• 1399/09/23 - 05:08
  • - تعداد بازدید: 128
  • - تعداد بازدید کنندگان: 128
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
در گفتگو با دکتر ناهيد آريائيان؛ متخصص علوم تغذيه مطرح شد

نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها

در گفتگو با دکتر ناهيد آريائيان؛ متخصص علوم تغذيه مطرح شد نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها

261513.mp3 نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها





نقش تغذيه در پيشگيري از ابتلا به بيماري ها
کارشناسان بر اين باورند، تغديه سالم در پيشگيري و کمک به درمان بيماريها، حفظ سلامت، رشد و تکامل کودکان و نوجوانان، سلامت مادران باردار و شيرده و ارتقاء سطح زندگي در افراد مسن نقش مهمي دارد.
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر ناهيد آريائيان؛ عضو هيئت علمي و دانشيار گروه تغذيه دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: بسياري از بيماري هاي دوران بزرگسالي مانند بيماري هاي قلبي و عروقي? افزايش فشارخون? بعضي از سرطانها? افزايش چربي خون و ديابت به نحوه تغذيه مرتبط است.
وي افزود: تغذيه صحيح يعني اينکه هر فرد با توجه به شرايط فيزيولوژيکي و محيطي خود از تمام مواد مغذي مورد نياز استفاده کند. تعادل و تنوع اهميت به سزايي در تغذيه صحيح دارد؛ همانقدر که دريافت ناکافي مواد مغذي سلامت انسان را به خطر مي اندازد، دريافت بيش از اندازه آنها نيز براي سلامتي مضر است.
اين متخصص علوم تغذيه اظهار کرد: ما طبق هرم غذايي بايد از تمامي گروه هاي غذايي شامل غلات، ميوه ها، سبزي ها، شير و لبنيات، گوشت و حبوبات بر اساس شرايط فيزيولوژيک مانند سن و جنس استفاده کنيم تا دچار سوء تغذيه نشويم.
وي با بيان اينکه تغذيه سالم ارتباط زيادي با عملکرد سيستم ايمني بدن دارد، افزود: اگر فردي دچار سوء تغذيه باشد، سيستم ايمني او تضعيف مي شود و نمي تواند به خوبي با بيماريها مقابله کند.
دکتر آريائيان با اشاره به همه گيري کرونا، افزود: دريافت کافي بسياري از مواد مغذي مانند پروتئين،  ويتامين دي، ويتامين ث، روي، ويتامين آ، ويتامين ايي، ويتامين هاي گروه ب، به خصوص ويتامين هاي ب? و ب?، سلنيوم و منيزيم در پيشگيري و درمان بيماري کرونا نقش به سزايي دارند.
 وي با بيان اينکه چاقي و دريافت افزايش انرژي بيش از حد نياز مانند دريافت کم آن نيز سيستم ايمني را تضعيف مي کند، ادامه داد: گياهان داراي انواع موادي به نام فيتوکميکال هستند که خاصيت آنتي اکسيداني و ضدالتهابي دارند که در پيشگيري از بيماريها از جمله کرونا مي توانند مفيد باشند؛ مانند کورکومين در زردچوبه، سينامن در دارچين، جينجرول و شوگااول در زنجبيل و ترکيبات ارگانوسولفوردر سيرو پياز .
دکتر آريائيان گفت: مصرف انواع سبزي ها، ميوه ها، حبوبات، آجيل ها و ادويه ها مي تواند مفيد باشد. البته همانطور که گفتم تعادل و تناسب امري ضروري در تغذيه است؛ مصرف محصولات پروبيوتيک نيز به دليل تقويت سيستم ايمني مي توانند به تقويت سيستم ايمني کمک کند.
وي افزود: در گروه روغن ها، روغن زيتون و کانولا براي حفظ سلامت و کاهش التهاب مفيدتر از ساير روغن ها هستند. به علاوه دريافت ماهي حداقل دو بار در هفته مي تواند به حفظ سلامتي و کاهش التهاب کمک کند.
اين متخصص تغذيه با بيان اينکه مصرف مايعات به مقدار کافي توصيه مي شود، خاطر نشان کرد: مصرف بالاي قند هاي ساده مي تواند عملکرد سيستم ايمني را تضعيف کرده و فرآيندهاي التهابي در بدن را تسريع کند .
وي در پايان با اشاره به تاثير فعاليت فيزيکي و ورزش متعادل در بهبود فرآيند سيستم ايمني بدن، خاطرنشان کرد: چون در دوره بيماري معمولا اشتهاي بيمار کاهش مي يابد، احتمال سوء تغذيه در فرد بيمار بيشتر است؛ بنابراين لازم است افراد بهبود يافته به ويژه گروه هاي آسيب پذير مانند سالمندان، زنان باردار، کودکان و بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن تحت يک مشاوره تغذيه قرار بگيرند. البته کاهش اشتها موقت بوده و در دوره نقاهت اشتهاي فرد بهبود مي يابد.
توصيه هاي لازم در صورت ابتلا به کرونا




  1. مصرف مقدار زياد مايعات شامل آب، آب ميوه هاي تازه و  آب سبزي ها، چاي کمرنگ، آب گوشت يا آب مرغ به ميزان حداقل هشت ليوان در روز به منظور رقيق کردن ترشحات مجاري هوايي



  2. مصرف انواع سوپ داغ و آشهاي سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزيجات



  3. مصرف ميوه و سبزي تازه و يا سبزيجات آب پز



  4. استفاده از منابع غذايي سرشار از ويتامين  Aمانند زرده تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ، ماهي، جگر، ميوه ها و سبزيهاي زرد و نارنجي رنگ همچون هويج، کدو حلوايي، فلفل دلمه اي زرد و نارنجي، سبزيجات با برگهاي تيره رنگ مانند کاهو، اسفناج و ... به منظور حفظ عملکرد مخاط تنفسي



  5. استفاده از منابع غذايي سرشار از ويتامين c مانند مرکبات و سبزيجات سبز مثل فلفل دلمه ايي، يا آب نارنج، آب ليمو ترش تازه که  داراي خاصيت آنتي اکسيداني بوده و سبب افزايش اشتها مي شوند.



  6. استفاده از منابع غذايي حاوي پروتئين، روي، آهن و سلنيوم مانند گوشت مرغ، گوشت قرمز، گوشت ماهي سالمون، ميگو، تخم مرغ، حبوبات، غلات کامل، انواغ مغز بادام، گردو، پسته، فندق و خشکبار حداقل دو وعده در روز سبب تقويت سيستم ايمني مي شود .



  7. استفاده از منابع غذايي حاوي کربوهيدرات مانند برنج، سيب زميني و نان سبوس دار حداقل در يکي از وعده هاي غذايي روزانه



  8. استفاده از روغنهاي گياهي مانند زيتون،  کلزا، کنجد و نيز ساير روغن ها مانند آفتابگردان، سويا، پنبه دانه، به منظور تامين بخشي از انرژي مورد نياز روزانه و تامين برخي از اسيدهاي چرب ضروري و ويتامينهاي محلول در چربي



  9. محدود کردن غذاهاي پرچرب يا سرخ ، سنگين و فرآوري شده مانند سالاد الويه، سيب زميني سرخ کرده، پنير پيتزا، انواع کوکو، سوسيس، کالباس و کتلت



  10. ممنوعيت استفاده از ترشيها و سرکه که سبب خشکي و تحريک دستگاه تنفس ميشود .



  11. محدوديت مصرف نمک و غذاهاي کنسروي داراي نمک زياد



  12. محدود کردن مصرف  فلفل، انواع سسهاي تند و سس خردل



  13. محدود کردن مصرف مواد شيرين و شيرينجات، آبميوه هاي صنعتي، نوشابه هاي گازدار، شکر، مربا و قند




  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261513
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings