• 1398/09/13 - 07:10
  • - تعداد بازدید: 666
  • - تعداد بازدید کنندگان: 666
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري ها دانشگاه ايران:

مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي به شدت از خوددرماني پرهيز کنند

مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري ها دانشگاه ايران: مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي به شدت از خوددرماني پرهيز کنند

261202.mp3 مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي به شدت از خوددرماني پرهيز کنند
 
مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري ها دانشگاه ايران: مبتلايان به آنفلوآنزاي فصلي به شدت از خوددرماني پرهيز کنند
به گزارش روابط عمومي دانشگاه: با توجه به شيوع بيماري انفلوآنزا، دکتر گل محمدي؛  مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري ها دانشگاه علوم پزشکي ايران ، نکات بهداشتي لازم براي پيشگيري از ابتلا به بيماري انفلوآنزا را عنون کرد.


امسال دو نوع ويروس آنفلوآنزا شامل H1N1 و H3N2 در مناطق مختلف جهان و ايران مشاهده شده و موارد ابتلا به ويروس H1N1 خيلي بيشتر از نوع ديگر ويروس بوده و اين ويروس، بيماري شديدتري را ايجاد مي‌کند. 


امسال سه هفته زودتر از سال گذشته، فعاليت ويروس آنفلوانزا آغاز شده و وقتي ويروسي زودتر فعاليت کند مي‌تواند مناطق جغرافيايي و تعداد مبتلايان بيشتري را در برگيرد.


در حال حاضر در اوج فعاليت ويروس آنفلوآنزاي فصلي در کشور هستيم. 


امسال، موارد بستري و فوت ناشي از آنفلوآنزاي فصلي در کشور نسبت به سال گذشته افزايش يافته است.


تاکنون 56 مورد فوت بر اثر آنفلوآنزاي فصلي در کشور ثبت و گزارش شده و همه جان باختگان، بيماري زمينه‌اي يا کهولت سن داشته‌اند.


بيشترين موارد فوتي ناشي از اين ويروس، مربوط به استان هاي تهران، مازندران و آذربايجان شرقي بوده است. 


همه افرادي که جان خود را به دليل ويروس آنفلوآنزاي فصلي از دست دادند، در بيمارستان بستري بودند و تحت درمان قرار داشتند اما جان خود را از دست دادند چون:


واکسيناسيون نشده بودند


يا ديرهنگام براي درمان مراجعه کرده بودند


و يا بيماري زمينه اي يا کهولت سن داشته‌اند. 


تغييراتي در ويروس ايجاد شده که امسال باعث تشديد موارد ابتلا و فوت در کشورهاي مختلف دنيا شده است. 


* پيش‌بيني مي‌کنيم که ظرف دو سه هفته آينده، موج فعال ويروس آنفلوآنزاي فصلي در کشور وجود داشته باشد.


انتظار داريم که مردم به نکات بهداشتي، دقيقا توجه کنند چون در مرحله‌اي قرار داريم که مهم‌ترين راه پيشگيري، رعايت نکات بهداشتي است. 


مهم‌ترين نکته بهداشتي در پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزاي فصلي، شستشوي دست‌ها به ويژه در کودکان است.


رعايت آداب تنفسي بسيار مهم است و افرادي که دچار علائم شبيه اين ويروس مي‌شوند بايد زمان سرفه و عطسه، دستمالي را جلوي دهان و بيني خود بگيرند و پس از استفاده، دستمال را در پلاستيک گذاشته و به سطل زباله بيندازند. 


افرادي که به ويروس آنفلوآنزاي فصلي مبتلا مي‌شوند بايد به شدت از خوددرماني پرهيز کنند چون خود درماني در اين افراد نگران کننده است و ممکن است موجب تشديد بيماري و بستري شدن آن‌ها در بيمارستان‌ها شود.


مصرف آنتي بيوتيک و داروهاي کورتون‌دار براي اين بيماران توصيه نمي‌شود، چون آنفلوانزاي فصلي، يک عفونت ويروسي است و خود به خود بهبود مي‌يابد البته استفاده از استامينوفن ساده، مايعات گرم و استراحت در منزل، به اين بيماران توصيه مي‌شود و نياز به مصرف داروي ديگري نيست. 


وقتي پزشک به بيماران توصيه مي‌کند که بايد در بيمارستان بستري شوند، بايد حتما اين کار انجام شود.


وقتي پدر و مادر مي‌بينند که فرزند خود در مدت کوتاهي از آنفلوآنزاي فصلي، بهبود پيدا مي‌کنند نبايد بدون نظر پزشک، اقدام به بردن فرزندان خود به مدرسه کنند چون اين ويروس هنوز در ترشحات تنفسي بيمار، وجود دارد و ممکن است ديگر دانش آموزان را نيز به اين ويروس مبتلا کند.


رعايت نکات دقيق بهداشتي از سوي مردم باعث مي‌شود که موج آنفلوآنزاي فصلي زودتر در کشور فروکش کند، بيماران کمتري به اين ويروس مبتلا شوند و نياز به درمان در بيمارستان داشته باشند و ضمن بهبود زودتر مبتلايان، بيماران کمتري جان خود را از دست دهند.


داروهاي سرکوب کننده سيستم ايمني مصرف مي‌کنند، مبتلايان به بيماري‌هاي تضعيف کننده سيستم ايمني، افرادي که نارسايي کبد و کليه دارند و افرادي که ديابت دارند و ديابت خود را به خوبي کنترل نداشته باشند، بيشتر در معرض ابتلا به ويروس شديد آنفلوآنزا هستند.
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261202
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings