هفته آگاهي از مغز از نهم تا شانزدهم اسفند ماه برگزار ميشودچرايي برگزاري هفته آگاهي از مغز/برنامههاي دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين هفته
هفته آگاهي از مغز از نهم تا شانزدهم اسفند ماه برگزار ميشودچرايي برگزاري هفته آگاهي از مغز/برنامههاي دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين هفته
261590.mp3
هفته آگاهي از مغز از نهم تا شانزدهم اسفند ماه برگزار ميشودچرايي برگزاري هفته آگاهي از مغز/برنامههاي دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين هفته
هفته آگاهي از مغز از نهم تا شانزدهم اسفند ماه برگزار ميشود
چرايي برگزاري هفته آگاهي از مغز/برنامههاي دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين هفته
دبير علمي هفته آگاهي از مغز و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران، با بيان اينکه امسال ششمين سالي است که هفته آگاهي از مغز در کشورمان برگزار ميشود و هدف از برگزاري اين هفته آشنايي عموم مردم با ساختار و کارکردهاي مغز است، گفت: در اين هفته دانشگاه علوم پزشکي ايران از طريق انجمن صدرا چندين برنامه آموزشي براي عموم دانشجويان و دانشآموزان برگزار مي کند.
دکتر محمدتقي جغتايي در گفتوگو با خبرنگار روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: هفته آگاهي از مغز هر ساله در اسفند ماه برگزار ميشود. امسال نيز از نهم تا شانزدهم اسفند ماه اين هفته را برگزار ميکنيم.
وي افزود: هدف از اين هفته، اين است که عموم مردم اعم از سالمندان، ميانسالان، دانشجويان، دانشآموزان، زنان خانهدار و.... با ساختمان و ساختار مغز و کارکردهاي آن آشنا شوند و متوجه شوند که چگونه ميتوانند تواناييهاي شناختي مغز را افزايش دهند. هدف ديگر اين هفته پيشگيري از بيماريهاي سيستم عصبي از طريق ارائه همين آموزشها است.
دکتر جغتايي درباره چرايي برگزاري هفته آگاهي از مغز، گفت: هفتهاي با عنوان "هفته آگاهي از مغز" هر ساله برگزار ميشود؛ چرا که دانشمندان متوجه شدند که اولا همانطور که آگاهي نسبي مردم نسبت به ديگر عضوهاي بدنشان بيش از مغز است و درباره مغز آگاهي کمتري دارند. به عنوان مثال اغلب مردم ميدانند که فشار خون چيست، علل آن کدام است و چگونه ميتوانند آن را کنترل کنند يا ميدانند اگر قند خونشان افزايش يابد، به ديابت مبتلا ميشوند يا اگر چربي خونشان بالا رود، دچار مشکلات عروقي ميشوند. بنابراين مردم درباره ساير اعضاي بدن نسبت به مغز اطلاعات بيشتري دارند، اما درباره مغز که فرمانده اعضاي بدن است و عمده کارکردهاي بدن هر موجودي تحت کنترل اين دستگاه عصبي است، اطلاعات کمتري دارند. بر همين اساس در دنيا بر آن شدند که هفتهاي تحت عنوان آگاهي از مغز نامگذاري کنند.
وي با بيان اينکه اين هفته سالهاست که در دنيا برگزار ميشود، اظهار کرد: حدود ??? کشور در دنيا اين هفته را برگزار ميکنند. در ايران هم اين ششمين سالي است که کشورمان با قوت و جديت بسيار، اين هفته را برگزار ميکند. البته بايد توجه کرد که برگزاري اين هفته به سازمان يا دستگاه خاصي مربوط نميشود، بلکه همه سازمانهاي دولتي، غيردولتي، انجمنهاي علمي، سازمانهاي مردم نهاد، دانشگاهها و... برنامههايي را در اين زمينه براي دانشجويان، دانشآموزان و.... برگزار ميکنند.
دکتر جغتايي تاکيد کرد: دانشگاه علوم پزشي ايران هم به عنوان دانشگاهي پيشرو در علوم اعصاب و علوم شناختي، در سالهاي گذشته در برگزاري هفته آگاهي از مغز نقش داشته است. تعداد زيادي از اساتيد اين دانشگاه در برنامه هفته آگاهي از مغز شرکت کرده و اطلاعات لازم را در اين زمينه از طريق رسانههاي مختلف و فضاي مجازي در اختيار عموم مردم قرار ميدهند.
وي همچنين گفت: از طرفي دانشگاه علوم پزشکي ايران از طريق انجمن صدرا چندين برنامه آموزشي براي عموم دانشجويان و دانشآموزان در نظر دارد که با همکاري آموزش و پرورش و انجمنهاي مغز و شناخت اين برنامهها را برگزار ميکند. از جمله برنامههاي ديگري که دانشگاه علوم پزشکي ايران در اين زمينه دارد، برگزاري چند ويبينار است. به عنوان مثال يکي از اين برنامهها درباره دانش مغز و مساله کوويد-?? است. برنامههايي براي سالمندان هم دارد. به خصوص يک بخشي از بستههاي خدمتي که در خانههاي بهداشت براي سالمندان تدارک ديده شده، به اين موضوع ميپردازد که چگونه ميتوان تواناييهاي مغز يک سالمند را حفظ کرد و آن را ارتقاء داد. به عنوان مثال در حوزههايي مانند کاهش اختلالات حافظه، افزايش قدرت تصميمگيري و توجه و... . زيرا سن که بالا ميرود ممکن است فرد برخي اختلالات شناختي در حوزه توجه، تمرکز، تصميمگيري و ... پيدا کند که در اين زمينه کار ميشود. بر اين اساس برنامه آگاهي از مغز را از اين طريق هم در قالب نظام شبکه براي مردم اجرا ميکنند.
دکتر جغتايي با بيان اينکه برنامه هفته آگاهي از مغز از طريق شوراي راهبردي علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکي ايران برگزار ميشود، گفت: بر اساس سياستهاي دانشگاه علوم پزشکي ايران، مباحث مربوط به علوم اعصاب و علوم شناختي جزو اولويتهاي اين دانشگاه است و به همين ترتيب شورايي با عنوان شوراي راهبردي علوم اعصاب و علوم شناختي از سوي رياست دانشگاه تشکيل شده است که اين شورا وظايف مختلفي دارد که يکي از آنها عمومي کردن دانش مغز و شناخت است. به اين معنا که بتوانيم دانش مغز و شناخت را به زبان ساده براي عموم مردم بيان شود.
: