• 1400/08/04 - 09:04
  • - تعداد بازدید: 445
  • - تعداد بازدید کنندگان: 445
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
درگفتگو با دکتر قندهاري ،متخصص ارتوپدي

آيا پوکي استخوان بيماري خاموش است؟

آيا پوکي استخوان بيماري خاموش است؟

261965.mp3 آيا پوکي استخوان بيماري خاموش است؟
 
 مطالب پوکي استخوان را که جستجو کنيد با کلماتي همچون بيماري خاموش يا بيماري پنهان يا آتش زير خاکستر مواجه مي‌شويد فکر کرديم که چطور با اين همه عارضه ناشي از آن، نام بيماري خاموش است جواب مشخص بود؛ زيرا اگر به آن بي‌توجهي شود تا صدايش درنيايد تشخيص داده نمي‌شود. مرور کلي بر اين بيماري هوشمند که بر همه اعضا تاثير مي گذارد در شناخت زودرس آن کمک مي‌کند. بنابراين گفتگو کرديم با دکتر حسن قندهاري ،دانشيار گروه ارتوپدي دانشگاه علوم پزشکي ايران .




دکتر حسن قندهاري متخصص ارتوپدي وفوق تخصص ستون فقرات به مناسبت هفته پوکي استخوان در گفتگو با واحد روابط عمومي چنين گفت: ابتدا بايد تعريف دقيق از پوکي استخوان داشته باشيم و آن به معناي کاهش کيفيت استخواني از ساختار بافتي متراکم به ساختار استخواني متخلخل است. ايجاد پوکي استخوان تدريجي است و لذا به آن کم توجهي مي‌شود ومعمولا با بروز شکستگي ها خود را نشان مي دهد . ستون فقرات ، دست و مفصل ران از محل هاي شايع شکستگي ناشي از پوکي استخوان هستند که به دنبال شکستگي دچار عارضه مي شوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران تصريح کرد : شکستگي ها با نيروي کم و با افتادن ساده و گاهي در موارد شديد با بلند شدن از تخت در ستون فقرات رخ مي‌دهد علاوه بر تشخيص ديررس پوکي استخوان، درمان ديررس آن نيز با عوارض زيادي همراه خواهد بود.
وي تاکيد کرد : درمان شکستگي هاي لگن که بيش از سه روز به تاخير بيفتد در افزايش زمين گير شدن و مرگ و مير بيمار بسيار موثر است .
دانشيار گروه ارتوپدي با اشاره به اينکه با شناخت شکستگي هاي ناشي از پوکي استخوان بايستي به سرعت علاوه بر درمان شکستگي به سراغ درمان پوکي استخوان برويم گفت: پوکي استخوان به دو صورت اوليه و ثانويه رخ مي دهد .
دکتر قندهاري گفت:  در نوع اوليه، بيماري ديگري عامل آن نيست و به نظر مي‌رسد عوامل ژنتيکي در راس علل و به‌دنبال آن سبک غلط زندگي موثر باشد.
متخصص ارتوپدي دانشگاه علوم پزشکي ايران درتصريح نوع ثانويه پوکي استخوان گفت: در نوع ثانويه، بيماري‌هاي ديگري عامل آن هستند که در اين موارد بايد به ارزيابي و درمان بيماري اوليه دقت کرد تافرد دچار عارضه پوکي استخوان نشود ؛ از بين عوامل مي توان به آرتريت روماتوئيد ،  بيماري هاي گوارشي و تغذيه غلط ، اختلالات غدد مثل آمنوره هيپر پاراتيروئيدسم و ديابت اشاره کرد.
او درادامه افزود : بعضي داروها هم به ايجاد پوکي استخوان کمک مي کنند؛ که در راس آن مصرف داروهاي کورتون دار به مدت طولاني است. داروهاي شيمي درماني داروهاي تضعيف کننده سيستم ايمني، داروهاي ضد تشنج، امپرازول، لووتيروکسين و تعداد ديگري از داروها مي توانند در ايجاد پوکي استخوان موثر باشند.
برخورد با شکستگي ناشي از پوکي استخوان
دکتر قندهاري درخصوص برخورد با شکستگي ناشي از پوکي استخوان اظهار کرد: به محض تشخيص شکستگي بايد به درمان آن رسيد و در سريع ترين زمان که حرکت بيمار مختل نشود بايد درمان شروع شود .
دانشيار گروه ارتوپدي درخصوص نحوه درمان  شکستگي ها گفت : اگر شکستگي در مچ دست باشد ،درمان ها معمولاً با گچ گيري و در بعضي مواقع با جراحي انجام مي شود .اما اگر شکستگي در ستون فقرات باشد درمان با بريس يا تزريق سيمان ارتوپدي يا جراحي خواهد بود .درمان شکستگي مفصل ران تقريبا هميشه جراحي است.
متخصص ارتوپدي خاطر نشان کرد : با تشخيص شکستگي، نبايد فراموش شود که درمان جدي وکي استخوان هم بايد آغاز گردد و البته تحت نظر متخصص ادامه يابد.
تشخيص زود هنگام پوکي استخوان
دکتر قندهاري درخصوص چگونگي تشخيص پوکي استخوان گفت : تشخيص زودهنگام در استئوپروز ، با ابتلاي فرد به خستگي و درد منتشر در بدن است. در مواردي که علايم وجود دارد ودر خانواده سابقه پوکي استخوان وجود داشته باشد مي بايست در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمايد . انجام تست‌هاي آزمايشگاهي براي رد کردن علل ثانويه وهمچنين تست سنجش تراکم استخوان مي تواند در تشخيص کمک کند.
وي افزود: آنچه در جامعه امروزي وجود دارد و اينکه افراد در سنين جواني هم از اين روش تشخيصي استفاده مي‌کنند کاملا نادرست است.و معيارها و زمان  انجام اين تست ها به سن وسبک زندگي فرد و عوامل ديگر بستگي دارد و توسط پزشک متخصص مشخص مي گردد.
پيشگيري از پوکي استخوان
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي ايران در خصوص راههاي پيشگيري از پوکي استخوان گفت : فعاليت هاي بدني منظم و ورزش‌هاي هوازي مهمترين عامل در جلوگيري از ايجاد پوکي استخوان هستند، پس از آن مکمل هاي غذايي تحت نظر متخصص از جمله ويتامين D? کلسيم و منيزيم مي توانند کمک کننده باشند.
درمان پوکي استخوان
دکتر حسن قندهاري ،متخصص ارتوپدي دانشگاه علوم پزشکي ايران درخصوص درمان پوکي استخوان تصريح کرد: درمان‌هاي پوکي استخوان بسيار وسيع هستند و فعاليت هاي فيزيکي و ورزشي مستمر، عدم بي‌حرکتي  مي‌تواند در درمان موثر باشد. همچنين داروهاي بسياري ممکن است در دسترس باشند که براي هر فرد مناسب ترين آن توسط پزشک تجويز مي گردد. از داروهايي که هفته اي يکبار و خوراکي هستند تا داروهاي تزريقي روزانه  هر شش ماه و ساليانه که براساس شرايط بيمار تجويز ميگردد و موثر هستند.
  • گروه اخبار : [اخبار پايگاه]
  • کد خبر : 261965
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

Template settings