• 1400/03/29 - 08:12
  • - تعداد بازدید: 97
  • - تعداد بازدید کنندگان: 97
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

سه راهکار اساسي براي در امان ماندن از گرما زدگي

سه راهکار اساسي براي در امان ماندن از گرما زدگي

261750.mp3 سه راهکار اساسي براي در امان ماندن از گرما زدگي









? راهکار اساسي براي در امان ماندن از گرما زدگي



? راهکار اساسي براي در امان ماندن از گرما زدگي


يک متخصص تغذيه به بيان توصيه‌هايي براي براي در امان ماندن از گرما زدگي پرداخت.
دکتر فرزاد شيدفر در پاسخ به اين سوال که مصرف چه خوراکي‌هايي براي جلوگيري از گرمازدگي توصيه مي‌شود؟، گفت: براي پيشگيري از گرمازدگي در درجه اول بايد به وضعيت ذخيره آب بدن توجه ويژه شود و از اين رو حتما بايد در طول روز به مقدار کافي آب بنوشيم تا از خطر کم آبي مصون بمانيم.
اين پزشک متخصص ضمن اشاره به اينکه هر فرد به طور متوسط بايد در طول روز حدود ? ليوان آب دريافت کند، ادامه داد: آب ميوه‌ها هم داراي مقداري آب هستند، ولي از آنجايي که ممکن است آب ميوه و شربت به دليل داشتن شکر نتوانند آب مورد نياز يدن را تامين کنند، معيار مناسب براي سنجش ميزان آب دريافتي بدن ? ليوان آب آشاميدني در طول روز و يا يک سي سي آب به ازاي هر کيلوکالري انرژي مورد نياز است و براي مثال اگر انرژي مورد نياز فردي ???? کيلو کالري باشد، بايد ???? سي سي يا ? ونيم ليتر آب در شبانه روز مصرف کند.
ستاد دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه مقدار آب مورد نياز در افراد مختلف، متفاوت است و به عواملي نظير جثه، وزن، قد و مقدار انرژي مورد نياز روزانه فرد بستگي دارد، افزود: در شرايط عادي مصرف ? ليوان آب در طول روز مقدار مناسبي براي تامين آب مورد نياز بدن در بيشتر افراد است، اما ممکن است اين مقدار بنا به شرايط تغيير پيدا کند و براي مثال اگرشخصي در دماي بسيار بالا و در ساعات طولاني مدت بيرون از خانه مجبور به فعاليت شديد باشد، نياز بيشتري به آب دارد چرا که دفع آب از طريق تعريق موجب کمبود آب بدن مي‌شود و فرد در چنين شرايطي بايد ميزان آب مصرفي خود را در طول روز افزايش دهد.
وي با اشاره به اينکه براي جلوگيري از گرمازدگي توصيه مي‌شود افراد به ويژه در فصل گرما از مواجهه طولاني مدت با آفتاب شديد و کار کردن زير نور خورشيد خودداري کنند و بهتر است فعاليت‌ها در اين ايام زير سايه انجام شود، اظهار کرد: نکته بعدي در خصوص پيشگيري از بروز گرمازدگي استفاده از سبزيجات، سالاد و ميوه‌جات فصل تابستان است و توصيه مي‌شود افرادي که در ساعات طولاني مدت زير نور آفتاب مشغول فعاليت هستند، مصرف اين مواد غذايي را به مقدار زياد در برنامه غذايي خود قرار دهند چرا که مصرف آن‌ها به مقدار قابل توجهي آب مورد نياز بدن را تامين مي‌کنند.
اين متخصص تغذيه در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينکه چنانچه فردي دچار گرمازدگي شد، مصرف چه خوراکي‌هايي مي‌تواند کمک کننده باشند؟، توضيح داد: نکته مهم براي کمک به افرادي که دچار گرمازدگي شده اند، تامين آب مورد نياز و از دست رفته آن‌ها است و بسته به اينکه ميزان بروز اين عارضه در اشخاص چه قدر است، مراقبت‌ها هم متفاوت هستند، اما به طوري کلي در گرما زدگي خفيف خنک نگه داشتن پوست بدن بيمار از طريق شست‌وشو، رساندن آب به مقدار مناسب و با دماي معتدل به نحوي که آب نه بسيار سرد و نه بسيار گرم باشد و همچنين استفاده از دوغ خانگي مي‌توانند کمک کننده باشند و در خصوص مصرف دوغ بايد توجه داشت که مصرف دوغ‌هاي صنعتي به دليل بالا بودن مقدار نمک در آن‌ها توصيه نمي‌شود.
وي ضمن بيان اينکه افرادي که دچار گرمازدگي شده اند حتما بايد مصرف ميوه‌جات و سبزيجات را در برنامه غذايي خود افزايش دهند، اضافه کرد: چنانچه براي جبران آب از دست رفته بدن از شربت استفاده شود، حتما بايد مقدار شکر موجود در آن بسيار اندک باشد، چرا که هر چه شربت شيرين‌تر باشد، شانس براي جبران آب از دست رفته بدن کمتر است و حتي ممکن است دفع آب هم افزايش پيدا کند و به همين دليل مصرف آب معمولي اولويت بيشتري دارد.
اين پزشک متخصص متذکر شد: هنگامي که گرمازدگي شديد باشد و بيمار دچار بيهوشي شود، شخص حتما بايد به مراکز درماني رود و بستري شود تا کارد درمان بتوانند با استفاده از مايعات تزريقي به بيمار کمک کنند و ذخيره آب بدن فرد را در شرايط متعادل قرار دهند و بنابراين بر اساس شدت گرمازدگي اقدامات درماني که انجام مي‌دهيم، متفاوت است.
منبع: ميزان



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261750
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings