• 1398/09/19 - 05:37
  • - تعداد بازدید: 744
  • - تعداد بازدید کنندگان: 744
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
دکترنصير دهقان | عضو مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت دانشگاه علوم پزشکي ايران

کارآفريني اجتماعي سلامت، چرا و چگونه؟

دگرگوني و تحولات اخير در سراسر جهان امروز موجود شده است که کارآفريني بيش از پيش اهميت يافته و سازمان‌ها بيشتر از گذشته نيازمند نوآوري و کارآفريني براي تطبيق با شرايط جديد باشند.

261210.mp3 کارآفريني اجتماعي سلامت، چرا و چگونه؟




کارآفريني اجتماعي سلامت، چرا و چگونه



دگرگوني و تحولات اخير در سراسر جهان امروز موجود شده است که کارآفريني بيش از پيش اهميت يافته و سازمان‌ها بيشتر از گذشته نيازمند نوآوري و کارآفريني براي تطبيق با شرايط جديد باشند.
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي به نقل از ايرنا : دکتر نصيردهقان،عضو مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت دانشگاه علوم پزشکي ايران گفت: کارآفريني عبارت است از فرآيند ايجاد ارزش از طريق تشکيل مجموعه منحصر به فردي از منابع به منظور بهره‌گيري از فرصت‌ها و کارآفرين فردي است داراي ايده و فکر جديد که از طريق ايجاد يک کسب و کار با بهره‌گيري و هماهنگي منابع که همراه با مخاطره مالي، اجتماعي و حيثيتي است، محصول يا خدمت جديد به بازار ارائه مي‌دهد.
وي افزود : مبحث جديدتري که در عرصه کارآفريني و در کنار کارآفريني سازماني و اقتصادي مورد توجه قرار گرفته، کارآفريني اجتماعي است. اين مقوله در صورتي که در جامعه نهادينه شود مي‌تواند نقش مهمي در رفع مشکالت اجتماعي ايفا کند. اين نوع کارآفريني، منفعت موسسه اجتماعي را با تصويري از انضباط، نوآوري و وابستگي اجتماعي بيان مي‌دارد و ريشه در تعاملات انساني و روابط اجتماعي بشري دارد. کارآفرينان اجتماعي نگرش‌هاي خالقانه براي حل مسائل اجتماعي را جهت ايجاد ارزش اجتماعي به کار مي‌برند و داراي ويژگي‌هاي خاص خود؛ يعني عاملان تغيير در بخش اجتماعي، پذيرش ماموريت براي ايجاد و بقاي ارزش اجتماعي، شناسايي و ترغيب فرصت‌هاي جديد به وسيله منابع درسترس که در نهايت به ارزش‌سازي اجتماعي و بقا موسسه اجتماعي منجر مي‌شود.
دکتر دهقان تصريح کرد: در واقع، کارآفريني اجتماعي که به معني فرآيندي نوآورانه براي ايجاد ارزش اجتماعي است پايه و اساس توسعه همه جانبه محسوب مي‌شود. مطالعات و تحقيقات متعدد نشان مي‌دهد کارآفريني اجتماعي نقش شايسته‌اي در رشد و توسعه اقتصادي، اشتغال‌زايي پايدار، توسعه عدالت، کاهش فقر، درآمد ملي و حل مشکلات جامعه دولت و بخش عمومي دارد. البته نتيجه مطالعات نشان مي‌دهد که بسياري از مسائل و آسيب‌هاي اجتماعي ريشه در بيکاري و عدم وجود فرصت‌هاي شغلي براي افراد جامعه دارد، توجه به مقوله کارآفريني اجتماعي مي‌تواند تا حد زيادي اين آسيب‌ها را تحت‌الشعاع قرار داده و آنها را کاهش دهد.
آن گونه که بيان شد، کارآفرينان اجتماعي که ويژگي‌ها و رفتارهايي شبيه به کارآفرينان اقتصادي دارند، بيشتر با فعاليت‌هاي دلسوزانه و حمايت‌کننده ارتباط داشته و براي حل مشکلات اجتماعي تصور و بينش مطلوبي دارند. از جمله نتايج به دست آمده مربوط به توسعه کارآفريني اجتماعي افزايش نوآوري، ارتقاي سطح فناوري، افزايش اشتغال، توليد دانش فني و توليد وتوزيع درآمد در سطح جامعه است.



عضو مرکز تحقيقات طب پيشگيري و سلامت جمعيت گفت :از طرفي کارآفريني اجتماعي يک زمينه نوظهوري است که شامل سازمان‌هايي‌ست که افراد اغلب گوشه رانده شده در اجتماع را مورد توجه قرار داده و با ايجاد نقدينگي برايشان ارزش اقتصادي ايجاد نموده تا از منابع در دسترس به گونه‌اي خلاقانه براي موضوعات اجتماعي استفاده کنند.
دکتر دهقان خاطر نشان کرد: توسعه کارآفريني اجتماعي به عنوان مأموريتي اجتماعي و يکي از راهکارهاي حل برخي مسائل و آسيب‌هاي اجتماعي توجه مي‌شود. کارآفريني تأثير مثبت و مستقيمي بر کاهش بيکاري دارد؛ از سوي ديگر، سبب توسعه اقتصادي و ايجاد فرصت‌هاي شغلي مي‌شود و مي‌تواند باعث بهبود وضعيت اجتماعي و فرهنگي جامعه شود.  
وي ادامه داد : از طرفي در روزگار کنوني ما تعداد کمتري از مردم مراقبت‌هاي بهداشتي مناسب دريافت مي‌کنند. فشارهاي اقتصادي آموزش‌هاي رسمي باعث شده کودکان کمتري در کلاس‌هاي درس حاضر شوند. تنش و درگيري به خاطر رقابت بين فقرا در کسب کار و درآمد رو به افزايش است... ترقي و پيشرفت مشاهده نمي‌شود و خانواده‌هايي که موفق بودند نيز در حال پيوستن به قشر فقير جامعه هستند.
ايشان همچنين افزود :در اين راستا موجب خرسندي ست که بنياد نوآوري و کارآفريني اجتماعي سلامت مدسه به عنوان نخستين سامانه کارآفريني اجتماعي سلامت در کشور با حمايت رئيس دانشگاه علوم پزشکي ايران، دکتر جليل کوهپايه زاده و به مناسبت روز دانشجو مورد بهره‌برداري قرار گرفت. در واقع، رسالت اين بنياد ايجاد راه‌حل‌هاي خلاقانه براي مسائل اجتماعي است و به طور ويژه، ماموريتش در جهت خلق ارزش‌هاي اجتماعي و جمعي بوده و تلاش مي‌کند تا خروجي کار در طيف متنوعي از ارائه محصولات و خدمات حوزه سلامت باشد.



دکتر دهقان در پايان گفت :اميد است تا با گسترش فرهنگ ناب کارآفريني اجتماعي، حرکت در مسير کسب درآمد در کنار حل کردن مشکلات اجتماعي همراه با توانمندسازي اقشار کمتر برخوردار و ارائه خدمات بهداشتي - درماني در راستاي بهبود برابري صورت گرفته تا ايراني سالم‌تر حاصل آيد.

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261210
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings