• 1400/07/09 - 04:20
  • - تعداد بازدید: 141
  • - تعداد بازدید کنندگان: 141
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه

مصرف خودسرانه گياهان دارويي، درمان سالمندان را پيچيده مي کند

مصرف خودسرانه گياهان دارويي، درمان سالمندان را پيچيده مي کند

261923.mp3 مصرف خودسرانه گياهان دارويي، درمان سالمندان را پيچيده مي کند



مصرف خودسرانه گياهان دارويي، درمان سالمندان را پيچيده مي کند



مصرف خودسرانه گياهان دارويي، درمان سالمندان را پيچيده مي کند


کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران با اشاره به اهميت رژيم هاي دارويي ساده تر براي سالمندان، گفت: خوددرماني و مصرف خودسرانه داروهاي گياهي  موجب تداخل دارويي و  پيجيده شدن درمان سالمندان مي شود.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر مهري محمدي؛ کارشناس مسئول تجويز و مصرف منطقي دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکي ايران در آستانه يکم اکتبر  برابر با نهم مهر ماه «روز جهاني سالمندان» گفت: در افراد مسن به علت تغييرات وابسته به سن، در جذب، دفع و اثرات داروها تغييراتي ايجاد مي شود.
وي افزود: در اين افراد نسبت به ساير گروه هاي سني، به علت ابتلا به اغلب بيماري هاي مزمن، اکثراً تحت درمان با داروهايي از چندين گروه متفاوت دارويي هستند و به دليل بروز بيماري هاي مختلف ناشي از افزايش سن، الگوي مصرف و تجويز دارو تغيير مي کند.
محمدي يادآور شد: شايع ترين داروهاي مصرفي در اين گروه داروهاي مسکن، ضد التهاب هاي مفصلي، داروهاي ضد فشار خون، داروهاي قلبي- عروقي و آرام بخش ها هستند.
وي اطهار کرد: علاوه بر اين، سير طبيعي سالمندي، خود به تنهايي دليلي محم و مستدل بر لزوم تغيير در شيوه دارو درماني در افراد سالمند است. همچنين سبک و شيوه زندگي افراد کهنسال نيز تاثير عمده اي بر روش مصرف دارو در آنان دارد.
 اين کارشناس با بيان اينکه در افراد مسن به علت بروز مشکلات حافظه اي، معمولاً پيش مي آيد که مصرف يک دوز دارو فراموش شود و يا به دليل فراموشي، دوز مصرفي را مجدد تکرار کنند، افزود: همانطور که فراموشي دوز دارو منجر به اختلال روند درمان مي شود، استفاده از دوز بالاي داروها نيز مي‌ تواند باعث مسموميت دارويي شود.
وي گفت: خوددرماني در افراد سالمند به علت دشوار بودن مراجعه به پزشک، باعث بروز مشکلات فراوان مي شود؛ سالمندان نسبت به ساير گروه ها توصيه هاي اطرافيان را جهت درمان به راحتي پذيرفته و داروهاي مختلف را بدون دليل مصرف مي کنند. همچنين برخي از افراد داروهاي خود را براي اقوام و آشنايان با همان ميزان که براي ايشان تجويز شده به ديگران توصيه مي کنند که دراين صورت ممکن است منجر به بروز مشکلات زياد و حتي مرگ شود.
وي با اشاره به لزوم احتياط در مورد مصرف و مشورت با متخصصان، خاطرنشان کرد: استفاده از دوز بالاي داروها مي‌ تواند منجر به مسموميت دارويي و عوارض غير قابل جبران و حتي مرگ شود. از طرفي ناپديد شدن علائم بيماري نيز مي تواند دليلي براي قطع دارو به حساب آيد که در موارد متعدد به شکست درمان منجر مي شود.
محمدي اظهار کرد: بسياري از سالمندان با اين فرض که مصرف گياهان دارويي و يا داروهاي گياهي هيچ مشکل و عوارضي ندارند آنها را سرخود تهيه و استفاده مي کنند اما چون آنها داروهايي ديگري را هم مصرف مي کنند بسياري از داروهاي گياهي مي تواند براي آنها مشکل ساز شده و درمان آنها را پيچيده کند.
وي به پزشکان توصيه کرد: رژيم هاي دارويي ساده تري براي سالمندان در نظر بگيرند؛ يعني داروهايي که در زمان هاي يکسان در شبانه روز مصرف شوند، تحويز کنند و يا تعداد داروهاي مصرفي را تا حد امکان کم کنند. علاوه بر اين عوارض و تداخلات دارو ها را به بيماران سالمند و همچنين اطرافيان آنها يادآور شوند و از تجويز قرص در اندازه بزرگ به علت کاهش بزاق و ايجاد مشکل بلع در افراد سالمند خودداري کنند.
محمدي افزود: تهيه ليست کامل داروهاي مصرفي بيمار و ارائه به پزشک در هنگام مراجعه، الصاق برچسب هاي راهنماي مصرف دارو روي بسته داروها در اندازه هاي بزرگ و استفاده از سرنگ براي تعيين ميزان دقيق داروهاي مايع براي بيماراني که مبتلا به لرزش دست و يا ناتواني حرکتي دارند، به منظور کاهش خطا در مصرف داروها مي توانند به سالمندان کمک کنند.
پايان خبر//



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261923
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings