معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد:
12 راهکار براي جلوگيري از غمگيني و بيحوصلگي در همه گيري کرونا
?? راهکار براي جلوگيري از غمگيني و بيحوصلگي در همه گيري کرونا
معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي پيام هايي آموزشي را به منظور جلوگيري از بروز «غمگيني و بيحوصلگي در همه گيري ويروس کرونا» منتشر کرد.
به گزارش وبدا، با شيوع ويروس کرونا تجربه اضطراب و نگراني طبيعي بوده و از طرفي در قرنطينه خانگي ماندن ممکن است باعث غمگيني، بي حوصلگي و ترس شود در همين راستا با انجام برخي امور به راحتي مي توان از بروز اين عوارض جلوگيري کرد.
معاونت بهداشت توصيه کرده است در دوران کرونا، در مورد احساس و نگرانيهاي خود با دوستان و خانواده صحبت کنيد و از طريق تماس تلفني و تصويري با عزيزانتان در ارتباط باشيد.
در دوران شيوع اين بيماري بهتر است انجام فعاليتهاي هرچند کوچک در منزل را فراموش نکنيد؛ خود را سرگرم کرده و به فعاليتهايي مانند کتاب خواندن، فيلم ديدن و بازي که قبلا برايتان لذت بخش بوده بپردازيد.
همچنين در ادامه اين متن آموزشي ضمن تاکيد بر اينکه ورزش در منزل و يا قدم زدن در مکاني خلوت را در اين دوران هرگز پشت گوش نيندازيد، عنوان شده نظم زندگي خود را مثل ساعت خواب و وعده هاي غذايي در ساعات مشخص، حفظ کنيد.
بهتر است برنامه ريزي براي داشتن فعاليت بدني روزانه را فراموش نکرده و براي يک روز يا يک هفته، هدفهاي کوچک براي خود تعيين کنيد تا براي انجام آنها انگيزه داشته باشيد.
بر اساس اين توصيه ها هرگز به اين موضوع که در آينده چه اتقافي رخ خواهد داد، فکر نکنيد؛ روي «اکنون» و «اينجا» تمرکز کنيد؛ روشهاي آرامسازي عضلاني را ياد بگيريد و به کار ببريد.
فراموش نکنيد که همه گيري ويروس کرونا، دوره اي کوتاه و گذرا است بنابراين هرگز از الکل، سيگار، مواد مخدر و محرک براي مقابله با احساس و افکار منفي استفاده نکنيد.
در صورت داشتن نشانه هاي آزاردهنده نظير افکار منفي عليرغم به کارگيري روش هاي خود مراقبتي، با پزشک، روانشناس يا روانپزشک مشورت کنيد و بدون تجويز پزشک براي مقابله با احساس و افکار منفي از دارو استفاده نکنيد.