علائم باليني جديد در کودکان مبتلا به کوويد/ درصد ابتلاي کودکان چقدر افزايش يافته است؟
علائم باليني جديد در کودکان مبتلا به کوويد/ درصد ابتلاي کودکان چقدر افزايش يافته است؟
261835.mp3
علائم باليني جديد در کودکان مبتلا به کوويد/ درصد ابتلاي کودکان چقدر افزايش يافته است؟
علائم باليني جديد در کودکان مبتلا به کوويد/ درصد ابتلاي کودکان چقدر افزايش يافته است؟
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه در پيک جديد کرونا با افزايش تعداد موارد ابتلا در کودکان مواجهيم، بيان داشت: نسبت به پيک هاي قبل درگيري ريوي بر اثر کوويد در گروه کودکان بيشتر ديده مي شود.
دکتر عليرضا ناطقيان با اشاره به اينکه متأسفانه موارد شديد بيماري و موارد منجر به بستري کودکان در حال افزايش است، به خبرنگار بهداشت نيوز گفت: من چون هم در مرکز خصوصي و هم دولتي مشغول به کارم، مي توانم با قاطعيت بگويم هم موارد خانوادگي و هم درگيري ريه در کودکان با عوارض شديد نسبت به قبل بسيار زيادتر شده است.
آمار ابتلا به کرونا در کودکان از ? درصد به ?? درصد رسيده است
وي افزود: به نظر من آمار ابتلا در کودکان را بايد روزانه جمع آوري و ارائه دهند و نقص سيستم بهداشتي ما اين است که هيچ آمار دقيقي براي کودکان به طور مجزا نداريم.
اين فوق تخصص عفوني کودکان خاطرنشان کرد: مثلا در آمريکا آمار ابتلاي کودکان را هفتگي يا دو هفتگي از دانشگاه هاي مختلف خود مي گيرند و چاپ مي کنند و آمارهايشان نشان مي دهد اگر درصد درگيري کودکان در يک جمعيت، قبلا دو درصد بوده است، الان به ?? درصد و حتي در دو هفته پيش به ?? درصد هم رسيده است.
شروع درگيري ريه ي زودرس در کودکان کرونايي
ناطقيان گفت: از جمله علائم باليني کودکان در پيک جديد و جهش جديد اين است که با تب ناگهاني نسبتا بالا مراجعه مي کنند و اغلب علائم گوارشي دارند و در روزهاي سوم و چهارم به بعد که علائم تنفسيشان واضح مي شود، حتي در بين بچه هايي که تک سرفه دارند و علائمشان نبايد درگيري ريه را نشان دهد، وقتي سي تي اسکن انجام مي دهيم، شروع درگيري ريه را به صورت زودرس مي بينيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران اضافه کرد: بنابراين الان اينکه چه درمان هايي را براي کودکان مبتلا به کوويد در نظر بگيريم که کارشان به آي سي يو و موارد شديدتر نرسد بسيار مهم است.
خانواده ها چه زماني کودک را به مرکز درماني ببرند؟
وي در خصوص مراجعه دير خانواده ها براي درمان کودکانشان اظهار داشت: متأسفانه برخي خانواده ها شبانه به مراکز درماني مراجعه مي کنند و برخي از اين درمانگاه هاي سرپايي ما نحوه صحيح برخورد با کودک مبتلا به کوويد را نمي دانند، بنابراين خانواده ها چند روز مسير اشتباه درماني را طي مي کنند و وقتي وضعيت بدتر مي شود به مراکز تخصصي مراجعه مي کنند.
عليرضا ناطقيان ادامه داد: در اين رابطه معاونت درمان بايد بازبيني اي در سطح کشور انجام دهد و پروتکل هاي درماني براي نحوه ي برخورد با کودکان مبتلا به کرونا جدي تر دنبال شود و اينطور باشد که آن ها زودتر به مراکز تخصصي ارجاع داده شوند.
اين فوق تخصص عفوني کودکان تأکيد کرد: اگر خود والدين مثبت نباشند و سابقه تماس نزديک با افراد آلوده را نداشته باشد، ايراد ندارد که در صورت ابتلاي کودکشان، دو تا سه روز درمان هاي حمايتي را در منزل انجام دهند و روز چهارم که علائم کامل تر مي شود به مراکز تخصصي مراجعه کنند.
وي گفت: اما در حال حاضر موارد زيادي داريم که پدر و مادر مثبت هستند ولي کودک خود را به خوبي بررسي نکرده و درمان هاي لازم را برايش انجام نداده اند. در اين دست موارد والدين نبايد معطل کنند و بايد زودتر به مراکز تخصصي براي درمان جدي کودک مراجعه کنند.
افزايش عوارض بلندمدت کرونا در کودکان
ناطقيان با اشاره به اينکه هنوز آمار مرگ بر اثر کوويد در کودکان پايين است، عنوان کرد: طبق بررسي هاي انجام شده در خصوص عوارض بلند مدت کرونا بر کودکان، تقريبا ??درصد کودکان بستري شده در بيمارستان هاي ايتاليا و انگلستان حتي تا ? ماه عوارض طولاني مدت داشته اند، آزمايشاتشان مختل بوده يا کودک از مشکلاتي رنج مي برده است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران افزود: در ايران نيز مواردي از کودکان را داريم که بعد از يک ماه يا بيشتر با علائم مختلف گوارشي و تنفسي مراجعه مي کنند که اينها تبديل به واژه اي خاص به نام " long covid" شده اند و به عبارت ديگر ميزان بروز "عارضه التهابي چند سيستمي" در کودکان افزايش يافته است.
بازگشايي مدارس با توجه به شرايط موجود صحيح نيست
وي در خصوص بازگشايي مدارس گفت: با توجه به وضع موجود با بازگشايي مدارس با حالت سنتي خود مخالفم زيرا هنگام بازگشايي مدارس وارد فصلي مي شويم که عفونت هاي تنفسي ديگر نيز شيوع پيدا مي کنند و اگر ويروس آنفلوانزا هم شيوع يابد، مديريت اين شرايط با توجه به امکانات سطح کشور غير ممکن خواهد بود.
ناطقيان اشاره داشت: پس اگر قرار است بازگشايي صورت گيرد بايد با آموزش کامل اوليا و دانش آموزان، به صورت شيفت بندي و با کمترين تعداد دانش آموزان و با نظارت شديد وزارت بهداشت روي عملکرد مدارس (گزارش موارد دقيق بيماري) اتفاق بيفتد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران به بهداشت نيوز گفت: اينکه ?? تا ?? دانش آموزان در يک فضاي بسته قرار گيرند و انتظار داشته باشيم در کلاس و زنگ تفريح پروتکل رعايت کنند تقريبا غير ممکن است. واکسيناسيون معلمان خوب است اما کافي نيست خصوصا با افزايش موارد ابتلا در دوره کودکي و نوجواني در پيک جديد.
: