علت ضعف بيشتر مردان در برابر کرونا در مقايسه با زنان
ايسنا نوشت: يک متخصص بيماريهاي عفوني با اشاره به موارد ابتلا و مرگ و مير بالاي مردان بر اثر کرونا، عوامل مختلفي را در اين امر دخيل دانست.
دکتر بهزاد مهدويان به مناسبت هفته جهاني سلامت مردان (?? تا ?? خرداد) با بيان اينکه مردان در برخي بيماري ها نسبت به زنان ضعيف تر هستند، گفت: يکي از اين بيماري ها که در يک سال گذشته شايع شده بيماري کروناست که متاسفانه آمار ابتلا و مرگ و مير مردان در آن به نسبت زنان بالاتر است.
وي عوامل مختلفي را در اين موضوع دخيل دانست و افزود: اولين عامل شايد احساس قدرتي است که مردان در برابر اين بيماري دارند. متاسفانه برخي مردان فکر مي کنند بدن قوي دارند و در مقابل اين بيماري به اصطلاح کم نمي آورند و لذا کمتر دستورالعمل هاي بهداشتي را رعايت مي کنند، اين درحالي است که کرونا حتي برخي ورزشکاران قهرمان را هم در جهان از پاي درآورده است.
مهدويان گفت: عامل موثر ديگر در اين زمينه بحث دير مراجعه کردن مردان به مراکز درماني است. متاسفانه مردان با همان تصور قوي بودن فکر مي کنند بيماري را به راحتي پشت سر مي گذراند و اغلب زماني که بيماري پيشرفت زيادي داشته جهت درمان مراجعه کرده اند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي کرمانشاه افزود: از طرفي برخي بيماريهاي زمينه اي مانند فشار خون درمردان بالاتر است و براي همين شدت بيماري کرونا در اين دسته از مردان سالمند بالاتر بوده و به تبع با تلفات بيشتري همراه است.
مهدويان عامل ديگر را بالا بودن ميزان استرس در مردان عنوان کرد وافزود: مردان مسئول مخارج زندگي هستند و همين استرس، ايمني بدن آنها را در مقابل برخي بيماري ها کاهش داده و مي توان اين مورد را هم يکي از علل بالا بودن موارد مرگ و مير ناشي از کرونا در مردان دانست.
وي به آمار بالاي استعمال دخانيات و مواد مخدر هم در مردان به نسبت به زنان اشاره کرد و افزود: اين هم عامل موثري در شدت گرفتن علائم بيماري کرونا است، چرا که بدن افرادي که سيگار يا مواد مخدر مصرف مي کنند به شدت در برابر اين بيماري ضعيف است.
مهدويان خاطرنشان کرد: در اوايل شيوع کرونا اين موضوع شايع شده بود که افرادي که مواد مخدر و بويژه ترياک مصرف مي کنند در برابر کرونا ايمني دارند که اين حرف از پايه اشتباه بوده و شاهد هستيم بسياري از همين افراد قرباني کرونا شده و يا با حال وخيم در مراکز درماني بستري هستند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني يادآور شد: از طرفي پيش آگاهي مردان نسبت به بيماري کرونا به نسبت زنان کمتر بوده و آنها توجه کمتري به اين بيماري و اطلاعات و علائم آن دارند.