• 1397/08/09 - 05:12
  • - تعداد بازدید: 637
  • - تعداد بازدید کنندگان: 637
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
به گزارش روابط عمومي دانشکده پزشکي

گفتکو با دکتر توراندخت بلوچ نژاد ،مدير گروه فيزيولوژي

دکتر بلوچ نژاد:دانشجوياني که قصد ورود به حوزه علم فيزيولوژي را دارند، بايد بدانند که در درجه اول، تحصيل در اين رشته مستلزم علاقه به فراگيري علم محض است که اگر توانمندي کافي داشته باشند، قادر خواهند بود آن را به علمي کاربردي تبديل کنند.

261023.mp3 گفتکو با دکتر توراندخت بلوچ نژاد ،مدير گروه فيزيولوژي
 





امروز جهت آشنايي هرچه بيشتر با گروه فيزيواوژي، در خدمت سرکار خانم دکتر توراندخت بلوچ نژاد هستيم. ايشان داراي مدرک PhD فيزيولوژي انساني و با مرتبه علمي استادي هستند. از تاريخ 70/1/21 به صورت رسمي در گروه فيزيولوژي مشغول به کار شدند و در مجموع 185 مقاله در زمينه بيماريهاي نورودژنراتيو و ديابت و يک کتاب در زمينه فيزيولوژي کليه تاليف کرده اند.
 
- تعداد دانشجويان مشغول به تحصيل در گروه شما در حال حاضر و در کليه مقاطع (ارشد، دکترا، پزشکي عمومي، دستيار تخصصي و فوق تخصصي) به تفکيک چند نفر هستند؟
در حال حاضر در گروه فيزيولوژي 26 دانشجو در مقطع PhD و  15 دانشجو در مقطع کارشناسي ارشد مشغول تحصيل هستند. اين گروه به حدود 450 دانشجوي پزشکي، 50 دانشجوي پزشکي بين الملل و 40 دانشجوي پزشکي و داروسازي غير ايراني و  120دانشجوي پرستاري و مامايي، خدمات آموزشي نظري و عملي ارائه مي دهد.
- نقاط قوت و ضعف گروه خود را نسبت به ساير دانشگاههاي علوم پزشکي مطرح کشور (از لحاظ سابقه، تجهيزات و امکانات، نوآوريها، اختراعات و...) توضيح دهيد.
از نقاط قوت گروه فيزيولوژي، بالا بودن H-index اساتيد گروه، تنوع در بساط هاي تحقيقاتي، ظرفيت بالاي پذيرش دانشجويان تکميلي، انجام پروژه هاي بين رشته اي و تنوع در موضوعات پروژه هاي پژوهشي و هسته هاي پژوهشي است. ولي متاسفانه يکي از نقاط ضعف اين گروه اين است که عليرغم اينکه گروه فيزيولوژي بيشترين حجم واحد و پايان نامه هاي دانشجويي را ارائه مي دهد، فضاي فيزيکي گروه و تجهيزات تحقيقاتي و آموزشي آن به هيچ وجه جوابگوي اين حجم عظيم درخواست نمي باشد.  
 
- اهداف و برنامه‌هاي گروه شما، در جهت حرکت به سمت دانشگاه‌هاي هزاره سوم، در 5 سال آينده، چيست؟
برنامه هاي گروه عبارتند از:


  • ادامه برنامه چهار ساله ثبت بيماري آلزايمر در سطح استان تهران

  • تاسيس بيوبانک مايعات بدن بيماران آلزايمري ثبت شده در طرح فوق

  • ادامه پروسه تغيير کوريکولوم رشته فيزيولوژي در مقطع PhD جهت کاربردي کردن و درآمدزايي اين رشته

  • کسب برنامه ثبت بيماريها از طريق هسته هاي پژوهشي

  • همکاري با گروه هاي باليني جهت کاربردي کردن يافته هاي علمي 

  • برگزاري کارگاه هاي پژوهشي براي اعضاي هيئت علمي و دانشجويان

  • توسعه ارتباطات علمي بين دانشگاهي و بين المللي


   
- دستاوردهاي مهم گروه آموزشي شما تاکنون چه بوده است؟
از دستاورد هاي مهم گروه مي توان به موارد زير اشاره کرد:


  • انجام طرح ثبت چهار ساله بيماري آلزايمر در سطح استان تهران و فراهم نمودن بيوبانک مربوطه




  • انجام پروژه هاي تحقيقاتي که منجر به ارتقاء رتبه بندي دانشگاه از حيث H-index شده است.

  • تربيت تعداد قابل توجهي از دانشجويان در مقاطع کارشناسي ارشد و PhD

  • برقراري ارتباط با همکاران باليني در جهت کاربردي کردن پروژه هاي تحقيقاتي

  • جذب دانشجويان پزشکي جهت انجام پروژه هاي تحقيقاتي


 
- اگر فعاليت مشترکي با ساير گروههاي آموزشي (با ارجحيت ارتباط علوم پايه و بالين) وجود دارد، توضيح داده و در غير اين صورت، در خصوص امکان برقراري اين‌گونه فعاليتها و زمينه‌هاي موجود، شرح مختصري مبذول فرمائيد.
در حال حاضر گروه فيزيولوژي با ساير گروه هاي علوم پايه از جمله بيوشيمي، آناتومي، فارماکولوژي، نوروساينس و همچنين همکاران باليني در رشته هاي نورولوژي، روانپزشکي، داخلي و... همکاري پژوهشي مستمر و مفيدي دارد.


  • درخصوص امکانات گروه در زمينه درآمدزايي، چه پتانسيل‌هايي وجود دارد و چه اقداماتي تا کنون انجام شده است؟


براي درآمد زايي، گروه سعي دارد از طريق راه اندازي بساط هاي پيشرفته تحقيقاتي، کارگاه هاي تحقيقاتي، طراحي و هدايت پروژه هاي تحقيقاتي کاربردي، سهمي در درآمدزايي داشته باشد. همچنين با همکاري با ساير گروه ها از جمله ايمونولوژي و فارماکولوژي در طراحي و تست  داروها و کيت هاي آزمايشگاهي بر روي نمونه هاي حيواني شرکت کند.
- در راستاي ارتقاء وضعيت رفتار حرفه‌اي (Professionalism)، چه فعاليت‌هايي در گروه شما تا کنون صورت گرفته، در حال حاضر وضعيت به چه صورت است و چه برنامه‌هايي براي آينده داريد؟
بسيار اميدوارم که علاوه بر برگزاري جلسات درون گروهي، دانشگاه نيز با تشکيل جلسات مستمر، به ارتقاء رفتار حرفه اي تمامي گروه ها و همکاران کمک نمايد.
- لطفا يک پيام آموزشي براي عموم مخاطبان در حوزه مربوطه ارائه کنيد.
يکي از مهمترين رشته هاي علوم پزشکي، رشته فيزيولوژي است که به خصوص دانشجويان پزشکي را با عملکرد طبيعي اندام هاي بدن آشنا مي کند و زمينه آموزش شرايط غير طبيعي و بيماري را براي آنها فراهم مي کند. لذا توصيه من به دانشجويان پزشکي و رشته هاي وابسته، توجه بيشتر و يادگيري عميق تر مباحث اين رشته است.
- پيام شما براي دانشجوياني که تازه وارد اين رشته شده‌اند و يا قصد وارد شدن به اين رشته را دارند، چيست؟
دانشجوياني که قصد ورود به حوزه علم فيزيولوژي را دارند، بايد بدانند که در درجه اول، تحصيل در اين رشته مستلزم علاقه به فراگيري علم محض است که اگر توانمندي کافي داشته باشند، قادر خواهند بود آن را به علمي کاربردي تبديل کنند.
 


  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261023
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings