شير مادر يک ماده بسيار مغذي براي نوزادان است
فوق تخصص نوزادان مرکز شهيد اکبر آبادي: شير مادر يک ماده بسيار مغذي براي نوزادان
261192.mp3
شير مادر يک ماده بسيار مغذي براي نوزادان است
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم ايران: شير مادر يک ماده بسيار مغذي براي نوزادان است.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: دکتر مريم سابوته ، فوق تخصص نوزادان مرکز آموزشي درماني شهيد اکبر آبادي در گفتگو با خبرنگار دانشگاه عنوان کرد: اساس تاسيس بانک شير در دنيا اين هست که شير مادر يک ماده بسيار مغذي براي نوزادان ( رسيده و نارس ) است و بر اساس تحقيقات بين المللي ثابت شده که نوزاداني که با شير مادر تغذيه مي شوند 6 برابر کمتر از نوزاداني که از شير خشک استفاده مي کنند، دچار مرگ و مير مي گردند.
عضو هيئت علمي دانشگاه ايران بيان کرد: گفتني است سيستم ايمني نوزادان نارس ضعيف است، در نتيجه آنها به بيماري هاي مختلفي دچار مي شوند که از مهمترين آنها مي توان به بيماري مهلک بنام NEC ( روده سياه) اشاره کرد، در نتيجه تغذيه با شير مادر يکي از راههاي پيشگيرانه براي جلوگيري از ابتلا به بيماري ، بويژه در نوزادان نارس است.
دکتر سابوته اظهار کرد: طبق اعلام آکادميک طب اطفال آمريکا ، نوزادان در درجه اول از شير مادر خود تغذيه شوند ، در صورت عدم شرايط مناسب از شير جايگزين که بهترين آنها شير پاستوريزه مادر هست استفاده گردد.
وي افزود: حدود 120 سال از تاسيس بانک شير در دنيا مي گذرد و کشور برزيل با دارا بودن بيش از 120 بانک شير توانسته 70 درصد از مرگ و مير نوزادان جلوگيري نمايد.
لازم به ذکر است اولين بانک شير در شهر تبريز سال 95 ايجاد شد و به علت ضرورت مقرر شد تا اين موضوع در تمام دانشگاههاي کشور اجرايي شود ، لذا اولين بانک شيراستان تهران توسط دانشگاه علوم پزشکي ايران در مرکز شهيد اکبر آبادي تاسيس گرديد و در اين سه ماه حدود 140 ليتر شير مادر به صورت پاستوريزه در اين بانک فريز شده است.
فوق تخصص نوزادان مرکز آبادي تصريح کرد: در بانک شير ، شير اهدائي توسط مادران داوطلب بعد از انجام مراحل پاستوريزه به تغذيه نوزادان نارس و کم وزن رسانده مي شود.
ايشان در خصوص شرايط اهداء شير خاطر نشان کرد: تمامي آزمايشات غربالگري در ارتباط با بيماريهاي عفوني براي مادران داوطلب انجام مي گردد و بر اساس نتايج آزمايشات و تاييد صلاحيت باليني، مادران مي توانند شير اضافي علاوه بر تغذيه نوزدان خود را به بانک شير اهداء نمايند.
دکتر سابوته اشاره کرد: تمام شيرها قبل از ذخيره شدن کشت مي شوند و در صورت تاييد ، مراحل پاستوريزه، هولدر و فريز کردن بر روي آنها به مدت سه ساعت انجام مي گردد و مجددا به صورت راندوم کشت ميکروبي مي شوند که بين سه تا 6 ماه ماندگاري دارد و به صورت رايگان به نوزادان نارس داده مي شود.
همچنين بايد گفت بيشتر مواد مغذي ( پروتئين و قند و چربي ) شير فريز شده حفظ مي گردد، البته مقداري از مواد ايمني بخش آن کاهش مي يابد که باز هم مفيدتر از شير خشک براي تغذيه نوزادان است.
وي اعلام نمود: هزينه فرآوري شيرهاي اهدايي به اين بانک براي هرانس شير حدود 12 هزار تومان است که به علت هزينه مضاعف براي بيمارستان مي بايست با حمايت مسئولين و خيرين تحت پوشش بيمه اي قرار گيرد.
ايشان در مورد مسئله محرميت و خويشاوندي براي مصرف از شير اهدايي ذکر کرد: بر اساس فتواي مراجع تقليد و مقام معظم رهبري چون نوزاد مستقيم از سينه مادر شير نمي نوشد و شيرهاي اهدايي در بانک با يکديگر ترکيب مي شوند ، در نتيجه اين مسئله از نظر شرعي مشکلي ندارد.
: