• 1395/11/18 - 08:30
  • - تعداد بازدید: 967
  • - تعداد بازدید کنندگان: 967
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

برگزاري سمينار ملاحظات اخلاقي و حقوقي در طب سنتي در دانشگاه علوم پزشکي ايران

برگزاري سمينار ملاحظات اخلاقي و حقوقي در طب سنتي در دانشگاه علوم پزشکي ايران

260780.mp3 برگزاري سمينار ملاحظات اخلاقي و حقوقي در طب سنتي در دانشگاه علوم پزشکي ايران
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود
00:00
00:00
دانلود


    




 



روابط عمومي دانشگاه علوم پزشکي ايران: سمينار ملاحظات اخلاقي و حقوقي  در طب سنتي و نکوداشت استاد اخلاق دکترمحمد مهدي اصفهاني –پيشکسوت اخلاق طب سنتي روز يکشنبه 17 بهمن ماه  در سالن همايشهاي رازي دانشگاه علوم پزشکي ايران با همکاري معاونت دانشجويي و فرهنگي برگزار گرديد.


 دکتر محمود خدادوست مدير کل دفتر طب سنتي، ايراني- اسلامي وزارت بهداشتروز يکشنبه در سمينار ملاحظات اخلاقي و حقوقي در طب سنتي گفت: براساس تبصره ماده 86 برنامه ششم توسعه، سازمان غذا و دارو مکلف به افزودن داروهاي گياهي، سنتي و فرآورده هاي طبيعي به فهرست دارويي کشور شده است.

 وي افزود: اجراي اين ماده در برنامه ششم توسعه، گامي ارزشمند در حوزه طب سنتي و مکمل است.
وي اظهار کرد که وزارت بهداشت هم براساس برنامه ششم توسعه اقتصادي و اجتماعي موظف است خدمات تاييد شده طب سنتي را در نظام سلامت ادغام کند.
خدادوست ادامه داد: وزارت بهداشت همچنين براساس اين برنامه بايد نسبت به ساماندهي و توسعه آموزش، پژوهش و ارايه خدمات درماني اين حوزه اقدام کند که تحقق آن به معني تعريف طب سنتي در نظام سلامت کشور است.
وي، ارايه خدمات درماني و آموزش طب سنتي در خانه هاي بهداشت اشاره کرد و گفت: اين کار به منزله آغاز ادغام طب سنتي در نظام سلامت کشور است.

** گرايش به طب سنتي و مکمل در دنيا رو به افزايش است
مدير کل دفتر طب سنتي، ايراني- اسلامي وزارت بهداشت اظهارکرد: سازمان جهاني بهداشت اعلام کرد که گرايش به سمت طب سنتي و مکمل در سراسر جهان روبه افزايش است و نه تنها براي درمان بيماري ها به ويژه بيماري هاي مزمن پرکاربرد است، بلکه به طور گسترده در پيشگيري از بروز بيماري ها و نيز ارتقا و حفظ سلامت نيز کارايي دارد.
خدادوست ادامه داد: سازمان جهاني بهداشت اقدام به تدوين استراتژي 2014 تا 2023 در حوزه طب سنتي کرده و هدف از اين کار را تاکيد بر ادغام خدمات طب سنتي و مکمل در نظام سلامت عنوان کرده است.
وي اظهار کرد: بسياري از کشورها قبل از تاکيد سازمان جهاني بهداشت، به اين حوزه ورود کردند و پيشرفت هاي خوبي هم داشته اند؛ چين از جمله کشورهايي است که در قانون اساسي خود استفاده از ظرفيت طب سنتي را در کنار طب رايج نوين تکليف کرد و طب سنتي چين يا طب سوزني در بسياري از کشورهاي اروپايي و آمريکايي توسعه و رشد قابل توجهي يافته است.
به گفته دکتر خدادوست، در چين حدود 440 هزار و 700 موسسه ارايه مراقبت بهداشتي طب سنتي وجود دارد و حدود 90 درصد از بيمارستان هاي اين کشور داراي بخش طب سنتي بوده و اين خدمات را به مراجعان به صورت سرپايي و بستري ارايه مي دهند.
خدادوست با اشاره به وجود قدمت چند هزار ساله طب سنتي در کشور گفت: ما دوران فترت حدود 150 ساله طب سنتي را پشت سرگذاشته ايم و درصدد بهره گيري از اين شيوه هستيم.
وي اظهار کرد: وارد شدن خدمات طب سنتي در نظام سلامت به رغم ريشه دار بودن در فرهنگ و باورهاي ما و نيز با وجود قدمت بسيار طولاني در ايران، نسبت به بسياري از کشورها عقب هستيم.



دکتر جعفريان دبير علمي اين سمينار نيز با اشاره به جايگاه طب سنتي و رعايت الزامات گفت: حوزه هاي طب سنتي دقيقا مشخص شود و در استفاده از اين روش ، ملاحظات حقوقي  و اخلاقي بايد رعايت شود.

عضو هيات علمي دانشگاه اظهار داشت: هدف از برگزاري اين سمينار ، بررسي ميزان فعاليت طب سنتي  و تاثير ان در درمان بيماري هاي صعب العلاج و عدم ارايه نظرات غير متعارف درحيطه طب سنتي و ارايه تجربيات  اساتيد اين حوزه مي باشد.

دکتر جعفريان در ادامه افزود: بايد منابع طب سنتي مشخص تا  آموزش دانشجويان به صورت واحد و هماهنگ انجام شود.

دکتر ثبوتي مدير گروه اخلاق پزشکي دانشگاه  نيز در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومي بيان کرد: از جمله چالش هاي موجود در اخلاق پزشکي ، طب سنتي مي باشد که اين سمينار با موضوع ملاحظات اخلاقي وحقوقي برگزار شد .

دبير شوراي اخلاق پزشکي دانشگاه اظهار داشت : اين سمينار با همکاري سازمان پزشکي قانوني تهران و با حضور اساتيد حوزه طب سنتي ازدانشگاه هاي علوم پزشکي ايران ، دانشگاه شهيد بهشتي و دانشگاه مشهد و شاهد و با حمايت و پشتيباني معاونت دانشجويي و فرهنگي دانشگاه برگزار گرديد.

دکتر ثبوتي  افزود: در اين برنامه ، پيرامون جايگاه طب سنتي ، ارتباط پزشک و بيمار ،  مباحث طب نوين و سنتي  و جايگاه اخلاق پزشکي در طب سنتي بحث  و تبادل نظر شد.

در اين سمينار از تلاش ها و زحمات استاد محمدمهدي اصفهاني نيز تقدير و تجليل شد.
دکتر اصفهاني از پيشکسوتان برجسته حوزه طبي سنتي است و تقديرنامه هايي از جشنواره آموزشي شهيد مطهري(1388)؛ استاد نمونه کشوري(1390)؛ اخلاق پزشکي در چهاردهمين جشنواره ابن سينا(1391) دارد.


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 260780
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings
Close menu