مرکز همايشهاي بين المللي رازي دانشگاه علوم پزشکي ايران  برگزار مي گردد .
 اين کنگره به همت دانشگاه علوم پزشکي ايران و مجمع خيرين سلامت کشور و با مشارکت و همکاري کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي- سازمان برنامه و بودجه- معاونتهاي درمان و توسعه مديريت و منابع وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي-  دفتر توسعه منابع فيزيکي و امور عمراني وزارت بهداشت –سازمان غذا ودارو –سازمان نظام پزشکي جمهوري اسلامي ايران- سازمان مجري ساختمانها و تاسيسات دولتي و عمومي وزارت راه و شهرسازي - مرکز مديريت بيمارستاني و تعالي خدمات باليني- مرکز مديريت حوادث وفوريتهاي پزشکي-  مرکز نظارت و اعتبار بخشي امور درمان - جامعه مهندسان مشاور ايران - دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي - دانشگاه علوم پزشکي تهران–دانشکده معماري وشهرسازي دانشگاه شهيد بهشتي-دانشگاه تهران- سازمان تامين اجتماعي – مرکز تحقيقات مديريت بيمارستاني –انجمن علمي اداره امور بيمارستانها – انجمن متخصصين تجهيزات پزشکي کشور-شرکت هاي اوزان و سرمايه گذاري خانه سازي ايران وابسته به سازمان تامين اجتماعي و اداره کل استاندارد استان تهران در تاريخ 28 الي 29 آذرماه 1395 با وب سايت اختصاصي www.hospitalbuild.ir به همراه جشنواره تقدير ازخيرين سلامت وپيشگامان ساخت بيمارستان وامتياز بازآموزي براي متخصصين،مديران وکارشناسان وکارگاههاي تخصصي ،درمرکز همايش هاي بين المللي رازي برگزارمي شود.در اين کنگره تازه ترين دستاوردها در زمينه هاي ساخت و تجهيز بيمارستانهاي ايمن با طراحي هاي نوآورانه مورد بحث و تحليل صاحب نظران قرار خواهد گرفت
شعار کنگره:
شعار کنگره ايجاد عزم ملي براي هماهنگي نهادهاي ذيربط وافزايش جلب مشارکتهاي مردمي در جهت ساخت و تجهيز بيمارستانهاي ايمن با طراحي هاي نوآورانه  است.
اهداف کنگره:
هدف کنگره يکپارچه سازي و هماهنگي بين کليه دستگاهها و نهادهاي مرتبط و فعال در حوزه ساخت بيمارستان و مديريت منابع و تجهيزات در سطوح نيازسنجي ، طراحي ، مشاوره ، تصويب ، پيمانکاري ، اجراء ، نظارت و بهره برداري به منظور افزايش بهره وري منابع و جلب مشارکتهاي مردمي و ساخت و تجهيز بيمارستانهاي جديد بر اساس آخرين استانداردهاي بين المللي و ملي و خدمت رساني بهتر به بيماران مي باشد .
محورهاي کنگره
1.    رويکردهاي جديدوتجربيات بين المللي درتامين منابع مالي،ساخت،تجهيز و بهره برداري ازبيمارستان وراهکارهاي افزايش مشارکتهاي مردمي
2.    طراحي و ساخت و تجهيز بيمارستانهاي بزرگ (Mega Hospitals)
3.    رويکردها و تکنولوژي هاي نوين طراحي و ساخت و تجهيز بيمارستانهاي آينده
4.    تاسيسات نوين بيمارستاني و رويکردهاي بهينه کاهش مصرف انرژي در بيمارستانها
5.    تجهيزات نوين در بيمارستانهاي آينده
6.    مهندسي نگهداشت منابع فيزيکي و تجهيزات بيمارستانها
7.    چالشها و راهکارهاي طراحي و ساخت و تجهيز بيمارستانها


 




  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260703
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings