• 1400/06/03 - 08:00
  • - تعداد بازدید: 207
  • - تعداد بازدید کنندگان: 207
  • زمان مطالعه: 6 دقیقه

مطالعه ، يادگيري زبان و بازي هاي فکري ،موثر در پيشگيري بيماري آلزايمرغير ژنتيکي

سي ام شهريور روز جهاني آلزايمر؛ مطالعه، يادگيري زبان و بازي هاي فکري موثر در پيشگيري آلزايمر غير ژنتيکي

261898.mp3 مطالعه ، يادگيري زبان و بازي هاي فکري ،موثر در پيشگيري بيماري آلزايمرغير ژنتيکي



مطالعه، يادگيري زبان و بازي هاي فکري موثر در پيشگيري آلزايمر غير ژنتيکي



سي ام شهريور روز جهاني آلزايمر؛


مطالعه، يادگيري زبان و بازي هاي فکري موثر در پيشگيري آلزايمر غير ژنتيکي

 

به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي :بيست و يکم ماه سپتامبر (سي‌ام شهريور ماه) روز جهاني آلزايمر نام گرفته است. آلزايمر شايع‌ترين نوع زوال عقل است که حافظه، افکار، مهارت‌هاي کلامي و قضاوت، درک مطلب و به طور کلي عملکرد شناختي بيمار را تحت تاثير قرار مي‌دهد. بيمار مبتلا شايسته احترام و درک متقابل است. خانواده فرد مبتلا با موقعيتي ترسناک و دشوار مواجه هستند و واکنش‌هاي اجتماعي،‌ تمسخر و رفتارهايي دور از شان مي‌تواند اين افراد را تحت فشار بيشتر قرار دهد.
به همين مناسبت ، با دکتر راحله عليمرادزاده ، متخصص طب سالمندي و استاديار دانشگاه علوم پزشکي ايران گفتگو کرديم .
دکتر عليمرادزاده درباره اين بيماري گفت: بر اساس آماري که امروز در دست است ?? تا ?? درصد بيماري دمانس يعني اختلال شناخت در بيماري آلزايمر است. ?? درصد افرادي که بيماري آلزايمر دارند معمولاً افراد بالاي ?? سال و يک سوم کساني که آلزايمر دارند افراد بالاي ?? سال مي باشد.
همينطور اين بيماري مي‌تواند برروي خانواده فرد مبتلا ، آشنايان و پرستاران او نيز تاثير بگذارند. واين بار رواني بيماري آلزايمر فقط بر روي بيمار نيست، بلکه فشار زيادي بر خانواده و جامعه و بهداشت و درمان آن کشور خواهد گذاشت .
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص اين بيماري افزود: معمولاً مردم دمانس را (آلزايمر) مي شناسند، در صورتي که دمانس به هرگونه آسيب شناختي گفته مي‌شود که بر زندگي فرد مبتلا تاثير بگذارد، شايع‌ترين علل دمانس بيماري آلزايمر است .
وي درخصوص عوامل ايجاد آلزايمر و فاکتورهاي نشان دهنده اين بيماري هم گفت: با اين که دانشمندان امروز مي دانند که بيماري آلزايمر با زوال نرون ها ايجاد مي شود اما همچنان نحوه درگيري فرد با اين بيماري و چرايي آن مشخص نيست و به عبارتي ناشناخته است.
دکتر عليمرادزاده درتعريف آلزايمر گفت: بيماري آلزايمر از جمله بيماري هايي است که حافظه، رفتار و روند تفکر يک فرد را دچار مشکل مي کند .
وي افزود: بيماري آلزايمر جزء علائم سالمندي نرمال محسوب نمي شود و با گذر زمان شدت مي يابد و اگرچه علائم مختلف رفتاري و شناختي دارد، اما شايع‌ترين علائم بيماري آلزايمر فراموشي است و توانايي هاي فرد از نظر عملکرد در منزل و فضاي شغلي او مورد تاثيرقرارمي گيرد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص علائم اين بيماري گفت: شناسايي رفتارهاي غير عادي در طول سالمندي نرمال بسيار ساده است. خصوصا در افرادي که درحال حاضر به لحاظ فيزيکي سالم هستند. اين بيماري ممکن است که فرد را دچار سردرگمي و گم شدن در فضاها و مکان هاي آشنا بکند ويا عدم قرار دادن اشيا در جاي درست خود و يا حتي اختلال درتکلم  ، توصيه مي‌شود در صورت مشاهده علائم اين بيماري حتماً به پزشک مراجعه کنند .
متخصص طب سالمندي؛ سابقه خانوادگي (ژنتيک ) وسن را از جمله ريز فاکتورها و عوامل مهم و تاثيرگذار در ابتلا به اين بيماري دانست وتصريح کرد: بيشتر افرادي که مبتلا به بيماري آلزايمر هستند، بالاي ?? سال سن دارد و اين اولين و مهمترين عامل ايجاد بيماري آلزايمر است و از هر ? نفر يک نفر در اين بازه سني و يک سوم افراد بالاي ?? سال به اين بيماري مبتلا مي شود.
دکتر عليمرادزاده در ادامه افزود: البته با اينکه سن شايعترين علت ايجاد و ابتلا به بيماري آلزايمر است ولي به اين معني نيست که هر فردي که عمر طولاني داشته حتماً با آلزايمر دچار مي شود.
عضو هيئت علمي گروه سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص سابقه خانوادگي يا ژنتيک نيز افزود :علت ديگر ابتلا به اين بيماري مي تواند سابقه خانوادگي در بيمار باشد، اگر مادر، پدر و يا خواهر و برادر، مبتلا به اين بيماري باشند فرد نيز در معرض خطر ابتلاء قرار ميگيرد و ريسک مبتلا شدن فرد در خانواده بالاتر مي رود. البته بايد متذکر شوم که سابقه خانوادگي و ژنتيک فقط ? درصد ميزان ابتلا را شامل مي شود و اگر فردي به علت ژنتيک و سابقه خانوادگي به آلزايمر مبتلا شود معمولاً در سنين پايين تر دچار اين بيماري مي شوند .
وي در خصوص عوامل تاثيرگذار بر اين بيماري گفت : جدا از عوامل غير قابل کنترل که همان ژنتيک و سن است، عوامل ديگري وجود دارند که قابل تغييرو کنترل هستند ،مانند تروماي سريعني صدمه و ضربه شديد به سر، استفاده از دخانيات و شروبات الکلي و تغذيه نامناسب.
دکتر عليمرادزاده ادامه داد :درخصوص تروماي سر يعني صدمه و يا ضربه محکم به سر، مي‌توانيم با بستن کمربند در هنگام رانندگي و يا استفاده از کلاه ايمني در ورزش و فعاليت هاي کاري که در آن خطر سقوت وسايل سنگين وجود دارد از اين موارد جلوگيري کنيم .
اين متخصص طب سالمندي، تغذيه سالم ،فعاليت اجتماعي بالاو استفاده نکردن از دخانيات و مشروبات الکلي را از عوامل موثر و قابل کنترل در ارتباط با سلامت مغز و شناخت دانست و افزود: ارتباط مهمي بين سيستم قلبي و عروقي و مغزنيز وجود دارد بيماري آلزايمر و دمانس عروقي باعث ايجاد آسيب قلبي و عروقي نيز مي‌شوند ، همچنين بيماري هايي نظير ديابت، فشار خون و کلسترول بالا هم از مواردي است که بايد در دوران ميانسالي درمان شود تا خطر ابتلا به آلزايمر سالمندي را کاهش دهد.
عضو هيئت علمي گروه طب سالمندي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص اين سوال که چگونه به ابتلا شدن به آلزايمر پي ببريم پاسخ داد :اگر فردي هر نوع اختلال حافظه و شناختي را در خود مشاهده کرد کرد بايد به پزشک مراجعه کند و پزشک او با گرفتن شرح حال ارزيابي اختلالات رواني و خلقي بيمار، وضعيت حافظه روانشناختي و معاينات فيزيکي و تست هاي تشخيصي  و در نهايت آزمايشات نورولوژيک يا تصويربرداري هاي مغزي  مي تواند يقين پيدا کند که فرد مراجعه کننده به آلزايمر مبتلا شده است و يا خير.
وي در ادامه خاطر نشان کرد که بيماران بالاي ?? سال مبتلا به اختلالات حافظه و شناخت  بايد در ابتدا به متخصصين طب سالمندي مراجعه کنند ودرصورت تشخيص پزشک به متخصص نورولوژيست مغز و اعصاب ارجاع شوند همچنين در کنار ايشان روانپزشکان و روانشناسان نيز خدمات ارزنده اي به بيمار ارائه مي دهند.
دکتر عليمرادزاده گفت :بايد ابعاد مختلف اين بيماري توسط متخصصان مربوطه بررسي شود تا بتوان کمک هاي بيشتري به فرد مبتلا ارائه کرد بعنوان مثال، روانپزشکان درخصوص عوامل اثرگذار در روحيات فرد سالمند بسيار کمک کننده هستند و در خصوص ارزيابي حافظه ،عملکرد شناختي و انجام تست‌هاي مربوطه کمک شاياني ارائه ميدهند.
 وي در پايان شاره کرد: براي اينکه هيچ تست خاصي براي تشخيص بيماري آلزايمر وجود ندارد، تشخيص اين بيماري صرفا با گرفتن شرح حال و تصويربرداري هاي مغزي قابل تشخيص است. همچنين داشتن فعاليت هاي مغزي در جواني و ميانسالي بسيار موثر است تا ما سالمندي سالم تري داشته باشيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، توصيه کرد: يادگيري زبان دوم و سوم مي تواند مسير هاي شناختي بيشتري در فرد ايجاد کند. همچنين بازي هاي فکري مثل حل جدول کلمات و يا جدول اعداد، سودوکو، چيستان، پازل و جورچين ها در دوران ميانسالي و سالمندي هم مي‌تواند درپيشگيري از آلزايمرموثر باشد و در آخر مطالعه بيشتر و فعاليت ذهني بيشتر مساوي است با سالمندي با شناخت موثر و پايدار.
 تهيه و تنظيم : مرجان خرم



  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261898
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings