• 1401/02/17 - 05:17
  • - تعداد بازدید: 200
  • - تعداد بازدید کنندگان: 200
  • زمان مطالعه: 13 دقیقه
معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت:

مبناي اصلاح آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان و دستياران انطباق آيين‌نامه‌ها با قوانين بالا دستي است

مبناي اصلاح آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان و دستياران انطباق آيين‌نامه‌ها با قوانين بالا دستي است/دانشجويان خوش‌فکر و با انگيزه بازوهاي مشورتي و فکري ما هستند

262250.mp3 مبناي اصلاح آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان و دستياران انطباق آيين‌نامه‌ها با قوانين بالا دستي است

دهمين روز نمايشگاه قرآن کريم



معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در خصوص بازنگري و اصلاح آيين‌نامه شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران ضمن تاکيد بر اين بازنگري بر اساس درخواست اعضاي شوراي صنفي دانشجويان، گفت: مبناي اصلاح آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان و دستياران بر اساس اصل انطباق آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با قوانين بالا دستي است. در مورد آيين‌نامه‌ شوراي صنفي دانشجويان، قانون بالادستي وجود دارد که بايد با آن هماهنگي صورت مي‌گرفت، اين قانون ضوابط ناظر مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال ?? است که تا کنون نيز اين مصوبه قطعي و لازم‌الاجرا است.







به گزارش مفدا، مسئله اصلاح آيين نامه شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران که به دنبال درخواست از سوي دانشجويان و فعالان شوراهاي صنفي دانشگاه‌ها در دستور کار معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت قرار گرفت، اين امر پس از بررسي‌هاي اتفاق افتاده در جلسات متعدد و استفاده از نظرات کارشناسان و دانشجويان به نسخه اصلاح شده آيين‌نامه منتج شد که در جلسه هيأت نظارت مرکزي بر شوراهاي صنفي با حضور نمايندگان دانشجويي شوراي صنفي و معاونان فرهنگي و دانشجويي دانشگاه‌ها و ساير اعضاء در حضور معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت ارايه گرديد که نکاتي را از سوي برخي از دانشجويان به دنبال داشت.



به دنبال اين اتفاق پايگاه خبري مفدا در حاشيه اجلاس معاونان فرهنگي و دانشجويي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور، به گفت‌وگو با دکتر عباس شيراوژن معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در خصوص چرايي بازنگري و اصلاحات در دست اقدام آيين‌نامه شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران پرداخت.



وي در ابتدا در خصوص چرايي اصلاحات در آيين‌نامه شوراي صنفي دانشجويان، بيان داشت: اين موضوع به دنبال درخواست مکتوبي بود که از سوي دانشجويان شوراي صنفي به دست ما رسيد که نياز به بازنگري در آيين‌نامه شوراهاي صنفي دانشجويان را عنوان و جدولي از موارد پيشنهادي را ارايه داده بودند.



حضور و انتخابات نمايندگان شوراهاي صنفي و فعاليت اين عزيزان در کنار معاونت‌هاي فرهنگي و دانشجويي مي‌تواند فضاي بهتري براي خدمت رساني در دانشگاه ايجاد کند و ما خود را از اين فضا محروم نخواهيم کرد



برگزاري جلسه هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي براي رسيدن به يک آيين‌نامه ايده‌آل و مطلوب



وي افزود: با توجه به تاکيد و اصرار دانشجويان عضو در شوراهاي صنفي در برگزاري هر چه سريعتر جلسات هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي و بازنگري در آيين‌نامه شوراهاي صنفي دانشجويان، برگزاري جلسه هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي براي رسيدن به يک آيين‌نامه ايده‌آل و مطلوب در دستور کار قرار گرفت.



معاون وزير بهداشت اضافه کرد: اين درخواست از سوي نمايندگان شوراي صنفي که عضو هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي دانشجويان هستند مطرح شد و درخواست اين عزيزان اکنون به صورت مکتوب در دسترس ما قرار دارد.



شيراوژن با تاکيد بر اين‌که مبناي اصلاح آيين نامه شوراي صنفي دانشجويان و دستياران بر اساس اصل انطباق آيين‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها با قوانين بالا دستي است، يادآور شد: در مورد آيين‌نامه‌ شوراي صنفي دانشجويان، قانون بالادستي وجود دارد که بايد با آن هماهنگي صورت مي‌گرفت، اين قانون ضوابط ناظر مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال ?? است که تا کنون نيز اين مصوبه قطعي و لازم‌الاجرا است و در وزارت علوم نيز حداکثر تلاش صورت گرفته شده است که آيين‌نامه منطبق بر ضوابط ناظر باشد.





فرآيند و ساختار شوراي صنفي در دانشکده‌ها و خوابگاه‌هاي وزارت بهداشت و علوم بايد حداکثر هماهنگي را داشته باشد



اين مقام مسؤول اضافه کرد: بنابراين تلاش شد تا آن ضوابط که در وزارت علوم نيز قابليت اجرا دارد و در حال اجرا شدن است و آيين‌نامه‌ شوراهاي صنفي در وزارت علوم نيز بر همان اساس نوشته شده است مورد توجه قرار گيرد و بر اساس آخرين بندهاي ضوابط ناظر حداکثر هماهنگي را داشته باشد. البته ساختار آموزشي وزارت بهداشت تفاوت‌هاي مختصري با وزارت علوم دارد، اما در دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها بايد فرآيند و ساختار شوراي صنفي در دو دستگاه بايد حداکثر هماهنگي را داشته باشد.



رييس هيأت نظارت مرکزي بر فعاليت‌هاي شوراهاي صنفي وزارت بهداشت تاکيد کرد: متاسفانه آيين‌نامه‌اي که در سال‌هاي گذشته مصوب شده است، مغايرت حداکثري با ضوابط ناظر دارد و حتي عناوين و ارکاني که در ضوابط، مورد تصريح قرار گرفته است، در آخرين آيين‌نامه‌ مصوب به آن توجه کافي نشده است، اسامي تغيير پيدا کرده و موجب ناهمگوني و عدم تجانس بين اين دو متن شده است. قطعا اگر بنا بود مراجع نظارتي نسبت به اين آيين‌نامه ورود کنند حتما دچار مشکل مي‌شديم چرا که اين آيين‌نامه از دقت قانوني و حقوقي کافي برخوردار نيست و مي‌تواند مصوباتش مورد اعتراض حقوقي قرار گيرد.



 معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اين اساس پيش‌نويس آيين‌نامه‌  به همت همکاران دبيرخانه آماده و قبل از جلسه هيأت مرکزي نظارت در اختيار دانشجويان و ساير اعضاي هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي قرار داده شد. اين هيأت متشکل از دو عضو اصلي دانشجويي، دو نفر از معاونان فرهنگي و دانشجوي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي، مدير کل دانشجويي و صندوق رفاه دانشجويان وزارت بهداشت و رييس مرکز خدمات آموزشي بر اساس آيين‌نامه قبل است.





شيراوژن تصريح کرد: در ابتداي اين جلسه که قريب به ? ساعت به طول انجاميد ضوابط ناظر مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي مرور شد تا اعضاي جلسه بدانند متن قانون بالادستي چيست و در ادامه متن پيش‌نويس آيين‌نامه‌ مورد بررسي قرار گرفت تا اصلاحاتي که نسبت به آيين‌نامه قبل داشت به بحث و گفت‌وگو گذاشته شود، که در نهايت  با نظر اکثريت حاضران به تصويب رسيد.



اين مقام مسؤول ادامه داد: در اين جلسه پيشنهادات اصلاحي در آيين‌نامه مورد توافق قرار گرفت، اما به اين دليل که نمايندگان دانشجويان تاکيد داشتند که فرصت بيشتري براي ارايه پيش‌نويس بهتر در اختيار آنان قرار گيرد، اين امکان را فراهم کرديم که تا انتهاي هفته جاري بتوانند موارد پيشنهادي خود را به دست ما برسانند و اگر چناچه منطبق بر ضوابط ناظر شوراي عالي انقلاب فرهنگي باشد، در ابتداي جلسه آينده هيأت نظارت بر شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران مطرح و مورد بررسي و گفت‌وگو قرار گيرد.



از پيشنهادات خوب دانشجويان شوراهاي صنفي که مخالفت و مغايرتي با ضوابط ناظر نداشته باشد در اصلاحات آيين‌نامه حمايت مي‌کنيم



وي با تاکيد بر تلاش معاونت فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت در توجه به نظرات و ديدگاه دانشجويان، افزود: بنده در اين جلسه تاکيد کردم و قول مساعد را به دانشجويان عزيزمان دادم که اگر مواردي که پيشنهاد دارند، قابل استفاده باشد و مخالفت و مغايرتي با ضوابط ناظر نداشته باشد، حتما مورد استفاده قرار خواهند گرفت و به نظر اعضاء خواهد رسيد و در صورت موافقت اعضاء به تصويب خواهد رسيد.





معاون وزير بهداشت در خصوص شايعات مطرح شده حاکي از محدود شدن شوراهاي صنفي با متن پيش‌نويس جديد آيين‌نامه‌ شوراهاي صنفي دانشجويان ضمن رد اين موضوع، بيان داشت: ما به دو متن ضوابط ناظر در اين خصوص و آيين‌نامه‌اي که وزارت علوم بر اين اساس ابلاغ کرده است رجوع کرده و در اين دو متن، ليست موارد را بررسي کرديم. به صراحت در اين آيين‌نامه آمده است که شوراهاي صنفي دانشجويي صرفا به موارد صنفي و رفاهي خواهند پرداخت و در چند سطر پايين‌تر آمده است که موارد صنفي و رفاهي شامل چه مواردي است و هيچ جاي خالي و يا موردي که امکاني براي تفسير داشته باشد در اين متن وجود ندارد.



پراکندگي زمينه‌هاي کاري شوراهاي صنفي موجب شده که آن تمرکزي را که انتظار مي‌رود بر مسائل صنفي و رفاهي نداشته باشند



شيراوژن در خصوص نگاه اعضاي شوراهاي صنفي براي رفع مشکلات آموزشي دانشجويان، بيان داشت: در اين ضوابط تصريح شده است که امور کمک آموزشي و تجهيزات کمک آموزشي جزء موارد صنفي و رفاهي است که ما نيز همين موارد را در آيين‌نامه‌هاي جديد ذکر کرده‌ايم. اتفاقا به نظر مي‌رسد پراکندگي زمينه‌هاي کاري شوراهاي صنفي موجب شده که آن تمرکزي که انتظار مي‌رود را بر مسائل صنفي و رفاهي نداشته باشند و اين در حالي است که اساسا انتخاب و فعاليت شوراهاي صنفي بر مبناي پيگيري مشکلات صنفي و رفاهي دانشجويان است.







اين مقام مسؤول گفت: در حال حاضر زمينه‌هاي مختلفي را شوراهاي صنفي به دست گرفته‌اند که دستيابي به نتيجه مطلوب را کاهش داده است. من فکر مي‌کنم اگر شوراهاي صنفي بتوانند در حوزه مسائل صنفي و رفاهي، انتقال داده‌هاي خوبي ميان دانشجويان و مسؤولان داشته باشند، بسياري از مشکلات حل خواهد شد و اعتماد بسيار خوبي ميان دانشجويان و مسؤولان شکل خواهد گرفت.



وي به گسترده شدن بيشتر شبکه شوراهاي صنفي در واحدهاي دانشگاهي در متن پيش‌نويس جديد  آيين‌نامه شوراهاي صنفي اشاره و اضافه کرد: متن جديدي که در جلسه هيأت نظارت تصويب شد فرصت جديدي را فراهم کرده است و آن اين‌که واحدهاي دانشگاهي که شوراهاي صنفي در آن تشکيل مي‌شد تنها دانشکده‌ها و خوابگاه‌ها بودند. در اصلاحات صورت گرفته مراکز آموزشي و درماني که در ضوابط ناظر هم مورد تصريح قرار گرفته بود به فهرست واحدهاي دانشگاهي افزوده شد؛ به اين معنا که تمامي بيمارستان‌هاي آموزشي ما که کارآموزان، کارورزان، دستياران و دانشجويان فوق  تخصصي در آن حضور و فعاليت مي‌کنند، داراي شوراي صنفي مستقلي خواهند شد.



در اصلاحات آيين‌نامه‌اي فضاي توسعه شبکه‌اي شوراهاي صنفي را بيش از گذشته خواهيم داشت



معاون وزير بهداشت افزود: در اثر اين اصلاحاتي که در آيين‌نامه پيش‌بيني شده است، فضاي توسعه شبکه‌اي شوراهاي صنفي را بيش از گذشته خواهيم داشت و به جاي يک شوراي صنفي در کل دانشگاه، شوراهاي صنفي متعددي در تمامي دانشکده‌ها، خوابگاه‌ها و مراکز آموزشي و درماني خواهيم داشت، اين مهم به موفقيت بيشتر شوراهاي صنفي در خدمت رساني به دانشجويان و همفکري با مسؤولان و مديران مياني دانشگاه‌ها خواهد انجاميد که اثرات مثبتي مي‌تواند داشته باشد.



اين مقام مسؤول متذکر شد: گاه ديده مي‌شد دانشجويان عزيز در خوابگاه‌ها افرادي که درخود را به عنوان نماينده صنفي دانشجويان معرفي مي‌کردند نمي‌شناختند و اين به دليل ارتباط ضعيف نمايندگان صنفي با دانشجويان است. بنابراين نظراتي که بر پايه آن خدمات رفاهي و تغذيه مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد بايد دقيق باشد که پيش‌نويس جديد مي‌تواند به رفع اين مشکل و ايجاد ارتباط بيشتر شوراهاي صنفي با بدنه دانشجويي منجر شود.





تلاش براي افزايش مشارکت دانشجويان در انتخابات شوراهاي صنفي دانشگاه‌هاي علوم پزشکي



وي در خصوص اهميت مشارکت بالاي دانشجويان در انتخابات شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران، به توجه به اين موضوع در متن پيش‌نويس جديد در آيين‌نامه شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران اشاره کرد و افزود: در آيين‌نامه قبلي به هر ميزاني که دانشجويان در انتخابات شرکت مي‌کردند آن انتخابات صحيح تلقي مي‌شد ولي به نظر مي‌آيد همين امر موجب  شکل‌گيري انتخابات کم شور و نشاط و امکان انتخاب فردي بدون پشتوانه آراي مناسب مي‌شد. اکنون لازم است که حداقل ?? درصد دانشجوان واحد خوابگاهي، دانشکده و مراکز آموزشي درماني در انتخابات شرکت کنند تا فضاي پر نشاط انتخاباتي را در دانشگاه داشته باشيم واين خود موجب مي شود شناخت نمايندگان منتخب شوراي صنفي از سليقه‌ها و مشکلات دانشجويان بيشتر باشد. در واقع وقتي شما منتخب کمتر از ? درصد دانشجويان باشيد آن‌گونه که بايد بر موضوعات جامعه هدف خود اشراف نداريد و شما آن چيزي را دغدغه دانشجويي مي‌دانيد و به مسؤولان منتقل مي‌کنيد که دغدغه يا سليقه و خواست اکثريت قابل توجه دانشجويان نيست.



فراهم آوردن شرايط حضور در شوراهاي صنفي براي دانشجويان فوق تخصصي/عقلانيت و پختگي بيشتر با حضور شوراهاي صنفي دانشجويان و دستياران در کنار هم



شيراوژن با بيان اين‌که در آيين‌نامه شوراهاي صنفي قبل، شرايط براي حضور دانشجويان فوق تخصصي فراهم نبود، ابراز داشت: در آيين‌نامه اصلاح شده اين امکان فراهم مي‌شود تا دانشجويان فوق  تخصصي بتوانند در شوراهاي صنفي حضور داشته باشند که بر اين اساس در مراکز آموزشي درماني نيز دبيران شوراهاي صنفي مستقلي خواهيم داشت، که دبيران اين شوراهاي صنفي احتمالا از بين دستياران انتخاب خواهند شد، زيرا دو سوم اعضاي اين شوراي صنفي بايد از جمع دستياران باشند پس دبير هم مي‌تواند از ميان دستياران تخصصي باشد و حقوق دستياران تخصصي را دنبال کنند. البته حضور دانشجويان و دستياران در کنار هم در جلسات شوراهاي صنفي از طرفي موجب عقلانيت و پختگي بيشتر و از سوي ديگر با خلاقيت، نوآوري و نشاط بيشتر همراه خواهد شد.





شيراوژن در پاسخ به اين سؤال که نقش شوراهاي صنفي را در رفع مشکلات دانشجويان چگونه مي‌بينيد؟ گفت: اگر ما بخشي از دانشجويان خوش‌فکر و با انگيزه را به عنوان بازوهاي مشورتي و فکري در کنار خود داشته باشيم، هم به تصميمات خلاقانه‌تر و نوآورانه‌تر مي‌رسيم و هم مي‌توانيم مسائل و مشکلات خود را با دانشجويان در ارتباط بگذاريم و همراهي بيشتر دانشجويان را خواهيم داشت. در اين شرايط دانشگاه ما نيز دانشگاه بانشاط‌تر، معقول‌تر و منطقي‌تري خواهد بود.



معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت ابراز داشت: بنابراين حتما حضور و انتخابات نمايندگان شوراهاي صنفي و فعاليت اين عزيزان در کنار معاونت‌هاي فرهنگي و دانشجويي مي‌تواند فضاي بهتري براي خدمت رساني در دانشگاه ايجاد کند و ما خود را از اين فضا محروم نخواهيم کرد، اما قانون‌مداري و قانون‌مندي و رعايت مقررات براي همه کمک کننده است و بايد ضوابط مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي و آيين‌نامه‌هاي ابلاغي به دانشگاه براي همه بايد محترم باشد حتي اگر به مذاق برخي خوش نيايد.





اين مقام مسؤول اضافه کرد: من اعتقاد دارم انتخابات شوراهاي صنفي، زمينه را براي مشارکت دانشجويان در مسائل خود فراهم مي‌کند و اين امکان را ايجاد خواهد کرد که در آينده مديران توانمندتري را براي فعاليت‌هاي دانشگاهي داشته باشيم، البته بسيار اخلاقي‌تر و منصفانه‌تر است که عزيزان ما در شوراهاي صنفي نيز از اين ظرفيت ايجاد شده براي بهبود ارتباط با دانشجويان و کمک به مسؤولان براي شناسايي مشکلات و رفع آن استفاده کنند نه براي تحت فشار گذاشتن مسؤولان براي مواردي که به دليل مشکلات اعتباري امکان حل آن را ندارند.



وي در پايان معاونان فرهنگي و دانشجويي در دانشگاه‌هاي علوم پزشکي را مورد خطاب قرار داد و يادآور شد: معاونان فرهنگي و دانشجويي نيز با فراهم آوردن زمينه مناسب، امکان اجرا و برگزاري انتخابات پرشور دانشجويي را فراهم کنند و در اجرا و نظارت بر انتخابات شوراهاي صنفي دانشجويان، انصاف، عدالت و قانون را مد نظر قرار دهند و اميدواريم با برگزاري انتخابات پر شور شرايطي فراهم شود اين شوراها بيش از گذشته آينه تمام نماي نظرات دانشجويان باشند.






  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 262250
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings