• 1399/03/24 - 04:43
  • - تعداد بازدید: 1499
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1499
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه

ويروس کرونا در اجتماعات ماندگاري بيشتري دارد

ويروس کرونا در اجتماعات ماندگاري بيشتري دارد

261327.mp3 ويروس کرونا در اجتماعات ماندگاري بيشتري دارد
ويروس کرونا در اجتماعات ماندگاري بيشتري دارد
استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران رعايت تمام دستورالعمل‌هاي بهداشتي را ضروري دانست و گفت: ويروس کرونا در جمعيت‌هاي متراکم ماندگاري بيشتري دارد و در اماکن عمومي استفاده از ماسک به ويژه براي مبتلايان به ويروس کرونا ضروري است تا از انتقال آلودگي به افراد ديگر جلوگيري شود.

بازگشايي تدريجي در هفته هاي اخير در بخش هاي مختلف از جمله کسب و کارها و مشاغل سبب حضور بيشتر مردم در مکان هاي عمومي شد و اين موضوع عامل مهمي براي کاهش فاصله گذاري فيزيکي است و به همين دليل کارشناسان حوزه سلامت توصيه مي کنند که مردم در اين مکان ها حتما از ماسک استفاده کنند.

سازمان بهداشت جهاني هم چند روز پيش در اطلاعيه اي بر لزوم رعايت طرح فاصله گذاري فيزيکي تاکيد و استفاده از ماسک سه‌لايه پارچه‌اي براي تمام افراد به ويژه زماني که رعايت فاصله‌گذاري اجتماعي مقدور نباشد را الزامي اعلام کرد.

کارشناسان حوزه سلامت بر اين باور هستند که مردم براي استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومي از جمله مترو و اتوبوس عمومي از ماسک استفاده کنند و به عبارتي در حال حاضر بهترين راهکار پيشگيري از اين بيماري را استفاده از ماسک مي دانند.

حسين کيواني ويروس شناس روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ايرنا اظهار داشت: استفاده از ماسک براي حفظ سلامتي در مکان هاي پرتردد، جهت جلوگيري از انتقال بيماري بسيار موثر است، با اين اقدام هم افراد مبتلا به بيماري نمي شود و از انتقال کرونا هم جلوگيري مي شود.

وي، مهمترين عامل انتقال بيماري را سرفه و عطسه اعلام کرد و گفت: مردم تا حد امکان در اماکن عمومي شلوغ حضور پيدا نکنند و در صورت لزوم حتما ماسک بزنند.

مردم رعايت توصيه هاي بهداشتي را همچنان جدي بگيرند

استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران همچنين گفت: هرچند به نظر مي رسد بيماري زايي ويروس کرونا رو به کاهش است اما توصيه هاي بهداشتي در اين زمينه همچنان بايد رعايت شود، به عبارتي مردم به هيچ وجه نبايد رعايت توصيه هاي بهداشتي از جمله فاصله گذاري اجتماعي را کاهش دهند.

کيواني ادامه داد: کاهش بيماري زايي ويروس کرونا بايد با عدد و رقم اثبات شود اما تصور برخي کارشناسان بر اين است که قدرت بيماري زايي آن رو به کم شدن است. از طرفي کاهش ميزان موارد شديد منجر به بستري در بيمارستان ها هم تاييد کننده اين موضوع است.

وي با يادآوري اين که تمام دستورالعمل هاي بهداشتي به طور جدي بايد رعايت شود، تصريح کرد: کاهش قدرت بيماري زايي ويروس کرونا، مجوزي نيست که مردم به خصوص افراد مبتلا به بيماري زمينه اي، فاصله گذاري اجتماعي را کاهش دهند و بي محابا در مکان شلوغ و اماکن عمومي پرتردد حضور يابند.  

اين ويروس شناس اظهار داشت: رعايت اصول بهداشتي که مسوولان نظام سلامت يا حتي سازمان بهداشت جهاني توصيه کردند سبب مي شود تا زنجيره انتقال بيماري متوقف شود.

کيواني تاکيد کرد: رعايت دقيق توصيه هاي بهداشتي يک وظيفه اجتماعي براي همه مردم محسوب مي شود، با اين کار علاوه بر حقوق ديگران از انتشار بيماري جلوگيري مي شود.

قدرت بيماري زايي کرونا در حال کاهش است

وي ادامه داد: هرچند نمي توان با قاطعيت گفت که درصد کشندگي کرونا کاهش يافته اما مي توان پيش بيني کرد که قدرت بيماري زايي در حال کاهش است، چون ميزان تلفات و موارد منجر به بستري کاهش يافته است.

استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران کاهش درصد کشندگي ويروس در آينده را پديده طبيعي براساس تکامل ويروس ها دانست و گفت: در طول زمان هم سيستم ايمني بدن انسان ها قوي تر مي شوند و افراد هم در مقابل بيماري به نوعي بصورت طبيعي واکسينه مي شوند و در نتيجه ويروس به سمت بيماري زايي کمتر سوق پيدا مي کند.


وسواس کرونايي، ممنوع

کيواني همچنين گفت: دستورالعمل هاي بهداشتي مقابله با کرونا را همچنان بايد رعايت کنيم البته اين کار نبايد به وسواس تبديل شود.

وي افزود: برخي افراد با استفاده بيش از حد از ضدعفوني کننده ها يا شستن بسيار زياد دست با آب و صابون، مشکلاتي را براي خود فراهم مي کنند. اين کار اشتباه است، نه تنها کمکي نمي کند، مي تواند عوارض بدتر از کرونا براي افراد ايجاد کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکي ايران يادآور شد: افراد جوان و سالم معمولا مشکل خاصي در اينکه به کرونا مبتلا شوند، ندارند و ممکن است حتي ابتلاي آنها به کرونا به صورت بدون علامت هم اتفاق بيافتد اما چون آنان با افراد مسن، بيمار و افراد مستعد به ساير بيماري ها در ارتباط هستند و عدم رعايت فاصله اجتماعي مي تواند باعث انتشار بيماري بين اين افراد شود، رعايت اصول بهداشتي مورد تاکيد است.

کيواني تاکيد کرد: از اين که واکنش بدن افراد حتي خانواده خودمان با اين ويروس چگونه خواهد بود، اطلاعي نداريم و به همين دليل بايد موارد پيشگيرانه را به دقت رعايت کنيم.

ويروس و باکتري قابل تبديل به يکديگر نيستند

وي در پاسخ به اين سوال که آيا ويروس و باکتري قابل تبديل به يکديگر هستند، گفت: ويروس و باکتري قابل تبديل به يکديگر نيستند. ساختار، پوشش، نوع زندگي و تغذيه آنها کاملا متفاوت است.

اين ويروس شناس در مورد اين که گفته مي شود کرونا نوعي باکتري است، اظهار داشت: اين حرف از پايه غلط است، تفاوت ويروس و باکتري، بسيار فاحش است. آنها در يک زمان کوتاه قابل تبديل به يکديگر نيستند.

کيواني ادامه داد: در مدت چند ماه يا چند سال ويروس و باکتري به همديگر تبديل نمي شوند و علاوه بر اين خلقت آنها متفاوت است و براي تبديل شدن نياز به ميليون ها سال زمان است.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261327
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings