• 1403/05/13 - 08:59
  • - تعداد بازدید: 138
  • - تعداد بازدید کنندگان: 112
  • زمان مطالعه: 2 دقیقه

جلوگیری از نیش پشه آئدس /تزریق واکسن آیا می تواند مانع از ایجاد تب دنگی شود

دکتر راحله رفیعی عضو هیئت علمی گروه قارچ و انگل شناسی و دکتر فرح بخارایی سلیم مدیر گروه ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران به سوالات مطرح شده در این خصوص پاسخ دادند:

336515.mp3 جلوگیری از نیش پشه آئدس /تزریق واکسن آیا می تواند مانع از ایجاد تب دنگی شود

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی : دکتر رفیعی گفت : تب دنگی یا تب استخوان شکن یک بیماری ویروسی است که می تواند عوارض جدی و خطرناک داشته باشد. در حالی که اکثر مبتلایان به تب دنگی بهبود می یابند، می تواند عوارض جدی و خطرناک در موارد شدید ایجاد کند.

 راه اصلی انتقال این بیماری توسط نوعی از پشه، به نام آئدس است. پشه های آئدس با نیش زدن یک فرد آلوده، ویروس دنگی را از خون او دریافت می کنند، سپس هنگامی که این پشه ها دوباره نیش می زنند می‌توانند ویروس را به فرد دیگری منتقل کنند. افراد آلوده می توانند ویروس را از 2 روز قبل از بروز علائم تا 7 روز به پشه ها منتقل کنند.

آیا پشه آئدس فقط از انسان خونخواری دارد؟ و چه زمان هایی گزش بیشتر انجام می شود؟

 این پشه حدود 80% از وعده های خونی خود را از انسان تامین می کند. سایر حیوانات مانند گاو، سگ و گربه در صورت نبود انسان به عنوان منبع غذای این پشه مورد استفاده قرار می گیرند. این پشه ها معمولاً در صبح زود و اواخر بعد از ظهر تغذیه می کنند و از حس بویایی قوی خود برای یافتن میزبان استفاده می کنند

چگونه از نیش پشه آئدس جلوگیری کنیم؟

استراتژی های مختلف برای اینکار وجود دارد: 1- استفاده از دافع حشرات یا دور کننده حشرات که می توان از داروخانه تهیه کرد. 2- لباس های آستین بلند و شلوار می توانند در حداقل رسانیدن گزش کمک کننده باشند. 3- حذف مکان های پرورش پشه را به حداقل برسانیم. این پشه در هر نوع آب راکدی قادر به تخم گذاری است. 4- برای خواب در فضای باز از پشه بند استفاده شود. 5- در صورت باز گذاشتن پنجره ها حتما از توری و شبکه مناسب استفاده شود. 6- از حشره کش ها در صورت ورود پشه به محل زندگی استفاده شود

دکترفرح بخارایی سلیم مدیر گروه ویروس شناسی نیز در خصوص واکسن مورد استفاده در دنیا جهت جلوگیری از این بیماری اذعان داشت:

بر علیه این عفونت ویروسی واکسنهای متعددی ساخته شده است که دو مورد مجوزهای لازم را از سازمان جهانی بهداشت (WHO) دریافت کرده اند. واکسن Dengvaxia ، در سال 2015 مجوز مصرف خود را برای استفاده در امریکا، اروپا و برخی کشورهای آسیایی و امریکای لاتین را گرفت. این واکسن یک ویروس نوترکیب حاوی آنتی ژن های 4 سروتایپ ویروس دنگی است که برای افراد 9-45 ساله قابل استفاده می باشد. این واکسن به افرادی تزریق می شود که قبلا با این ویروس آلوده شده اند و در بدنشان آنتی بادی وجود دارد تا از عفونت مجدد آنان با سروتایپ های دیگر و خطر بروز ADE و سندرم شوک دنگی (DSS) جلوگیری شود.

واکسن Qdenga، مجوز مصرف خود را در سال 2024 برای استفاده در اروپا، اندونزی و برزیل گرفته است. این واکسن برای افراد 6-16 سال استفاده می شود و می تواند برای افرادی که قبلا دچار عفونت با ویروس دنگی نشده اند نیز استفاده شود. این واکسن، حاوی ویروس های زنده تخفیف شدت یافته برای هر 4 سروتایپ این ویروس می باشد.

 

 

  • گروه اخبار : گروه های محتوا,[اخبار پايگاه],اطلاعيه ها
  • کد خبر : 336515
:
کلیدواژه ها

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings