معرفي "ايمسا" انجمن علمي دانشجويان پزشکي جهان در دانشگاه ايران
ايمسا امکان ارتباط بينالمللي دانشجويان پزشکي دنيا را فراهم ميکند
فدراسيون بينالمللي انجمنهاي دانشجويان پزشکي با ??? عضو از سراسر دنيا ارتباط ميان دانشجويان پزشکي را فراهم کرده و بدين وسيله اقدامات گوناگوني را در جهت ارتقاي آموزش و پژوهش پزشکي و سلامت جوامع به انجام رسانده است. با عضويت ايران در اين فدراسيون، ايمسا از سال ???? همراه اين فعاليتها بوده است.
مفدا ايران - فدراسيون بينالمللي انجمنهاي دانشجويان پزشکي (IFMSA)، يکي از باسابقهترين سازمانهايي که توسط دانشجويان اداره ميشود، شبکهاي بزرگ از دانشجويان پزشکي سراسر دنيا را در عضويت دارد. پس از گذشت بيش از هفتاد سال از اولين جلسه که با حضور تعدادي انگشت شمار از کشورهاي اروپايي تشکيل شده بود، اين فدراسيون گسترش بسيار يافته و تعداد اعضاي آن اکنون به ??? عضو از ??? کشور و منطقه از سراسر دنيا رسيده است.
جمهوري اسلامي ايران يکي از ??? کشوري است که در اين فدراسيون حضور دارند و انجمن دانشجويان پزشکي ايران (Iran Medical Students Association) که به اختصار ايمسا ناميده ميشود در سال ???? فعاليت خود را آغاز کرده است. اين انجمن در منطقهي مديترانهي شرقي با تشکيل پنج کميتهي تخصصي به فعاليت همگام با IFMSA ميپردازد.
کميته آموزش پزشکي (SCOME) به توانمندسازي دانشجويان براي طيکردن هرچه بهتر مسير آموزش خود توجه دارد و همچنين از مشارکت آنها براي توسعهي کوريکولوم آموزش پزشکي استفاده ميکند. به همين جهت اين کميته برنامههاي گوناگوني را در راستاي اشتراک تجربيات افراد موفق و کمک به گذر از مقاطع حساس دورهي تحصيل پزشکي، آموزش مهارتهاي پژوهشي، ارائهي مهارتهاي مورد نياز دانشجويان براي فعاليت موفق در بالين، راهنمايي شغلي، معرفي آموزش پزشکي و تحولات آن در آينده و آشناسازي با تحولات نظام سلامت اجرا ميکند.
کميته تبادل حرفهاي (SCOPE) فرصت گذراندن يک دورهي کارآموزي پزشکي را در خارج از کشور براي دانشجويان فراهم ميکند که ممکن است به صورت يکطرفه يا تبادل دوطرفه باشد. اين فرصتهاي بينالمللي موجب شکلگيري بهتر ديدگاه دانشجويان نسبت به سلامت جهاني، سيستمهاي بهداشتي ديگر کشورها و آيندهي تحصيلي و شغلي ميشوند و همچنين امکان ارزآوري را نيز فراهم ميسازند.
در کميتهي سلامت عمومي (SCOPH) موضوعاتي همچون بهبود سبک زندگي و پيشگيري از بيماريهاي غيرواگير و واگيردار، مقاومتهاي آنتيبيوتيکي، ارتقا سلامت روان، مراقبتهاي اوليه در نظام سلامت، پوشش جهاني سلامت، سلامت و تجارت و ارتباط محيط زيست و بهداشت مورد توجه هستند.
چهارمين کميتهي ايمسا، کميته صلح و حقوق بشر (SCORP) ميباشد که در حوزهي خشونتهاي بر پايهي جنسيت، اشاعهي آموزش جنسي فراگير، سرطانهاي شايع مرتبط با جنسيت، اخلاق پزشکي و حقوق پزشک و بيمار، بيعدالتي در نظام سلامت، تابآوري و دسترسي به مراقبتهاي درماني در بلايا به فعاليت ميپردازد.
کميته سلامت باروري و ايدز (SCORA) در جهت پيشگيري و افزايش آگاهي درمورد بيماريهاي منتقلهي جنسي، حمايتهاي سياستي و بهداشتي بيماران مبتلا به HIV، خدمات بهداشتي درماني مادران و عوارض بارداري، ناباروري، شيردهي، سقط ايمن، فهم سلامت و حقوق جنسي، سرطانهاي شايع مرتبط با جنسيت، ازدواجهاي اجباري در سنين پايين، تجاوز، خشونت عليه زنان و کودکان، عدالت جنسيتي تلاش ميکند.
در IFMSA کميتهي ششمي به نام کميتهي تبادل پژوهش (SCORE) نيز وجود دارد که فرصت يادگيري مسئوليتپذيري در تحصيل خود، پژوهش و بکارگيري آن در تحصيل، بالين و درمان و همکاري موسسات و دانشگاههاي مختلف با يکديگر در امر پژوهش را فراهم ميآورد. اکنون اين کميته در حدود ?? عضو IFMSA فعال است. ايمسا نيز در پي تشکيل آن ميباشد و در حال حاضر فعاليتهاي اسکوري در ذيل کميتهي تبادل حرفهاي انجام ميشوند.
ايمسا ?? شعبه در دانشکدههاي پزشکي دانشگاههاي علوم پزشکي جمهوري اسلامي ايران دارد که ذيل معاونت دانشجويي فرهنگي فعاليت ميکنند و هرساله در دو مجموع عمومي و تعدادي جلسهي کشوري به همفکري و همکاري ميپردازند. دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز که پيشگام عضويت کشور ايران در IFMSA بوده، يکي از اين شعب را در خود دارد. تيم مرکزي ايمسا در اين دانشگاه متشکل از ?? نقش است تا فعاليتهاي اين انجمن را با هدف توانمندسازي اعضاي خود و ساير دانشجويان نظام سلامت بر پايهي دانش، مهارت و ارزش رهبري کند. ?? دانشجوي پزشکي مسئوليتهاي اين انجمن را در دورهي حاضر به ترتيب زير برعهده دارند:
دبير: جناب آقاي علي حاجي محمدي
معاون امور داخلي: فردين سلطاني
معاون امور خارجي: اميرحسين بازدار
معاون روابط عمومي: مهسا همتي
معاون امور مالي: محمد قراجه داغي
مسئول شاخهي آموزش اعضا: يوسف فتحعليان
مسئول شاخهي حمايت از پروژه: سارينا رنجبر
دبير کميتهي سلامت عمومي: ياسمين حسيني
دبير کميتهي آموزش پزشکي: زهرا نوري اعتماد
دبير کميتهي حقوق پزشک و بيمار: سارا وديعي
دبير کميتهي سلامت باروري و ايدز: ثمينه ثقفينيا
دبير کميتهي تبادل دانشجو: اميرحسين بازدار
شوراي مشورتي نظارتي: فرشته خالقي، شادي عزيزي، علي اميرکافي
اکنون IFMSA با استراتژيهاي سه ساله خود برنامههاي گوناگوني را براي توانمندسازي دانشجويان پزشکي و سيستمهاي سلامت در کشورها از جمله کشورهاي کمتر برخوردار، تبادل دانشجويان ميان کشورهاي مختلف، ارتقا آموزش و پژوهش پزشکي و بهبود سلامت عمومي در ابعاد جسمي، جنسي و رواني اجرا ميکند و انجمن دانشجويان پزشکي ايران با فعاليتهاي تخصصي خود در پنج کميتهي آموزش پزشکي، تبادل حرفهاي، سلامت عمومي، حقوق بشر و صلح و سلامت جنسي و باروري و ايدز از سال ???? همراه اين حرکت بينالمللي ميباشد. ايمسا هماکنون بيش از ????? عضو در ?? شعبهي خود در ايران دارد. عضويت در ايمسا بدون هيچ شرطي و تنها با پرکردن فرم عضويت آن و بيان توانمنديها و انگيزههاي خود از عضويت امکانپذير است.
وبگاه ايمسا: http://IMSA-Iran.org
اينستاگرام ايمسا-دانشگاه علوم پزشکي ايران: http://instagram.com/IUMS_IMSA
آپارات ايمسا-دانشگاه علوم پزشکي ايران: http://aparat.com/IUMS_MSA