• 1397/05/27 - 02:30
  • - تعداد بازدید: 1036
  • - تعداد بازدید کنندگان: 1036
  • زمان مطالعه: 5 دقیقه
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي

گفتگو با دکتر صابر محمدي ،مدير گروه طب کار

دکتر صابر محمدي، مديرگروه طب کار :بدون شک تقويت ارتباط صنعت با دانشگاه کليد اصلي حرکت به سمت دانشگاه‌هاي هزاره سوم است.

260997.mp3 گفتگو با دکتر صابر محمدي ،مدير گروه طب کار
امروز جهت آشنايي بيشتر با گروه طب کار و فعاليت هايي که دراين گروه انجام مي شود درخدمت آقاي دکتر صابر محمدي، متخصص طب کار هستيم . ايشان فارغ التحصيل از دانشگاه علوم پزشکي تهران هستند و داراي مرتبه علمي استادي ، و تعداد 31 مقاله (بر اساس سايت SCOPUS) ازايشان به چاپ رسيده است . از سال1385 به عنوان عضو هيات علمي در گروه طب کار دانشکده پزشکي مشغول فعاليت هستند .


 


تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در گروه شما در حال حاضر و در کليه مقاطع (ارشد، دکترا، پزشکي عمومي، دستيار تخصصي و فوق تخصصي) به تفکيک چند نفر هستند؟


در حال حاضر تعداد 13 دستيار تخصصي طب کار در اين گروه مشغول به تحصيل هستند.
 


نقاط قوت و ضعف گروه خود را نسبت به ساير دانشگاههاي علوم پزشکي مطرح کشور (از لحاظ سابقه، تجهيزات و امکانات، نوآوريها، اختراعات و...) توضيح دهيد.


درخصوص نقاط قوت ميتوان به سابقه اين گروه اشاره کرد زيرا، گروه طب کار دانشکده پزشکي به همراه گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکي شهيد صدوقي يزد، پس از دانشگاه علوم پزشکي تهران که قديمي ترين مرکز آموزشي دستياران تخصصي طب کار است در رتبه دوم کشوري قرار دارد و پس از آن به ترتيب دانشگاههاي علوم پزشکي مشهد و بندر عباس قرار دارند.
يکي ديگر از نقاط قوت گروه طب کاربه نظر بنده ،کيفيت بالاي آموزش ارائه شده جهت دستياران طب کار به دليل استفاده از اساتيد جوان، دلسوز و با انگيزه ايست که غالباً بصورت تمام وقت در خدمت دانشگاه مي باشند و اين مورد منجر به کسب نتايج درخشان در آزمونهاي مختلف ارتقاء، گواهينامه و دانشنامه شده است بطوري که گروه طب کار دانشگاه علوم پزشکي ايران با اقتدار بهترين خروجي آموزش را از بدو تاسيس (سال 1385) تا کنون در مقايسه با ساير دانشگاههاي تربيت کننده دستيار طب کار در سطح کشور داشته است. بعنوان مثال ميزان قبولي دستياران طب کار دانشگاه علوم پزشکي ايران در آزمون ارتقاء ساليانه از ابتداي تاسيس تا کنون (حدود 10 سال) معادل 100 درصد بوده است همچنين ميزان قبولي دستياران طب کار دانشگاه علوم پزشکي ايران در آزمون کشوري گواهينامه تخصصي از ابتداي تاسيس تا کنون (حدود 8 سال) معادل 100 درصد بوده است و در نهايت ميزان قبولي دستياران طب کار دانشگاه علوم پزشکي ايران در آزمون دانشنامه تخصصي (بورد تخصصي طب کار) از ابتداي تاسيس تا کنون (حدود 8 سال) حدود 85 درصد بوده است.
در مقابل نقطه ضعف گروه آموزشي طب کار ، کمبود شديد امکانات و تجهيزات باليني و آموزشي است و به جرات ميتوان گفت که اين گروه آموزشي در مقايسه با ساير دانشگاههاي تربيت کننده دستيار طب کار در سطح کشور حتي در سطح شهرستانها در وضعيت ضعف مطلق قرار دارد و درنهايت اميد کمرنگي دارم که حداقل از اين طريق مسئولين دانشگاه نگاه ويژه اي به همکاران جوان، کم ادعا ولي با انگيزه گروه طب کار در جهت رفع اين نقص مهم داشته باشند.

 


اهداف و برنامه‌هاي گروه شما، در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌هاي هزاره سوم، در 5 سال آينده، چيست؟


بدون شک تقويت ارتباط صنعت با دانشگاه کليد اصلي حرکت به سمت دانشگاه‌هاي هزاره سوم است.
 


دستاوردهاي مهم گروه آموزشي شما تاکنون چه بوده است؟



  • دستيابي حدود يک سوم از اعضاي هيات علمي گروه به مرتبه استادي

  • در حال حاضر يک سوم از اعضاي هيات علمي گروه آموزشي طب کار را فارغ التحصيلان همين گروه آموزشي تشکيل ميدهند که رتبه اول کشوري در آزمون دانشنامه تخصصي را کسب نموده اند.



 


اگر فعاليت مشترکي با ساير گروههاي آموزشي (با ارجحيت ارتباط علوم پايه و بالين) وجود دارد، توضيح داده و در غير اين صورت، در خصوص امکان برقراري اين‌گونه فعاليتها و زمينه‌هاي موجود، شرح مختصري مبذول فرمائيد.


در حال حاضر با گروه آموزشي بهداشت حرفه اي (در دانشکده بهداشت) در زمينه آموزش دانشجويان مقطع کارشناسي و کارشناسي ارشد همکاري داريم. همچنين با گروه آموزشي پزشکي اجتماعي در زمينه آموزش دانشجويان پزشکي همکاري داريم
 


درخصوص امکانات گروه در زمينه درآمدزايي، چه پتانسيل‌هايي وجود دارد و چه اقداماتي تا کنون انجام شده است؟


گروه آموزشي طب کار در زمينه درآمد زايي پتانسيل بسيار بالا و بينظيري دارد به شرط اينکه مقدمات آن فراهم گردد و مهمترين شرايط عبارتند از: 1- وجود يک کلينيک آموزشي طب کار مجهز به حداقل امکانات ضروري 2- همکاري مشترک با معاونت بهداشتي دانشگاه جهت تعامل با صنايع موجود در فيلد.
خوشبختانه تفاهمنامه سه جانبه اي از حدود 2 سال پيش بين گروه طب کار، دانشکده پزشکي و معاونت بهداشتي دانشگاه جهت اجراي فعاليتهاي طب کار در فيلد صنعت و با حضور اعضاي هيات علمي و دستياران طب کار منعقد شده است و در حال حاضر در کلينيک طب کار شهرک آزادي مشغول فعاليت هستيم ولي متاسفانه خدمت رساني در اين مرکز با حداقل امکانات صورت مي پذيرد و پتانسيل گسترش چندين برابري، آموزش تخصصي چندين برابري و در نهايت درآمدزايي چندين برابري ناديده گرفته شده است.




در راستاي ارتقاء وضعيت رفتار حرفه‌اي (Professionalism)، چه فعاليت‌هايي در گروه شما تا کنون صورت گرفته، در حال حاضر وضعيت به چه صورت است و چه برنامه‌هايي براي آينده داريد؟


خوشبختانه با توجه به ارائه الگوي عملي (وجود اعضاي هيات علمي اخلاق مدار، منظم، برخورد حرفه اي با بيمار و ...) مشکل جدي در زمينه رفتار حرفه‌اي (Professionalism) در اين گروه آموزشي وجود ندارد.
 


لطفا افراد شاخص و پيشکسوت گروه (از لحاظ اخلاقي، علمي و...)، که در حال حاضر مشغول به کار بوده و يا باز نشسته شده‌اند، را نام برده، شرح مختصري از عملکرد و نکات برجسته ايشان را بيان نماييد.


با توجه به جوان بودن و تازه تاسيس بودن گروه طب کار در سطح دانشگاه (حدود 12 سال) تا کنون استاد بازنشسته طب کار نداريم و شاخص ترين فرد شاغل در اين گروه به نظر بنده جناب آقاي دکتر ياسر لبافي نژاد مي باشند که در حال حاضر مسئوليت معاونت دانشجويي و فرهنگي دانشکده پزشکي را بر عهده دارند. و باقي اعضاي هيات علمي گروه همچون گذشته، نجيبانه و کم ادعا ولي پر انرژي و دلسوزانه مشغول انجام وظيفه مي باشند.
 


لطفا يک پيام آموزشي براي عموم مخاطبان در حوزه مربوطه ارائه کنيد.


با ارائه آموزشهاي ساده به کارگران ميتوان از بروز بسياري از بيماريهاي شغلي پيشگيري کرد.
 


پيام شما براي دانشجوياني که تازه وارد اين رشته شده‌اند و يا قصد وارد شدن به اين رشته را دارند، چيست؟


نخست علاقه به رشته، دوم اشتياق کمک به قشر مظلوم کارگران جامعه سوم پشتکار جهت مطالعه دروس پرحجم و ثقيل
 

  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260997
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings